• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2022

09:55 >> 09:57

VRAĆAMO SE U BEOGRAD! Oglasio se ĐOKOVIĆ! Srbija dobija turnir iz serije 500!?

Starsportphoto

Tenis

VRAĆAMO SE U BEOGRAD! Oglasio se ĐOKOVIĆ! Srbija dobija turnir iz serije 500!?

Podeli vest

Asocijacija teniskih profesionalaca saopštila je da će se ATP turnir serije 250 u Beogradu 2023. godine dogodine igrati u Banjaluci, a potvrda te informacije stigla je i iz PR tima najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića

- Ta informacija je tačna. U pitanju je privremeno preseljenje na godinu dana. Sve je unapred dogovoreno i planirano - saopšteno je iz Ðokovićevog PR tima.

Nedugo nakon toga oglasio se i direktor turnira Đorđe Đoković koji je potvrdio da se turnir na godinu dana seli u Banja Luku.

- Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a „trojka“ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti osa 49.000 prodatih karata - rekao je Đorđe Đoković. 

ATP je dao saglasnost da se turnir na godinu dana izmesti iz Beograda budući da u Banjaluci postoje uslovi da se takmičenje održi i u prestonici Republike Srpske. Na istom mestu gde je trebao da se održi Adria tur pre dve godine. 

- ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh. Bili su spremni da dočekaju nas i najbolje svetske tenisere. Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini - jasan je bio Đoković, a potom potvrdio da će i njegov brat nastupati u Banjaluci. 

Foto: Starsportphoto

- To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci.

Za kraj, otkrio je da će Beograd pokušati da poboljša uslove i pojača ponudu kako bi pokušato da "napadne" licencu od ATP za turnire iz serije 500.

- Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je doneta i ova odluka - podvukao je Đoković. 

Ove godine titulu na ATP turniru u Beogradu osvojio je ruski teniser Andrej Rubljov, koji je u finalu savladao upravo Novaka Ðokovića sa 6:2, 6:7, 6:0.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija