• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

15:00

NOVAK SE MUČIO, PA RAZBIO STARU MUŠTERIJU! Maestralni Đoković preko Hačanova do ČETVRTFINALA Mastersa u Parizu (VIDEO)

REUTERS/Christian Hartmann

Tenis

NOVAK SE MUČIO, PA RAZBIO STARU MUŠTERIJU! Maestralni Đoković preko Hačanova do ČETVRTFINALA Mastersa u Parizu (VIDEO)

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, savladavši u dva seta Karena Hačanova iz Rusije rezultatom 2:0 (6:4, 6:1)

Još jednom se videlo da je Rus među „omiljenim“ protivnicima srpskog asa, koji ga je pobedio i osmi put u devet međusobnih duela.

Za razliku od meča sa Amerikancem Kresijem, u kome se mučio tokom prvog seta, Nole je ovog puta pokazao nadmoć i već u drugom gemu stigao do brejka.

Rano vođstvo Đokovića od 3:0 uljuljkalo je srpskog asa, koji je do tada koristio svaku grešku Karena, kojih je bilo previše.

Međutim, Novak je odjednom stao, dozvolivši Rusu da osvoji narednih osam od devet poena, vrati brejk u petom gemu i u potpunosti uspostavi priključak, smanjivši na 3:2, da bi u narednom stigao do izjednačenja.

Usledila je rovovska borba, igralo se gem za gem sve do desetog gema, kada je Đoković „oduvao“ Hačanova, preciznim poenima došao ekspresno do 40:15, a potom iskoristio prvu brejk priliku i poveo u setovima – 6:4!

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

 

Odolevao je Rus u drugom setu do četvrtog gema, kada je Novak stigao do prvog brejka, ali na veoma ubedljiv način. Ekspresno je Đoković napravio 40:0 i već prvu priliku da oduzme servis Hačanovu pretvorio u 3:1.

Nije bilo problema da Nole sačuva stečenu prednost do kraja, pa je na mnogo lakši način nego u prvom setu upisao osmi trijumf u duelima sa Hačanovim, nastavivši pohod ka odbrani titule na Mastersu u Parizu.

Bio je ovo četvrti trijumf prvog reketa Srbije u ovoj godini nad Karenom Hačanovim i isti broj pobeda. Posle Astane, Serbia opena i Dubaija, Đoković je "staroj mušteriji" uzeo meru i u prestonici Francuske. Prevedeno na maternji, gde god ga sretne, Nole razbija Rusa. 

 

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu mastersa biće Lorenco Muzeti iz Italije. Sa Italijanom se Srbin dva puta sastajao u karijeri i oba puta ga savladao. Prošle godine posle preokreta u osmini finala Rolan Garosa sa 3:2 i ove u šesnaestini finala Dubaija sa 2:0 (6:3, 6:3)

NOVAK ĐOKOVIĆ - KAREN HAČANOV 2:0 (6:4, 6:1)

TOK MEČA

DRUGI SET

6:1 - GOTOVO JEEEEEEEE!!! ĐOKOVIĆ JE U ČETVRTFINALU MASTERSA U PARIZU!!! Pobedio je Hačanova sa 2:0 u setovima (6:4, 6:1), iskoristivši petu meč loptu!!!!

5:1 - NOVI BREJK za Novaka, koji ima ogromnu prednost i serviraće za plasman u četvrtfinale!!!

4:1 - Samouvereno deluje Novak. Tri gema zaredom uzima sa nulom i sada je posle 40:0 odmah poentirao. Sada ga još samo dva gema dele od trijumfa i plasmana u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

3:1 - IDEMOOOOOOOOOOOO NOLEEEEEEEEE!!!! PRVI BREJK za Đokovića u drugom setu! To je pravi Novak, očas posla tri vezanbe brejk prilike, od kojih je

2:1 - Sjajan je bio sada Novak na mreži, nije dozvolio Rusu da mu pripreti i ponovo "sa nulom" stiže do novog vođstva.

 

 

1:1 - Imao je 40:0 Hačanov u ovom gemu, ali je Đoković bio uporan i sjajnom igrom stigao do izjednačenja. Usledila je 21. neiznuđena greška za Rusa i brejk prilika za Novaka, ali se Karen odbranio sa dve neiznuđene greške Srbina. Posle četvrtog "đusa" u ovom gemu, Kačanov je došao do prednosti, a potom izjednačio rezultat. Čak 14 poena odigrano je u drugom gemu, koji je trajao devet minuta.

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

 

1:0 - Rutinski bez izgubljenog poena, Novak Đoković osvaja prvi gem u drugom setu. Sjajnim servisima brzo je stekao 40:0, a potom na drugi servis zbog "neca", naterao Hačanova na grešku. Sa "nulom" je ošišao Hačanova.

Počinje drugi set, ponovo servira srpski teniser.

PRVI SET

6:4 - IDEMOOOOOOOOOOOOOOOO NOLEEEEEEEEEE!!!! Brejk u pravom trenutku, za vođstvo u setovima!!! Imao je Nole dve brejk šanse, poveo sa 40:15, a onda iskoristio prvu šansu i poentirao!!!

 

 

5:4 - Proradio je ritern Novaka u ovom gemu, četiri brza poena i konačno lagano osvojen gem. Sada Đokovića gem deli od osvajanja prvog seta.

 

 

4:4 - Ništa od brejka, iako je Novak saterao Hačanova uza zid. Preciznim udarcima došao je do 30:0, Karen samo na trenutak smanjio, ali skraćenom lopticom naterao je Rusa da pogodi mrežu i stigne do dve brejk prilike!  Prvu nije iskoristio jer je Rus promenio stranu i odservirao as, ni drugu pošto je Karen opet uspeo da lobuje Srbina izborivši "đus". 

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

 

4:3 - Ponovo se mučio Nole na svoj servis, dozvolio Rusu da mu priđe na 40:30, ali je ipak uspeo da odoli naletima Hačanova, nateravši ga na kraju da pošalje lopticu u mrežu, za četvrti gem u meču.

3:3 - Mirisalo je na novi brejk za Novaka. Brzo se probudio Srbin posle izgubljenog servisa, razornim udarcima sabio Hačanova uza zid i poveo sa 30:0. Rus je lobom smanjio na 30:15, a potom asom izjednačio. Izvukao se Karen iz neprijatne situacije i ipak uspeo da sačuva svoj servis, ne dozvolivši Đokoviću da uzvrati ribrejkom.

Hačanov je dobio osam od poslednjih devet poena, što govori koliko je Nole pao u igri.

3:2 BREJK! Rus vraća izgubljeno! Napravio je Nole prvu neiznuđenu grešku u meču, u ovom gemu, pokazavši određenu nesigurnost. Zapretio je Hačanov, poveo sa 30:15, a onda spinom pogodio liniju i stekao dve brejk lopte. Iskoristio je priliku i vratio izgubljen servis. Ovo je prvi brejk nekog protivnika na mastersu protiv srpskog asa.

3:1 - Uspeo je Karen da stigne do prvog gema u meču, iako je Novak imao 30:0. Sa tri vezana servisa Hačanov je preokrenuo na 40:30, a onda naterao Đokovića da pošalje lopticu u mrežu.

3:0 - Maestralna igra Đokovića. Sjajnim servisima je brzo stekao ogromnih 40:0. Požurio je i napravio dve greške, dozvolicši Hačanovu da priđe na 40:30, međutim, nije dozvolio luksuz da tri puta kiksne, pa je potvrdio brejki ima visoku prednost.

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Karen Hačanov deluje nemoćno pred Novakom

2:0 - BREJK! Novak odmah stiže do brejka! Rus je asom krenuo u drugi gem na meču. Usledio je potom dobar udarac Novaka, koji je naterao Hačanova da pogreši dva puta zaredom i preuzme vođstvo (30:15). Usledio je potom dug poen, sa 28 razmenjenih udaraca i sjajna završnica Đokovića za dve brejk lopte (40:15). Nije ipak Nole imao sreće u prvoj, loptica je zakačila mrežicu i otišla u aut. Karen se prvi put izvukao, ali drugi nije jer je poslao loptu u aut!

 

 

1:0 Novak je osvojio prvi poen na svoj servis, da bi Hačanov izjednačio na 15:15. Usledila je neiznuđena greška Rusa za 30.15 u korist Srbina, pa još jedna i dve lopte za osvajanje prvog gema. Đoković je iskoristio prvu i stekao vođstvo na startu.

UŽIVO

Meč je počeo, Novak prvi servira!

17.40 - Ovo je spisak dosadašnjih učesnika četvrtfinala:

 

 

17.38 - Kao i protiv Kresija, Novak je izabrao da servira prvi. Rivali se zagrevaju. Đoković brani titulu u Parizu.

 

 

17.35 - Prvi je izašao ruski teniser, a za njim i srpski broj 1! Ogromni aplauzi za Novaka u Bersiju!

17.34 - Sve je spremno za meč dana. Novak i Karen su u svlačionicama, poslednje vežbe su u toku. Očekuje se izlazak na teren.

17.23 - Još uvek traje ceremonija opraštanja Žila Simona od igračke karijere, pa se sa nestrpljenjem iščekuje izlazak na teren Novaka Đokovića i Karena Hačanova.

16.57 - Završen je okršaj Francuza i Kanađanina, Feliks Ože Alijasim se plasirao u četvrtfinale, pobedom od 2:0 (6:1, 6:3) protiv Žila Simona. Novak bi za desetak minuta trebalo da izađe na teren.

16.35 - Što se tiče Hačanova, on je u prvom kolu pobedio Argentinca Baeza sa 2:0, a u drugoj rundi eliminisao Švajcarca Hislera rezultatom 2:1.

16.08 - Meč Novaka i Karena neće početi pre 16.50, tačnije posle duela Feliksa Ožea Alijasima i Žila Simona. Mladi Kanađanin grabi ka četvrtfinalu, jer vodi sa 1:0 u setovima, prvi je rešio sa ubedljivih 6:1 protiv iskusnog Francuza.

15.32 - Njihov prvi okršaj bio je pre četiri godine u osmini finala Vimbldona, Nole je bio ubedljiv sa 6:4, 6:2, 6:2, te sezone Đoković je osvojio četvrti put najprestižniji grend slem, a posle toga isto učinio još tri puta (2019, 2021. i ove godine).

Foto: Starsportphoto

Hačanov i Đoković

15.26 - Čak tri puta igrali su Đoković i Hačanov u 2022. Prvi put u Emiratima, kada je Novak slavio u osmini finala 6:3, 7:6 (2), zatim na Serbia openu u polufinalu gde je takođe Nole bio uspešniji posle preokreta (4:6, 6:1, 6:2) i u već pomenutoj Astani.

15.23 - Ukoliko savlada Rusa, naredni Novakov rival biće Lorenco Museti. Italijan je priredio veliko iznenađenje na mastersu u Parizu i, posle Rafaela Nadala, kofere je spakovao i četvrti igrač sveta Kasper Rud iz Norveške.

15.19 -  Poslednji put Nole i Karen su se sastali ove godine u četvrtfinalu ATP turnira u Astani i taj meč je srpski as sigurno rešio u svoju korist sa 6:4, 6:3.

15.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog Informera, posvećen meču osmine finala između Novaka Đokovića i Karena Hačanova u osmini finala Mastersa u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija