• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

12:11

BRUJI PLANETA I SRĐANOVIM REČIMA: Moj sin to neće raditi kao Federer, jer je Srbin! Pojavio se da pokaže da nismo genocidan narod

Tenis

BRUJI PLANETA I SRĐANOVIM REČIMA: Moj sin to neće raditi kao Federer, jer je Srbin! Pojavio se da pokaže da nismo genocidan narod

Podeli vest

Srđan Đoković, otac srpskog tenisera Novaka Đokovića, govorio je o Australijan openu i da li će naš as zaigrati na grend slem u Melburnu

Do prvog grend slema u idućoj sezoni ostalo je još tri meseca, ali se uveliko vodi hajka protiv Novaka Đokovića. Očekivalo se da će Australija i ranije poništiti trogodišnju zabranu izdavanja vize Srbinu, automatski uspostavljena nakon deportacije ove godine, ali se to još uvek nije desilo. Opozicija nedeljama insistira na tome da Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti da se takmiči, ne bi li valjda tako opravdali sramotu koju su naneli Srbinu početko  godine, kada su mu dali vizu, a potom je ukinuli po dolasku u Melburn. 

Novak neće kao Federer

Srđan Đoković kaže da niko neće lobirati za njegovog sina:

- Naravno da neće lobirati jer je najbolji i dalje. Neka urade šta misle da treba da urade, on će biti najbolji sportista svih vremena. Biće tako još dve godine koliko još planira da igra. Način na koji je Federer igrao, zarad nekih drugih stvari koje nemaju veze sa sportom, moj sin može da igra koliko hoće. Ali on to neće raditi jer je Srbin, jer je Đoković - rekao je za K1 Srđan Đoković.

Foto: Tanjug

 

Nismo genocidan narod

Otac naše tenisera nije mogao a da ne podseti šta su Australijanci priredili njegovom sinu.

- Novak se pojavio da pokaže da nismo genocidan narod i da je nemoguće da dolazi iz lošeg naroda kako su nas predstavljali zapadnjaci. Mi smo čvrsti, uz svoju veru i narod i zajedno kao što se uvek držimo zajedno - kazao je Srđan i nastavio:

- Novak je pun želje i elana da nastavi gde je stao i to ne svojom voljom nego voljom ljudi koji su dali za pravo da odlučuju gde će on da igra. Isti kakav je bio i kada su ga proterali. Moram da biram reči, nisam ih birao kada su mi držali dete u zatvoru što je sramota svih sramota. Oni su hteli da ga slome i da ga unište, da pokažu preko njega da mogu da rade šta god hoće. Dok je leteo u avionu između Dubaija i Melburna oni su promenili zakon. TS Australije je bio odgovoran. Ista je situacija i sada. Da li će se promeniti ne znam. On je postigao mnogo veliku pobedu, veću od svih turnira koje je osvojio"

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija