• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

23:10

ALKARAZ PRIMIO PEHAR ZA NAJBOLJEG NA SVETU! Španac PROGOVORIO o povredi i da li će igrati na Australijan openu!

Tanjug

Tenis

ALKARAZ PRIMIO PEHAR ZA NAJBOLJEG NA SVETU! Španac PROGOVORIO o povredi i da li će igrati na Australijan openu!

Podeli vest

Pred početak meča Rusa Danila Medvedeva i Grka Stefanosa Cicipasa, u Crvenoj grupi, najmlađi broj 1 u istoriji ATP liste primio trofej za istorijski uspeh

Prošle godine u isto vreme Alkaraz je bio 32. na ATP listi, a posle samo 12 meseci je uspeo da postane "teniski vladar".

- Osvajanje ovog trofej i pozicije broj 1 na kraju sezone znači izuzetno puno za mene. Sjajno je osećanje stati rame uz rame sa takvim legendama tenisa. Malo sam razočaran što nisam imao priliku da igram ovde, ali – i to je život. Ukratko – naporan rad se uvek isplati, i osećam se sjajno! - rekao je Alkaraz.

Progovorio je Španac i o povredi zbog koje je propustio Završni Masters u Torinu, kao i da li će zbog iste učestvovati na Australijen Openu.

- Brzo i dobro se oporavljam, i drago mi je da terapije deluju. Ipak, sačekao bih još malo pre nego što dam konkretniju ocenu – za šta će svakako dobar momenat biti – početak sledeće sezone. Mislim da ću se u potpunosti oporaviti i biti 100% spreman za sve izazove - kaže novi vladar "belog sporta" i dodaje:

Foto: Tanjug

Karlos Alkaraz je postao najmlađi broj 1 u istoriji tenisa

- Pratim mečeve u Torinu – doduše ne baš sve – i čestitam svima na visokom nivou igre. Svi koji ovde nastupaju su veliki asovi, koji su i ovoga puta demonstrirali najviše kvalitete, sjajne udarce, razmene... Naravno, podržavam svoj zemljaka Rafu – ali i sve svoje kolege i impresivan tenis koji prikazuju - otkriva Alkaraz.

Otkrio je potom i planove za narednu sezonu, kao i kada će krenuti put Melburna:

- Bilo mi je veoma važno da ne prekinem sa aktivnostima tokom prvih nedelja posle konstatovane povrede. Puno sam vežbao u prvih desetak dana. Trenutno pravim pauzu, u želji da se malo isključim i odmorim. Ali, uskoro krećem da se bavim pred-sezonom i napretkom u mojoj igri – kako bih otpočeo Australijen Open na najbolji mogući način. Planiram da se uputim ka Australiji prvih dana januara”, prenosi nam broj 1, i dodaje: “Za sada ne planiram da igram turnire pre Australijen Opena. Ono što je trenutno najvažnije je da se povreda temeljito sanira, i da pratimo taj proces – ali je veoma moguće da će ovaj plan ostati na snazi i kada budem potpuno oporavljen – tačnije – da neću igrati ni jedan turnir pre Slema u Melburnu - istakao je Karlos Alkaraz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija