• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2022

19:33 >> 21:38

BRUTALNI NOVAK RAZBIO TIJAFOA! Srbin u ŽIVOTNOJ FORMI na Lejver kupu!

Tanjug/AP

Tenis

BRUTALNI NOVAK RAZBIO TIJAFOA! Srbin u ŽIVOTNOJ FORMI na Lejver kupu!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Fransisa Tijafoa sa 2:0 (6:1, 6:3) u prvom meču na Lejver kupu

Nije bilo Novaka Đokovića dva i po meseca na terenu, ali to nije ostavilo nikakvog traga na njegovu igru. Srpski teniser briljirao je, plesao po terenu i gotovo lagano došao do pobede u svom prvom meču na Lejver kupu protiv Fransisa Tijafoa - 2:0 (6:1, 6:3). 

Čekala je publika da Novak Đoković izađe na teren O2 Arene, nije ga bilo u rasporedu tokom prvog dana, ali je vredelo čekati! Srpski teniser je odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone. Fransis TIjafo nije imao nikakve šanse da se ozbiljnije suprotstavi. 

Foto: Tanjug/AP

Prvi set je Novak Đoković dobio bez izgubljenog poena na svom servisu. Četiri servis gema i 16 maksimalnih poena. Dva brejka bila su dovoljna srpskom teniseru da povede, ali se Fransis Tijafoe razbudio u nastavku meča i pokušao da uvede dramu. Ipak, kratkog maha je trajala nada da bi Amerikanac mogao da se takmiči sa Đokovićem. 

Srpski teniser je i u drugom setu napravio dva brejka, ali je taj deo meča bio daleko uzbudljivji. Novak Đoković će sada imati oko dvadesetak minuta pauze, a potom će ponovo na teren u dublu sa Mateom Beretinijem. Rivali će im biti Aleks De Minor i Džek Sok. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - FRENSIS TIJAFO  2:0 (6:1, 6:3)

 

Tok meča: 

Drugi set: 

6:5 - Kraj! lagana pobeda Novaka Đokovića - 6:1, 6:3

5:3 - Ponovo razmena gemova! Tijafoe je bio siguran na svom servisu, a istom merom uzvratio je i NOvak Đoković. 

4:2 - Siguran servis gem za Novaka Đokovića, iako je Tijafoe napokon počeo da osvaja poene kada je srpski teniser na potezu. 

3:2 - Razmena gemova iako je Đoković ponovo imao brejk priliku Tijafoe se odbranio! 

Foto: Tanjug/AP

2:1 - Prvi gem za Tijafoa u drugom setu! Ponovo je Đoković imao šansu za brejk, ali nije uspeo da iskoristi priliku. 

2:0 - Po prvi put je Fransis Tijafoe napao servis Novaka Đokovića, stigao i do poena, a kasnije i brejk šanse. Ipak, odbranio se srpski teniser i potvrdio brejk iz prvog gema. 

1:0 - Drugi set je tek počeo, a Novak već ima brejk prednosti! Srpski teniser igra izvanredno iako je egzibicija. 

Prvi set: 

6:1 - Ovo se ne dešava često! Novak Đoković je prvi set dobio bez da je izgubio poen na svom servisu! Dakle, četiri gema je srpski teniser osvojio iz samo 16 poena... Nestvarno! 

5:1 - BRUTALNO! Poigrava se Novak Đoković sa Amerikancem, a sada je došao do novog brejka i verovatno rešio pitanje prvog seta. Pokušao je Tijafo da izađe na mrežu, potom i da gađa linije, ali nema mnogo "vajde" od toga! 

4:1 - Još uvek Novak Đoković nije izgubio poen na svom servisu! Neverovatan početak meča za srpskog tenisera, jasno je da mu je takmičenje falilo nakon dva i po meseca pauze zbog odluka američkih i kanadskih vlasti...

 

 

3:1 - BREJK! Igra Novak Đoković bez greške od samog starta meča, napao je sada drugi servis američkog tenisera i odmah mu oduzeo brejk!

2:1 - Imao je Novak Đoković do sada osam poena na svom servisu i sve je rešio u svoju korist! Još jedan gem bez greške, mogu navijači srpskog tenisera da budu zadovoljni kako izgleda na startu meča.

1:1 - Uzvraća Fransis Tijafoe istom merom! Iako je Đoković daleko više namučio Amerikanca na njegovom servisu, predstavnik tima Sveta ipak uspeva da dođe do gema na startu meča i sada je nerešeno. 

1:0 - Izuzetan početak za Novaka Đokovića, srpski teniser je servirao bez greške, upisao i dva asa, a samim tim terao Fransisa Tijafoea da lopticu nekoliko puta pošalje u aut! 

MEČ JE POČEO!

20:18 - Zagrevanje je gotovo! Novak je završio poslednje konsultacije sa Bjornom Borgom kao trenerom tima Evrope, a tu je bio i Rodžer Federer koji je delio savete najboljem srpskom teniseru. 

20:15 - Dobio je Fransis Tijafo na "novčiću" i izabrao je da prvi prima servis! Dakle, Novak Đoković će svojim servisom otvoriti treći meč današnjeg programa na Lejver kupu. 

20:12 - Počelo je zagrevanje Novaka Đokovića i Fransisa Tijafoea! Očekuje se da njihov meč počne za pet minuta budući da igrači imaju po tri da zagrevanje dovedu do kraja. 

20:08 - Na red je došla i ekipa Evrope! Prvo su predstavljeni Bjorn Borg i njegov "pomoćnik" Tomas Ensvik! Kameron Nori, Mateo Beretini, Endi Marej, Rodžer Federer, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, a za kraj i Novak Đoković. Podsećamo, tim Evrope će do kraja Lejver kupa biti poslabljen budući da se Rafael Nadal na iznenađenje mnogih danas povukao. 

Foto: Tanjug

20:04 - Počelo je predstavljanje ekipa, prvo su na teren izašli Džon Mekinro i Patrik Mekinro kao kapiteni tima Sveta, a potom su predstavljeni svi članovi među kojima je i Fransis Tijafoe koji će biti rival Novaku Đokoviću! 

Meč će kasniti desetak minuta! Uskoro se očekuje da Novak Đoković i Fransis Tijafoe izađu na teren O2 Arene u Londonu!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos meča Novaka Đokovića i Fransisa Tijafoea u okviru šestog kola Lejver Kupa. Nakon singla, srpski teniser će u dublu igrati zajedno sa Mateom Beretinijem! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija