• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2022

17:49

NOVAK JE MOGAO, ALI SU GA SPREČILI! Španac brani ALKARAZA i njegove kritičare, ali pravi OGROMNU GREŠKU!

Tanjug

Tenis

NOVAK JE MOGAO, ALI SU GA SPREČILI! Španac brani ALKARAZA i njegove kritičare, ali pravi OGROMNU GREŠKU!

Podeli vest

Legendarni španski teniser, a danas trener Karlosa Alkaraza, Huan Karlos Ferero govorio je o učinku njegovog "štićenika" tokom ove sezone

Pojavio se Karlos Alkaraz u finišu prošle godine i oduševio teniski svet. Španac je ove godine napravio iskorak napred, postao prvi reket planete, ali mnogi smatraju bez zasluga. Glavni razlog za sumnju njegovog kveliteta baca činjenica da Novak Đoković nije imao mogućnost da brani čak 6.000 ATP poena tokom 2022. 

Đokovića nije bilo na Australijan openu, potom nije dobio bodove na Vimbldonu iako je osvojio titulu, a propustio je i US Open. Sve to je dalo prostora ostalim teniserima da skupljaju ATP poene i prestignu najboljeg tenisera svih vremena. 

- Normalno je što neki ljudi misle da Karlos nije zaslužio to mesto, jer je istina da Đoković nije igrao na dva grend slema. Mogao je još da ih osvoji, ali to nikada nećemo znati - rekao je Huan Karlos Ferero u intervjuu za portal "Punto de break". 

Trener Karlosa Alkaraza ističe da je njegov učenik zaslužio prvo mesto na ATP listi budući da je upisao veliki broj pobede i imao izuzetno uspešnu sezonu.  

- Na kraju krajeva, mislim da je Karlitos ipak zaslužio prvo mesto jer je pobedio na skoro svakom meču ove godine. Mislim da je imao veoma uspešnu sezonu. Moramo da poštujemo mišljenje svih, ali ja mislim da je zasluženo - dodao je legendarni španski teniser. 

Foto: Tanjug

Alkaraz je trenutno u Bazelu gde se bori za novih 500 poena, prvi je favorit za titulu, a Huan Karlos Ferero ističe da je u ovom momentu najvažnije da Španac "ne poleti" već ostane čvrsto na zemlji posle velikih uspeha. 

- Kada uspeh dođe rano, uvek postoji opasnost od toga da se izgubi motivacija i da se malo čovek opusti, što onda vodi do toga da ne treniraš maksimalno. Van terena me brine što mu mnogi van terena govore koliko je dobar, što mu ne govore kako stvari stvarno stoje. Znam kako je, znam da je teško izboriti se sa time, zato pokušavamo da mu objasnimo neke stvari i da to kontrolišemo. Sa teniskog stanovišta, sledeća sezona biće teška jer brani mnogo bodova, ali na dovoljno je visokom nivou za još jednu sjajnu sezonu - podvukao je Ferero. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17