• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2022

13:50 >> 17:48

ČUDO NEVIĐENO U PARIZU! NOVAK ostao bez titule! Rune posle preokreta savladao IDOLA! (FOTO)

Tanjug

Tenis

ČUDO NEVIĐENO U PARIZU! NOVAK ostao bez titule! Rune posle preokreta savladao IDOLA! (FOTO)

Podeli vest

Danski teniser Holger Rune savladao je Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Parizu sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:5)

Stigli su neki novi klinci na ATP tur i polako preuzimaju primat. Istakao se na startu sezone Karlos Alkaraz koji je trenutno i prvi reket sveta, ali sam finiš godine pripada Holgeru Runeu! Danski teniser plasirao se u četiri vezana finala, a u današnjem, najvećem u dosadašnjoj karijeri uspeo je i da slavi. Bio je mladi 19-godišnjak bolji od svog idola i uzora Novaka Đokovića i u Parizu došao do svoje prve Masters titule - 2:1 (3:6, 6:3, 7:5)

Iako su mnogi sumnjali u Runea, pre svega zbog neiskustva, on je uspeo da razuveri kritičare i savlada najboljeg tenisera svih vremena. Danac je pokazao zrelost i opravdao činjenicu da će od ponedeljka na novoj ATP listi biti 10. reket planete i tako ostvariti svoj najbolji plasman u karijeri. 

Pravu igru mačke i miša smo gledali, ali samo u prvom setu. Đoković je rano došao do brejka, uspevao da održava prednost i sa 6:3 povede u velikom finalu. Delovalo je na startu drugog seta da je Rune potpuno potonuo kada je Novak imao tri prilike za brejk. Ipak, nošem velikom podrškom sa tribina Danac je uspeo da se odbrani i već u sledećem gemu on bude taj koji pravi brejk. 

Đoković nije uspeo da se vrati u drugi set, usledili su i problemi sa grčevima u levoj nozi te je treći i odlučujući set bio neminovan. 

Novak Đoković je prvi zadao udarac u trećem setu. Došao je Srbin do brejka i vođstva od 3:1, ali je usledio preokret epskih razmera. Rune je ekspresno uzvratio, poravnao na 3:3 i u egalu se igralo sve do 5:5, kada je danski teniser napravio novi brejk i došao na korak od titule. Prava drama viđena je u poslednjem gemu koji je trajao bezmalo 20 minuta, Novak nije iskoristio pet brejk-lopti, a Rune je svoju drugu meč-loptu realizovao i savladao svog idola iz dečačkih dana. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - HOLGER RUNE  1:2 (6:3, 3:6, 5:7)

TOK MEČ

Treći set

5:7 - KRAJ! Holger Rune je novi šampion Pariza!

5:6 - Šok za Novaka... Uspeo je Holger Rune da veže četiri poena na servis gem srpskog tenisera i napravi brejk te će sada servirati za titulu u Parizu! 

5:5 - Nema kraja uzbuđenjima! Novak je bio siguran na svom servisu, a onda je Rune uzvratio istom merom! 

4:4 - Imao je Đoković veliku šansu da napravi novi brejk, ali je Rune uspeo da se iskobelja iz teške situacije. Nastavlja se drama u Parizu...

4:3 - Zlata vredan gem za Novaka Đokovića koji prekida seriju Holgera Runea! Danac je ušao u ritam, publika je na njegovoj strani, ali je srpski as sada uspeo sve to da anulira i ponovo ima prednost u poslednjem setu. 

Foto: Tanjug

3:3 - Nerešeno je! Kakva drama u finalu Pariza! Delovalo je da će Novak rutinski privesti meč kraju, ali je Danac uspeo da se izvuče, veže dva gema i poravna rezultat u trećem setu.

3:2 - Nažalost, vraća Holger Rune ekspresno brejk... Nema mladi Danac nameru da se preda! 

3:1 - BREEEEEEEEJK! Bravo majstore! Uspeva Novak Đoković da oduzme servis gem Holgeru Runeu i sada je sve u rukama srpskog tenisera!

2:1 - Ponovo vodi Novak Đoković! Srpski teniser je odlično odreagovao nakon izgubljenog seta, siguran je na servisu kao i u većem delu meča, a Rune još jednom nije mogao da napadne brejk. 

1:1 - Uzvraća Holger Rune istom merom! Razmena gemova na startu odlučujućeg seta, nema sumnje da će publika uživati u spektakularnom tenisu! 

1:0 - Odičan početak za Novaka Đokovića! Nije Rune imao nikakve šanse na startu trećeg seta, uspeo je Danac da dođe samo do jednog poena, a sada će nakon zamene strana on biti na redu da servira. 

Foto: Tanjug

Drugi set

3:6 - Bez izgubljenog poena Holger Rune osvaja svoj servis gem i rešava drugi set! Pobednik Pariza će biti rešen u trećem, odlučujućem, setu! 

3:5 - Uspeo je Đoković da smanji zaostatak, ali sada sledi teži deo budući da će Rune servirati za 1:1 u setovima! 

2:5 - Bio je Đoković nikad bliži brejk šansama, ali je Rune na krilima publike ponovo uspeo da odbrani svoj servis! Sada će srpski teniser servirati za opstanak u drugom setu...

2:4 - Nešto brža igra u drugom setu ide na ruku Runeu, sada je Đoković lako uspeo da reši svoj servis gem i imaće šansu da vrati brejk! 

1:4 - Stigao je Novak Đoković do svog prvog gema u drugom setu, ali ekspresno uzvraća Holger Rune! Održava danski teniser prednost brejka i grabi ka poravnanju rezultata na oduševljenje navijača u Bersiju! 

0:3 - Razigrao se sada mladi Danac, igra agresivno kako u najviše odgovora. Nije Đoković imao nikakve šanse za brejk. 

Foto: Tanjug

0:2 - BREJK! Na krlima publike uspeva Holger Rune da dođe do prve brejk lopte i odmah oduzima servis Đokoviću! Čini se da navijači žele dramu u finalu Pariza!

0:1 - Možda i najbolji servis gem na turniru! Đoković je imao tri brejk lopte, ali je Rune uspeo da se odbrani i posle četiri djusa dođe do vođstva na startu drugog seta. 

Prvi set

6:3 - Sa nulom rešava Novak Đoković svoj servis gem i rešava prvi set u svoju korist! Čini se da srpski teniser igra koliko mu je dovoljno da dođe do svoje sedme titule na turniru u Parizu! 

5:3 - Svestan je Rune da nema šta da čeka, igrao je Danac "na ivici", agresivno i uspeo da smanji zaostatak, ali je sada na servisu Novak Đoković koji će pokušati da reši pitanje pobednika u prvom setu. 

5:2 - Ekspresno Novak Đoković osvaja svoj servis gem, sada će Rune servirati za ostanak u prvom setu! Čini se da Danac nema recept za sjajan servis srpskog tenisera. 

4:2 - Uspeva Holger Rune, na oduševljenje publike, da prekine seriju Novaka Đokovića i dođe do svog drugog gema. 

Foto: Tanjug/AP

4:1 - Rutinski je Novak Đoković odbranio brejk prednosti koji je u laganom ritmu stigao do velike prednosti. Deluje da je Rune na kraju nerava budući da je sa dve duple greške "poklonio" vođstvo Srbinu. 

3:1 - BREJK! Sjajno je srpski teniser napao drugi servis Hogera Runea i uspeo da oduzme servis gem mladom Dancu koji je već počeo da "gubi živce"...

2:1 - Sjajno je servirao Novak Đoković i sa dva asa došao do novog vođstva. Ponovo je Rune pokušao da napadne srpskog tenisera, odnosno da ga izvuče na mrežu, ali mu to nije donelo mnogo rezultata. 

1:1 - Nešto lakše je Holger Rune stigao do svog servis gema. Đoković je uspeo da osvoji dva poena, ali ne da i ozbiljnije ugrozi Danca. 

1:0 - Zakomplikovao je Novak Đoković prvi servis gem, delovalo je da će lako doći do vođstva, ali je Holger Rune uspeo da mu uzvrati i izbori djus. Ipak, siguran je bio Srbin u naredna dva poena i forhend vinerima stigao do prednosti. 

 

15.08 - Holger Rune je dobio "na novčiću" i Danac je izabrao da prima servis u prvom gemu! Dakle, Novak Đoković otvara meč servisom. 

15.05 - Počelo je predstavljanje finalista! Prvo je na teren istrčao Holger Rune, a potom je opšto oduševljenje na tribinama izazvao izlazak Novaka Đokovića! 

14.15 - Srpski teniser i Holger Rune do sada su se satali samo jednom. Bilo je to na US Openu 2021. godine i to u prvom kolu, tada je Đoković slavio sa 3:1 (6:1, 6:7, 6:2, 6:1). 

Foto: Tanjug/AP

13.53 - Nije ovo promaklo mladom Dancu, bila je  Đokoviću protiv Cicipasa 20. pobeda u nizu, danas juri 21. i sedmu titulu u Parizu.

 

 

 

13.51 - Pre tri godine na Završnom mastersu u Londonu su se sreli Novak i Rune, koji nije skidao osmeh sa lica.

 

 

 

 

13.50 - Mali Rune sa idolom, a danas i protivnikom u finalu Pariza!

 

 

13.47 - Sa osvojenih sedam titula izjednačio bi se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu po tome koliko je puta osvajao jedan turnir iz masters serije. Švajcarac je to uradio sedam puta u Sinsinatiju. Nadal je nenadmašan sa 11 titula u Monte Karlu i 10 u Rimu.

Takođe, eventualnom pobedom osvojio bi naš as  39. masters i tako povećao  rekord i  pobegao Rafaleu Nadalu koji ima 36.

13.46 - Ukoliko trijumfuje, Novaku bi to u Parizu bila sedma titula u Parizu čime bi postao njegov najuspešniji masters. Do sada imao šest titula u Parizu,  Majamiju i Rimu.

13:45 - Dobro došli na lajv prenos finala Mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Holgera Runea! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
oratorium

pre 1 godinu

Novak je postao previše spor, a i reflekse sada ima kao mrtav konj. Uz to pravi i početničke greške, ponekad čak i serijski.

oratorium

pre 1 godinu

Novak je postao previše spor, a i reflekse sada ima kao mrtav konj. Uz to pravi i početničke greške, ponekad čak i serijski.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija