• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2022

06:47

NISMO PRIJATELJI, NE IZLAZIMO NA VEČERE! Novak konačno progovorio, ovo je sve zanimalo!

ap photo

Tenis

NISMO PRIJATELJI, NE IZLAZIMO NA VEČERE! Novak konačno progovorio, ovo je sve zanimalo!

Podeli vest

Novak Đoković je priznao da bi voleo da na njegovom opraštanju od tenisa budu najveći rivali, potvrdio da se to neće skoro desiti, ali i pričao o odnosu sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom

Priznaje srpski teniser Novak Đoković da nije prijatelj na terenu sa najvećim protivnicima, ali...

Odnosi sa svojim najvećim rivalima Rafom, Rodžerom i Endijem uvek su bili puni poštovanja, jer su oni direktno učestvovali u stvaranju igrača i čoveka koji sam danas. Kroz naš rivalitet sam puno učio o sebi, u svakom smislu. Da budem jasan, mi nikada nismo bili upućeni na to da imamo neke posebne prijateljske odnose. Nismo izlazili na večere, to se jednostavno ne dešava na turneji, osim u ovakvim, posebnim prilikama. Ali, iako smo kroz godine održavali tu "zdravu razdaljinu“, pokazali smo koliko emotivan je ovaj događaj bio za sve nas - kazao je Nole, nakon što je o istoj temi pričao i Rafael Nadal.

Minulog vikenda u Londonu na Lejver kupu je poslednji meč u karijeri odigrao Rodžer Federer. Bilo je vrlo emotivno ne samo za Švajcarca, nego i njegove najveće rivale Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Novak ne misli na penziju

- Voleo bih da moji najveći rivali budu uz mene na mom oproštaju, kao i svi koji su obeležili moju profesionalnu karijeru kad god se to desilo. Pomisao na to je svakako došla iz posmatranja svega što se ovde dešavalo, ali ne želim da se u ovom trenutku previše bavim time, jer još uvek nije vreme za takve planove - kazao je Novak Đoković.

Foto: reuters

 

 

Nole nije igrao na Ju Es openu, nije ga to ,mnogo poremetilo i pauzu je iskoristio na pravi način. 

- Moj životni stav je da verujem da se sve dešava sa razlogom i uvek se trudim da u vezi toga budem optimističan i pozitivan. Kako nisam putovao u Ameriku, to vreme sam iskoristo za ono za šta inače imam manje vremena da radim na detaljima svoje igre, provodim vreme sa prijateljima i porodicom. Ono što mi nije prijalo u procesu priprema ovog leta bilo je to što sam dizao takmičarsku formu, a onda menjao planove po prijemu nepovoljnih vesti iz Sinsijatija i Njujorka. To me je malo remetilo, jer svaki igrač želi da stvari budu jasne tokom priprema za nastupe na turnirima. Ispostavilo se da sam ovog leta imao dosta vremena za sebe koje inače nemam, i koristio sam ga za važne stvari u mom životu – pre svega porodicu i prijatelje, razne druge aktivnosti, ali i moj teniski centra u Beogradu...

Foto: reuters

 

- Uovoj fazi karijere ne želim da nastupam svake nedelje, i da moram da čuvam telo ako bih se i dalje takmičio i bivao sposoban da i dalje osvajam Grend Slemove u konkurenciji sjajnih mladih asova. Takođe me inspiriše da u narednom periodu nastupam u zemljama u kojima nisam pre igrao – kao što su Izrael i Kazahstan, čime obogaćujem moja iskustva, upoznajem nove ljude i osećam jaku pozitivnu tremu pred ta putovanja.

Nole bi ove nedelje trebalo da igra na turniru u Tel Avivu, ali je malo zabrinuo navijače jer se žalio na povredu zgloba.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija