• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2022

18:30

NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA! Đokovićeva MAGIJA u Bersiju! Novak se RAZGOROPADIO i POČISTIO Musetija za polufinale Mastersa u Parizu!

Tanjug

Tenis

NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA! Đokovićeva MAGIJA u Bersiju! Novak se RAZGOROPADIO i POČISTIO Musetija za polufinale Mastersa u Parizu!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je savladao Lorenca Musetija iz Italije rezultatom 2:0 (6:0, 6:3)

U jubilarnom 90. četvrtfinalu na mastersima, Nole je pokazao najbolju partiju od starta mastersa, naročito u prvom setu kada je doslovce „počistio“ Italijana sa terena – 6:0!

Za razliku meča na Rolan Garosu, u kome je slavio posle preokreta, srpski as nije dozvolio „mučenje“ kao u prethodnim okršajima sa Kresijem i Hačanovim, pa je rutinski preslišao Lorenca i nastavio pohod ka sedmom peharu u prestonici Francuske.

Teniska rapsodija Novaka Đokovića viđena je u prvom periodu. Podsetio je srpski as kada je suvereno vladao ATP listom i igrao najbolji tenis na svetu! Za samo 28 minuta ponizio je italijanskog igrača pred punim Bersijem, ne dozvolivši mu da osvoji nijedan gem, pa je sa ubedljivih 6:0 stigao do 107. seta osvojenog maksimalnih rezultatom.

Sevali su forhendi Đokovića na sve strane. Nije znao Museti šta ga je snašlo od strane Srbina, koji se u prvom setu mečeva sa Amerikancem Kresijem i Rusom Hačanovim više nego mučio. Sada je sve došlo na naplatu, pa je Nole razornim i preciznim udarcima dovodio do ludila mladog Italijana.

Nije posustao Nole ni u drugom setu. Istina, Lorenco se probudio, ali nedovoljno da bilo kako parira „razgoropađenom lavu“, kako je večeras Đoković izgledao na terenu.

Foto: Reuters

 

Kada se malo ko nadao, ipak, Lorenco je uspeo u trećem gemu drugog seta da napravi brejk i učini meč neizvesnijim (1:2). Međutim, već u narednom poenu Đoković je iz četvrte prilike da oduzme servis rivalu odgovorio ribrejkom i brzo postavio stvari na svoje mesto.

Do još jednog brejka, ukupno petog u meču, Novak je došao u šestom gemu kada je poveo sa 4:2, a potom odservirao za ogromnih 5:2. Povratka Musetiju više nije bilo, pa će srpski as u subotu pokušati da se domogne finala koje je igrao i lani, a potom i odbrani titulu u Bersiju iz 2021. godine.

Za plasman u finale, Novak Đoković će igrati protiv pobednika meča u kome se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Amerikanac Tomi Pol.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUSETI 2:0 (6:0, 6:3)

TOK MEČA

DRUGI SET

6:3 - KRAJ!!!! GOTOVOOOO JEEEEEEEEEE!!! Novak Đoković je u polufinalu Mastersa u Parizu, pošto je savladao Musetija sa 6:0, 6:3, odnosno, 2:0 u setovima!!

5:3 - Uspeo je Museti da stigne do trećeg gema zahvaljujući dobrom bekendu. Brzo je stekao 40:15, Novak zapretio smanjivši, posle pogođene mrežice od strane Italijana, da bi ipak Lorenco bio bolji na popravnom iz servisa. 

5:2 - Fenomenalan prvi servis Novaka kod rezultata 30:30 doneo mu je gem loptu, koju srpski as odmah koristi i povećava rezultat. Đoković je na gem od polufinala. Ljut je Nole uprkos ubedljivom vođstvu, nije mu se svidela igra u ovom gemu.

4:2 - BREEEEEEEEEEEEEEEEJK!!!! Đoković pravi novi brejk i vodi sa 4:2, pošto je iskoristio drugu priliku da oduzme servis Musetiju!!! Gazi Srbin ka polufinalu Mastersa i odbrani titule!!!

3:2 - Sada mnogo sigurniji Novak na svoj servis, ostvario je 10. viner u meču i posle 40:0 odservirao as za novo vođstvo.

2:2 - TAKOOOO JE NOLEEEEEEEE!!! RIBREJK!!!! Imao je Đoković dve brejk prilike, ali je najpre pogrešio kod rezultata 40:15, a onda poslao lopticu u mrežu koji je Italijanu doneo "đus". Usledio je sjajan slajs Novaka i treća brejk prilika koju Srbin nije iskoristio! Pa, onda četvrta, koju jke iskoristio!!! Idemo ispočetka! 

1:2 - BREJK!!! Museti stiže do prednosti!!! Stao je servis Novaka, što je strpljivo čekao Museti i neiznuđenim greškama srpskog asa došao do dve brejk lopte. Iskoristio je prvu i poveo prvi put u meču!

 

1:1 - Italijan je tek u drugom gemu drugog seta došao do prvog asa, a potom i do prvog poena na prvi servis. Međutim, Đoković je fantastično na mreži volejom skratio lopticu i izjednačio na 30:30, da bi njegovom neiznuđenom greškom Museti stigao do prve gem lopte u ovom meču. Uspeo je iz trećeg pokušaja da je osvoji i "raspali" uspavanu parišku publiku.

Foto: Reuters

 

1:0 - Iako je brzo stigao do 40:0, Novak je prvom greškom iz forhenda omogućio Musetiju da se ponada. Ipak, nada se brza ugasila, pošto je srpski as silovitim servisom naterao Lorenca da pogreši u reternu i pošalje lopticu u aut.

PRVI SET

 

 

6:0 - NOVI BREJK! Iako se probudila se i publika u Bersiju, koja navija za Italijana, jer je posle 0:15 za Đokovića, Museti nebeskim skokom stigao do prvog vinera i akrobatskog poena za 15:15. Ubrzo potom je još jednom pogodio, ali onda i pogrešio za novo izjednačenje. Kod rezultata 30:30, Museti je poslao lopticu u mrežicu i omogućio Noletu da prvi set osvojio "sa krompirom" na kontu Lorenca. Bio je to 108. set Novaka osvojen rezultatom 6:0!

5:0 - Igra mačke i miša u Bersiju! Nemilosrdni Đoković ne prašta Italijanu, tek u ovom gemu zahvaljujući neiznuđenoj greški Srbina, Museti je smanjio na 30:15, ali to nije omelo Noleta koji je silovitim forhendom odmah otišao na 40:15, a potom i silovitim tenisom oduvao Lorenca!

4:0 - Novak deluje kao mašina na terenu, nijedan poen u dva poslednja gema nije uzeo Museti, oba puta posle 40:0 stiže do gema i što je važnije novog brejka!!! Srbin razbija Italijana u Parizu!

3:0 - Nastavlja Đoković da melje Musetija. Bez izgubljenog poena, "sa nulom" je "ošišao" Italijana i potvrdio brejk viška.

Na tribinama Bersija je i golman PSŽ-a, Đanluiđi Donaruma. Reprezentativni čuvar mreže Azura navija za svog zemljaka.

2:0 - BREJK!!!! NOVAK ODUZIMA SERVIS MUSETIJU!!! Duga razmena udaraca kod prvog servisa Musetija, rezultirala je sjajnim forhendom Đokovića. Italijan je asom uspeo da izjednači, a potom i da natera Noleta u pokušaju loba da izbaci lopticu u aut za preokret (30:15). Neuspešno skraćivanje loptice Lorenca donelo je novo poravnjanje, a onda ga je Nole "sačekao" i primirao na grešku, koja mu je donela prvu brejk priliku!

Foto: Reuters

 

Uspeo je Museti da se izvuče prvi put, jer je Srbin pogrešio, međutim, kod druge brejk šanse nije mu bilo pomoći. Novak je krenuo u ofanzivu i odmah stekne prednost!

1:0 - Nole je otvorio duel poentiranjem iz bekenda, ali je posle drugog servisa poslao lopticu u mrežu. Ipak, usledilo je brzo otrežnjenje Đokovića i preciznost, a potom i prvi as za 40:15. Italijan je nakon toga pogrešio i Srbin rutinski osvaja prvi gem u meču.

Počinje meč Novak Đoković - Lorenco Museti!

UŽIVO

19.37 - Novčić je bio na strani Novaka, koji je izabrao da prvi servira. Ovaj mališan će dugo pamtiti trenutak kada je donoeo sreću Đokoviću.

19.34 - Traje svečano predstavljanje, prvi na teren izlazi Lorenco Museti, a potom i Novak Đoković.

 

 

19.30 - Sve je spremno za spektakl na centralnom terenu. Uskoro počinje meč.

 

 

19.20 - Već je poznat prvi polufinalni par, sutra će se za plasman u finale boriti mladi lavovi Feliks Ože Alijasim i Holger Rune.

Kanađanin je u dva seta eliminisao Amerikanca Frensisa Tijafaoa, dok je Dancu meč predao prvi reket sveta Karlos Alkaraz, pri rezultatu 6:3 i 6:6 (3:1) u korist Runea.  

19.15 - Posle meča Novaka i Lorenca preostao je još jedan četvrtfinalni duel. Poslednjeg polufinalistu saznaćemo u dvoboju Grka Stefanosa Cicipasa i Amerikanca Tomija Pola, koji je priredio najveće iznenađenje u osmini finala izbacivši preokretom Španca Rafaela Nadala. Pobednik ide na megdan Đokoviću ili Musetiju.

 

 

19.12 - Evo kako su čelnici Mastersa u Parizu najavili predstojeći okršaj srpskog i italijanskog asa:

19.07 - Lorenco Museti je u dosadašnjem toku turnira savladao Hrvata Marina Čilića 2:0 (6:4, 6:4), Gruzina Nikoloza Basilašvilija istim rezultatom (6:4, 6:2), dok je najveću senzaciju priredio u osmini finala eliminisavši četvrtog igrača sveta Norvežanina Kaspera Ruda posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4). 

18.30 - Dobrodošli na blog "Informera" posvećen meču četvrtfinala Mastersa u Parizu, između Novaka Đokovića i Lorenca Musetija.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija