• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2022

17:45 >> 20:15

NOVAK U FINALU TEL AVIVA! Razbijanje u prvom, MUČENJE u drugom setu! Rus ipak zelen za SVOG IDOLA!

Tanjug/AP

Tenis

NOVAK U FINALU TEL AVIVA! Razbijanje u prvom, MUČENJE u drugom setu! Rus ipak zelen za SVOG IDOLA!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Romana Safiulina 2:0 (6:1, 7:6) i plasirao se u finale turnira kategorije 250 u Tel Avivu.

U prvom setu igra mačke i miša. Novak nije dao ruskom rivalu da dođe do daha. Sa dva lagana brejka i odličnom igrom Novak jer za 23 minuta stigao do prvog seta.

U drugom, zaigrao je Rus bolje. Srpski teniser jer upao u malu krizu i ovaj set se za razliku od prvog odužio. 

Foto: REUTERS/Nir Elias

I jedan i drugi igrač su bili sigurni na svojim servisima. Ipak u devetom gemu Nole stiže do brejka, ali Rus uzvraća. Na kraju taj-brejk u kome jer Novak rutinski pobedio.

U finalu će igrati protiv pobednika meča Marin Čilić - Konstant Lestien.

TOK MEČA: 

DRUGI SET

TAJ-BREJK 7:3!

Novak je poveo, a onda posle duge razmene udaraca Safiulin srećno uz pomoć mreže stiže do izjednačenja 1:1. Odličan servis Novaka 2:1. Greška posle forhenda, previše  forsira ovaj udarac ruski teniser. Stiže brzo Nole brzo do 5:2 i rutinski dobija meč. Kraj! U taj brejku 7:3 za Đokovića i ukupno 2:0 za finale turnira. 

6:6 - As u pravi čas! Kreće Đoković silovitim udarcem ka taj-brejku! Greši Rus 30:0! Tri gem lopte ima Nole. Taj-brejk!

5:6 - Neverovatno, ali istinito! Novak servira za taj-brejk! Servira da ostane u setu, a imao je duel u rukama. Vodi Rus.

5:5 - Poveo je Novak, izjednačio Safiulin. Greši Đoković i na kraju, uzvraća Rus brejkom! Katastrofa! 

5:4 - BREEEEEJK! Majstorija, kakva improvizacija Safiulina sa linije! Novak to nije očekivao. Duplira prednost Rus 30:0. Na drugi servis Roman je uzeo samo 4 od 14 poena. Izjednačenje. Evo brejk lopte. I to je to! Nole će servirati za finale!

4:4 - Novak servira i odmah stiže do prednosti. Greši sada Safiulin, šalje loptu u aut 30:0. Prvi poen za Rusa u ovom gemu, Noleeee, bilo je boljih rešenja! Kad proradi prvi servis sve je lakše!

3:4 - Ponovo muči Safiulin srpskog asa. Vodi 30:15 u ovom gemu. Kakav poen , zaista svega je bilo snage, trčanja umeća, nažalost poen je osvojio Rus 40:15. Ne popušta Rus sa servisima. Novo vođstvo.

Foto: Tanjug/AP

3:3 - Novaka u drugom setu ne služi prvi servis, pa i zbog toga nema lakih poena. Uuuu, jedan Đokovićevski forhend rivala trenutno je 15:15. Odlično se snašao Rus, pao je i dok je ležao uspeo je da vrati bekend, ali Nole onda smečuje i stiže do poena. Novo izjednačenje. Greši Safiulin u "reliju" nikad nije bio bliži brejk lopti, sali - aut! Novak servira za gem. Ništa i dalje od prvog servisa. Sreća za Rusa, mreža mu je donela viner. Đus! Prvi put se igra na razliku na Novakov servis. Brejk lopta! Prva u meču za Rusa. As kad je najvažnije! Izjednačenje. Druga brejk lopta za Romana, pa onda novi as! Sreća! Pokušao je opet agresivno Rus, ali prednost Đoković. Novak je trenutno u krizi. Greška, novo izjednačenje. Veži Nole dva prva servisa. Ajdeeeee! Evo asa! Naduži gem u meču dobija Novak! Spasao je dve brejk lopte!

2:3 - Servira Rus. Izvukao se Novak na forhend i 0:15. Odgovara rival. Izjednačenje. Još jedan dobar servis Safiulina za 30:15. Greši Đoković i pogađa mrežu. Odličan drugi servis safiulina koji konačno pokazuje zbog čega je polufinalista Tel Aviva. Definitivno Safiulin pruža jači otpor u drugom setu. 

2:2 - Prvi put Novak gubi jedan od prvih poena na svoj servis. Nova malo duža razmena za Novaka. Poen i kakav urlik! Da ga ceo svet čuje! Izjednačenje, pa novo vođstvo. Nije pogodio Roman, napao je krenuo agresivno, ali aut. Nadmudrio je Rus Noleta, kraća lopta na forhend rivala i Srbin ima gem loptu manje. Osvaja Novak gem i ponovo urlik! Ponovo burna rekcija. 

1:2 - Kakav servis, ali kakav ritern Novaka i poen! Nema rešenja Rus! Sada je imao sreće Safiulin posle riterna. Izjednačenje. Dupla servis greška i to četvrta Romanova. Novi servis, grom iz reketa. Novo izjednačenje. Dobar drugi servis u telo Rusa i gem lopta. Peti as. Novo vođstvo safiulina u ovom delu igre.

Foto: REUTERS/Nir Elias

1:1 - Jednu malo dužu razmenu dobija Novak. Safiulin šalje na kraju loptu u aut. Odličan servis srpskog tenisera za 30:0. Novak bombarduje rivala loptom, i u ovom gemu na svoj servis stiže do 40:0. Greši sada Nole i pogađa mrežu. Aut! Previše grešaka Rusa sa aut linije, lako dolazi do gema Đoković. 

0:1 - Drugi set otvara servisom Safiulin. Nervozni Rus odmah pravi treću duplu servis grešku. Silovit servis, drugi as za Romana. Izjednačenje. Izjednačenje, ali novi as protivnika. Ne vredi. Muči se Safiulin i u drugom setu. Novo izjednačenje 40:40. Tri asa u ovom gemu! Moćan servis 215 na sat! Prednost za ruskog tenisera. Rus je poveo u drugom setu.

PRVI SET

6:1 - Novak servira za prvi set. Prvi, pa drugi poen, Đoković servira perfektno i opet dolazi do 40:0. Nole, Nole!!! Za 23 minuta, bez greške, osvaja uvodni set!

5:1 - Odgovara konačnoooo Safiulin. Verovali ili ne Rus ima tri gem lopte. Prvu ne koristi. Dupla servis greška Rusa! Evo prvog gema za Đokovićevog rivala. Malo lakše diše nema više nulu!

5:0 - Nastavlja Novak tamo gde je stao u četvrtom gemu. I u ovom gemu Nole dolazi do 40:0! Na korak je od prvog seta za samo 17 minuta!

4:0 - Safiulin ne može da pronađe rešenje za Đokovićeve udarce, novi poeni našeg tenisera, ovaj drugi za 30:0 uz malo i sreće. Aut! Nove tri brejk lopte za Srbina! Prvi poen na svoj servis iz osmog pokušaja. Spasava prvu brejk loptu. Uspeva i drugu! Novak šalje loptu u aut. Spasava Rus i treću brejk loptu. Izjednačenje. Zakuvalo se u ovom gemu. Publika je već videla Romanov poen, ali - novi aut! Četvrta brejk lopta. Odličan servis Safiulina, Novakov ritern i poen za Rusa, ipak peta brejk lopta! Novi brejk!

3:0 - Novak hvata bekend i dolazi do prvog poena u gemu. Munjevito je 30:0. Nove tri gem lopte za Đokovića, ali dupla greška. Međutim usledio je novi poen za Srbina i srpski as hita ka osvajanju prvog seta!

Foto: REUTERS/Nir Elias

2:0 - BREEEEJK! Servira Novakov rival i posle dva odlična riterna na servis uzima dva poena 0:30. Par dobrih forhenda, ali - Rus pogađa mrežu. Već na startu tri brejk lopte i - ekspresno je 2:0 za Noleta.

1:0 - Prvi poen na meču osvaja Đoković. Odličan servis, Rus šalje loptu u aut. Nole ekspresno stiže do 40:0, a onda greška. Pokušao je sa paralelom, ali lopta je otišla u aut. Preti Safiulin sa dva poena zaredom. Nije imao Rus rešenje za Novakov servis i naš as osvaja prvi gem.

18:40 - Meč je počeo Novak je prvi na servisu

18:35 - Dvojica tenisera se zagrevaju i spremaju za početak meča. 

18:32 - Prvo je na teren izašao Roman Safiulin, a posle njega i Novak Đoković 

Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Novak Đoković - Roman safiulin na turniru u Tel Avivu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija