• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2022

16:45

SVETE PAZI, NOLE OPET GAZI! Đoković „ČISTIO“ Anduhara, pa se NAMUČIO da dođe do pobede! Na redu je Kanađanin! (VIDEO)

REUTERS/Nir Elias

Tenis

SVETE PAZI, NOLE OPET GAZI! Đoković „ČISTIO“ Anduhara, pa se NAMUČIO da dođe do pobede! Na redu je Kanađanin! (VIDEO)

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Tel Aviviu, pošto je u drugom kolu savladao Španca Pabla Anduhara rezultatom 2:0 (6:0, 6:3)

Bio je to prvi meč za Noleta posle dva meseca i finala Vimbldona, na turniru iz serije 250.

Koliko se uželeo tenisa, Đoković je pokazao od starta duela sa Špancem, kome je oduzeo servis već u drugom gemu.

Sa pola gasa, preciznim „projektilima“ Novak je gazio Anduhara, koji je bespomoćno posmatrao kako Đoković osvaja prvi set u meču.

O nemoći Španca svedoči činjenica da je i u petom gemu ostao bez svog servisa, što je Noletu dodatno olakšalo posao da prvede uvodni deo duela u završnicu i povede sa ubedljivih 5:0.

Naredni je, ispostavilo se, bio najduži od starta meča. Čak devet minuta trajala je neizvesnost da li će Pablo biti „počišćen“ sa terena ili će osvojiti bar jedan gem. Bio je Anduhar blizu, imao je priliku da realizuje svoj servis, međutim, uporni Novak mu to nije dozvolio i posle dva propala pokušaja, uspeo je da iskoristi treću brejk priliku i slavi sa maksimalnih 6:0!

Foto: Reuters

Pablo Anduhar

 

Već na početku drugog seta, Nole je propustio čak četiri brejk prilike, da odmah povede sa 2:0. Španac se svaki put izvlačio, što je pomalo nerviralo Đokovića, koji je želeo da što pre završi meč.

Najveću pažnju izazvao je ovaj, drugi, gem! Maratonski, pošto je trajao čak 22 minuta, pa je na kraju Anduhar odbranio svoj servis, a uspeh je proslavio kao da je osvojio turnir u Tel Avivu izjednačivši na 1:1. Poređenja radi, prvi set je trajao 29 minuta, samo sedam više.

Videla se razlika u igri Anduhara, koji je od gubitka prvog seta „vaskrsao“ i počeo da igra tenis. Osetio je i Novak, kome je Pablo sa nekoliko sjajnih poena, pokazao da se neće olako oprostiti od Tel Aviva.

Držao se do osmog gema, kada je Đoković uspeo da napravi brejk i slomi žilavog Španca, a potom odservira za plasman među osam najboljih.

Naredni protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu biće veliki prijatelj Vašek Pospišil, koji je prethodno savladao Izraelca Edena Lašema sa 2:0.

Turnir u Tel Avivu igra se za nagradni fond od 949.475 dolara.

NOVAK ĐOKOVIĆ - PABLO ANDUHAR 2:0 (6:0, 6:3)

TOK MEČA

DRUGI SET

KRAJ

GOTOVO JE! Đoković je u četvrtfinalu rezultatom 6:0, 6:3

Dve je spasio Anduhar, ne i treću.

Tri meč lopte za Novaka.

5-3 BREJK!!!! U pravom trenutku. Sa dve duple greške Anduhara, Novak je uspeo da uradi ono što je želeo! Slomio je Pabla u osmom gemu i sada će servirati za pobedu i plasman u četvrtfinale Tel Aviva! 

4-3 Osmim asom u meču, Nole stiže do četvrtog gema, u kome je Pablo ponovo pružio jak otpor. Ipak, posle 40:30 za Đokovića, srpski as nije dozvolio iznenađenje na svoj servis.

3-3 Sa "nulom" osvaja gem Anduhar na svoj servis, mnogo sigurnije deluje Španac, iako je u prvom setu počišćen sa terena. Sada igra mnogo kvalitetniji tenis i pruža dostojan otpor Novaku.

3-2 Posle sjajnog prvog voleja, Novak je uspeo rutinski da dođe do trećeg gema i za korak se približi plasmanu u četvrtfinale, gde ga podsetimo čeka Kanađanin Viktor Pospišil.

Foto: REUTERS/Nir Elias

 

2-2 Uzvraća na isti način i Anduhar, ne predaje se iskusni Španac. Daleko brže je stigao do svog drugog gema u ovom periodu.

2-1 Sada mnogo brže Nole rešava situaciju na svoj servis, skraćena lopta na mreži donela mu je vođstvo od 40:15, koje je potom asom pretvorio u gem. Zanimljivo, trajao je 15 puta kraće, nego prethodni.

1-1 Maratonski drugi gem, koji je trajao 22 minuta, završen je greškom Novaka, koji je doneo Anduharu prvi poen u drugom setu, posle 30 odigranih poena!

Prvi set je trajao 29 minuta, a dva gema u drugom čak 25 minuta. Mnogo jači otpor Španca. Imao je Đoković čak pet brejk prilika, ali se Anduhar izvlačio odigravši nabolji tenis u meču, podsetivši na svoje najbolje dane.

1-0 Na isti način kao i prvi set, Novak otvara i drugi. Dopustio je Anduharu da osvoji samo jedan poen, a posle vođstva od 40:15, realzovao svoj servis za vođstvo u drugom setu.

Počeo je drugi set.

PRVI SET

6-0 Novim brejkom, trećim u meču, Đoković osvaja prvi set bez izgubljenog gema!!! U najdužem poenu od starta duela, koji je trajao čak devet minuta, Nole je pokazao veteranu iz Španije gde mu je mesto! Za manje od pola časa, srpski as je osvojio prvi set, ne prepustivši Pablu nijedan gem.

 

 

5-0 Sa dva asa, jednim forhendom i jednim vinerom, Đoković furiozno upisuje i peti gem u meču, za nedostižnu prednost. Španac izgleda bespomoćan pred osvajačem Vimbldona.

Foto: REUTERS/Nir Elias

 

4-0 Nemoćno deluje Anduhar, pred raspoloženim Novakom, koji je "gladan" mečeva. Novi sjajan gem za srpskog asa, koji stiže do još jednog brejka i sada ima ogromnu prenost.

3-0 Sjajna igra Đokovića. Bez greške, brzo i efikasno osigurava brejk viška i povećava vođstvo. Samo ga još tri gema dele do prvog seta.

2-0 BREJK! Sjajno!!! Novak je odmah stekao prednost. Na svom servisu, Anduhar je napravio dve neiznuđene greške, Novak je poveo sa 30:0, ali je Španac izjednačio na 30:30. Ipak, drugom greškom iz forhenda Pablo je omogućio Đokoviću da dođe do brejk lopte (40:30), koju je odmah realizovao!!!

1-0 Posle razmene udaraca i dijagonale Anduhara, Novak osvaja prvi gem u ovom meču, prepustivši špancu samo jedan poen. Bio je to prvi gem za Đokovića, još od vimbldonskog finala sa Nikom Kirjosom.

Meč je počeo!

19:00 - Novak će prvi servirati.

18:59 - Rivali su na mreži, meč počinje za nekoliko trenutaka!

18:38 - Đoković je bio slobodan u prvom kolu, dok je Anduhar eliminisao Tijaga Monteira iz Brazila rezultatom 2:0 (7:6 (7:3), 6:1)

18:30 - Turnir u Tel Avivu je iz serije 250, a nagradni fond iznosi 949.475 dolara.

18:26 - Uskoro na teren izlaze Novak Đoković i Pablo Anduhar.

18:25 - Novak je saznao i prepreku u četvrtfinalu, ukoliko savlada Anduhara, Đoković će igrati protiv Vašeka Pospišila koji je u dva seta pobedio Izraelca Edena Lešema rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

 

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog meča Novak Đoković - Pablo Anduhar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija