• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

06:59

KALKULACIJE! Novaku je ovo potrebno da bi i matematički overio vizu za Završni masters!

reuters

Tenis

KALKULACIJE! Novaku je ovo potrebno da bi i matematički overio vizu za Završni masters!

Podeli vest

Novak Đoković takmičenje u Astani počeo je ubedljivom pobedom protiv Kristijana Garina (2:0), a ukoliko podigne pehar u Kazahstanu definitivni će overiti vizu za Završni masters u Torinu

Novak Đoković trenutno ima 2.220 poena u ATP trci i zauzima 15. poziciju. Pobedom na Vimbldonu je obezbedio takmičenje u Torinu, kao grend slem šampion, ali mora da bude među 20 najboljih igrača.

Ako ne bude iznenađenje, Nole je došao u Astanu u sjajnoj formu, osvojio je turnir u Tel Avivu, mogao bi čak da stigne do devete pozicije. Ukoliko osvoji titulu dobiće 500 novih bodova (2.720) i preskočiće sigurno pet igrača.

Foto: AP PHOTO

Novak Đoković

Ove nedelje ne igraju  Mateo Beretini (2.225 bodova, samo pet više od Srbina), Pablo Karenjo Busta (2.270), Janik Siner (2.310), Kameron Nori (2.365), te Aleksander Zverev (2.700) koji je povređen...Ukoliko Srbin osvoji titulu i matematički će izboriti mesto na Završnom turniru, mada su malo šanse da ne zaigra u Torinu čak i ako ne trijumfuje u Astani. Na 20. mestu je trenutno Roberto Bautista Agut sa 1.660 bodova, Dijego Švarcman je na 1.690, pa mu ni titula u Parizu kasnije ne bi bi pomogla da pretekne Đokovića u ATP trci.

Nije na odmet pomenuti da Novaku neće biti lako u Astini.  Danil Medvedev bi potencijalno mogao da bude rival Đokovića u polufinalu turnira, ali i Feliks Ože-Alijasim koji je na Lejver kupu uspeo da sruši srpskog tenisera. Dobra vest je da je eliminisan Karlos Alkaraz. prvi igrač planete.

Foto: AP PHOTO

 

Novak Đoković počistio je sa terena u sredu Čileancina Kristijana Garina. U osmini finala srpski teniser odmeriće snage sa Botikom van de Zandšulpom, sa kojim nikada nije igrao.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija