• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2022

13:00 >> 16:11

NEUNIŠTIV! KAO DA JE OD ČELIKA! Đokovićeva drama za novo finaleeeeeeeeeeee! Ma, bravo majstore! (VIDEO)

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Tenis

NEUNIŠTIV! KAO DA JE OD ČELIKA! Đokovićeva drama za novo finaleeeeeeeeeeee! Ma, bravo majstore! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković je pobedio Tejlora Frica 2:0 u polufinalu Završnog mastersa u Torinu i plasirao se u veliko finale gde čeka pobednika večerašnjeg meča Rud - Rubljov.

U prvom setu oba tenisera bila su sigurna na svoje servise do petog gema, a onda je prvo Novak napravio brejk, pa odmah zatim i Fric. Do kraja seta i jedan i drugi su osvajali servise i došlo se do taj brejka...

Set je morao da bude odlučen posle taj-brejka, u kojem je prvi do mini-brejka došao Novak, u petom poenu. Odmah je uzvratio Fric.

Najvažniji poen bio je na 5:5, koji je Đoković rešio odličnim napadima iz forhenda, da bi mu isti udarac doneo i čitav set, rešen posle 56 minuta igre, 7:6(5).

ĐOKOVIĆ - FRIC 2:0 (7:6, 7:6)

Između dva seta Novak je morao da napravi pauzu i ode u svlačionicu zbog neprijatne infekcije oka, koja ga muči.

Vratio se na teren, ali evidentno ispao iz ritma, što je Fric iskoristio, napravivši brejk odmah na startu.

Obojica su potom ekspresno rešavali svoje servis gemove, ne dozvoljavajući riternerima ni promil šanse, zahvaljujući odličnim početnim udarcima.

 

Najbliži brejk lopti bio je Fric u sedmom gemu kada je bilo 30:30, da bi već u narednom Novak stigao do 0:30. To je, nažalost, bilo sve, pošto je Amerikanac vezao četiri poena.

To je, ipak, bio nagoveštaj nečeg dobrog, pošto je Novak u 10. gemu, u kojem je morao da napravio brejk, to i učinio. Sačekao je dve greške Frica iz bekhenda i ostao u drugom setu.

Ubrzo se ušlo u taj-brejk, koji je obilovao uzbuđenjima i lepim poenima, da bi Novak iskoristio drugu meč loptu i ostvario veliki trijumf, nad umorom i nad Fricom.

Djoković će se za trofej u Torinu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se kasnije večeras sastaju Rus Andrej Rubljov i Norvežanin Kasper Rud.

U 15. nastupu na ovom turniru, Djoković će pokušati da se domogne šeste titule i izjednači rekord Rodžera Federera. Prethodno je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

TOK MEČA:

DRUGI SET

TAJ-BREJK

Kreće Novak poenom 1:0. Greši Amerikanac! Aut! Idemoooooo - 2:0! Asom smanjuje Amerikanac. U asovima je 14:4 za Tejlora Frica. Skupio je hrabrost i pogodio sjajan bekend rival 2:2. Odličan servis Đokovića 3:2. Uzvraća Fric 3:3. Još jedan gromovit servis. Vodi Amerikanac 4:3. Novak uzvraća prvim servisom 4:4. Sjajnoooooooooo!!!! Kakva dijagonala na mreži 5:4! Neverovatno! Šta su izvlačili i jedan i drugi! da bi na kraju slavio Fric! Poen turnira  - 5:5! Evo meč lopte za Novaka. Aut! Štetaaaaaa! Nova meč lopta - 7:6. Evo ga!!!!!!V Neuništivi Novak! pobedaaaaaa! Finaleeeeee! 8:6 u taj brejku drugog seta i 2:0 u setovima!!!!! 

6:6 - Siguran je ipak Fric na svoj servis i gledaćemo novi taj brejk. 

6:5 - Trenutno je 30:15, Novak servira. Ima dve gem lopte. Amerikanac je malopre servirao za set, a sad za ostanak u meču. 

 

 

5:5 - As! Greši Fric, ali i Đoković - 30:15! Dominantan je Novak u relijima, 26 udaraca, ali kakvih 30:30. Novi kiks Frica, usred zamaha Amerikanca za bekend čuo se neki uzvik sa tribina. kako bilo brejk lopta 30:40. Evo breeeeejkaaaaaaaa!

4:5 - Loš početak gema. Novak kao da je već mislima u trećem setu 0:30. Smanjuje Nole. Uzvraća Nole baš kao i Fric u prethodnom gemu - 40:30. Ipak đus. Prednost Novak! Gem Novak. 

3:5 - Super! Bekend pa forhend viner, ma bravo!!! Idemo 0:15. Dodaje Novak gas 0:30. Odličan prvi servis za 15:30. Izjednačenje! Uf, kakav volej na mreži! Preokrenuo je Fric, sada je 40:30. I drugi viner na mreži. Gem ipak za Tejlora. 

3:4 - Naljutio se Novak. Snažan drugi servis 15:0. Još jedan odličan drugi servis 30:0. Zicer ne pogađa Đoković. Smanjuje Amerikanac. Dupla servis greška. Izjednačenje. As u pravi čas! Strašan bekend, evo gema za Novaka. 

2:4 - Odličan prvi servis, trasirao je Amerikancu put do 15:0. Odmah duplira prednost, ali i poklanja poen Noletu. Kakva greška! Stalno je Novak u defanzivi, a Fric nikako da promaši prvi servis 40:15. Gem za Frica.

 

2:3 - Dobro je. Posle 15:0, odmah Novaka duplira prednost, a onda stiže do tri gem lopte. Još jedan ekspresan gem za Đokovića. 

1:3 - Viner Frica za 15:0. kao i prethodni Novakov, tako i ovaj gem Fric osvaja munjevito... Novak ni do poena. 

1:2 - Za tili čas Nole stiže do gema. Ekstremno brz gem zahvaljujući odličnim servisima. 

0:2 - Ekspresno Fric stiže do 30:0, ali evo i greške. Liniju pogađa Fric, a Nole šalje loptu u aut. Potvrda brejka stiže posle novog asa

0:1 - Novak prvi servira u drugom setu. Fric preti brejkom - 0:30. Aut! Dobro je. Poklon za Novaka - 15:30. Ipak dve brejk lopte za Amerikanca. Tejlor Fric prvi stiže do brejka u drugom setu.

PRVI SET

 

 

TAJ BREJK

7:6 - Poveo je Fric u taj-brejku. Forheeeend, strašan forhend Novaka za 1:1. As! Tako jeeeeeee! Idemoooo! Vodi Đoković 2:1. Dobro je reagovao Fric na mreži - izjednačenje. Ide lopta napolje, kako duga razmena, prvi mini brejk 3:2 za srpskog tenisera. Greši Nole i pogađa mrežu 3:3.  

Evo Đokovića ponovo u vođstvu, ali uzvraća Tejlor 4:4. Sad vodi Fric! Dobro je - 5:5. Kakvi udarci, kakav forhend, set lopta za Noletaaa! Ajmo Noleeeeeeee! Toooooooooo! Greši Amerikanac i Novakm Đoković dobija taj-brejk 7:5.

6:6 Prvi as za Noleta. Amerikanac vodi 6:1 u tom segmentu. Zahuktava se Novak. Ovo pali tribine. kakav bekend za Frica - 30:15. Odličan servis 40:15.  

5:6 - Liniju pogađa Fric 15:0. Auuuuut! Izjednačenje. Kvalitetan je to bio Novakov ritern. Još jdna greška, nervozni su i jedan i drugi. Ajmo Noleeeeeeeee! Poen iz servisa 30:30. Drugi servis kao iz topa! Šesti as, a onda i gem. 

5:5 - Prednost za Đokovića. Odličan drugi servis, brži od prvog, ali precizniji 30:0. Moćni servis za tri gem lopte. Super servis viner. Ekspresno osvaja gem srpski teniser.

4:5 - Peti Tejlorov as. Izjednačenje. Opet odličan servis 30:15, ali i novi kiks Amerikanca - 30:30. Evo gem lopte za visokog Amerikaca. Aut... Serviraće Novak za ostanak u prvom setu.

 

 

4:4 - Nastavlja Nole da greši, ali posle toga je usledio snažan servis 15:15. Još jedan razoarn servis 30:15. Pa onda i još jedan 204 na sat! Dve gem lopte! Probao je dijagonalu, ali... Lopta je završila u autu. Ipak, servisi su Đokoviću u ovom gemu maksimalno pomogli.

3:4 - Stiže Novak do prednosti. Prva dupla servis greška Frica - 0:30. Aut! Smanjuje rival. Odličan servis, drugi as 30:30. Novi as 40:30. Novi super servis i novi gem za Amerikanca

3:3 - Šalje Novak loptu u aut, ali greši i Fric. Izjednačenje. Prvi izgubleni poen Đokovića na pogođen prvi servis - 15:30. Mrežu pogađa Amerikanac - izjednačenje, dobro je. Brejk lopta za protivnika. Uzvraća Tejlor brejk, slab gem za Novaka

3:2 - Snažan drugi servis 194 na sat ali i greška. Nole stiže do prednosti. Ide lopta napolje! Preti srpski as brejkom 0:30. Odlično igra relije Đoković, aut, tri brejk lopte. I evo ga breeeeeeejk, ništa nije mogao Amerikanac. Nole forhendom pečatira brejk!

2:2 - Gađao je Nole liniju, ali je nije pogodio. Aut. Sjajan servis 15:15. Brzo Đoković servisima stiže do dve gem lopte. Prvu je spasio Fric forhend vinerom sa dosta spina. Ipak, Novakov forhend je fantastičan. Idemo dalje...

1:2 - Fric u Novakovom stilu 15:0, Greška posle drugog servisa. Izjednačenje. razoran servis, pa viner - 30:15. Greši Amerikanac - 30:30, pa dobar servis za 40:30. Još jedan odličan servis za kraj gema.

1:1 - Novak je na servisu, odmah stiže do prednosti 15:0. Odličan drugi servis srpskog asa 30:0. Fenomenalan bekend, tri gem lopte ima Nole. Još jedan odličan bekend, greši Fric, gem je Đokovićev.

0:1 - Meč je počeo, Amerikanac je prvi na servisu. Greši Fric na početku. Novak na startu stiže do prednosti. Odličan je na mreži rival poen za 15:15. Nova greška Frica posle jedne razmene 15:30! Uzvraća Đoković greškom, novo izjednačenje. Evo ga! Po tome je prepoznatljiv, moćan servis rivala, ali i greška iz bekenda, djus. Šteta, aut, prednost za Tejlora. Prvim asom američki teniser stavlja tačku na prvi gem

UŽIVO:

14.06 - U toku je zagrevanje, meč uskoro počinje

 

 

14.02 - Igrači izlaze na teren, prvo Fric, a onda i Novak Đoković.

 

13.00 - Dobar dan i dobro došli na blog posvećen teniskom meču Novak Đoković - Tejlor Fric u polufinalu završnog Mastersa u Torinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija