• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

21:16

PREŽIVELI SMO ROLERKOSTER, TOBOGAN... BILI STE UZ MENE! Novak se prvo obratio  rivalu, a onda... OVIM REČIMA JE DIRNUO SVE U SRCE!

Tanjug

Tenis

PREŽIVELI SMO ROLERKOSTER, TOBOGAN... BILI STE UZ MENE! Novak se prvo obratio rivalu, a onda... OVIM REČIMA JE DIRNUO SVE U SRCE!

Podeli vest

Novak Đoković je prvo dobio veliki trofej, a onda uzeo reč.

- Na početku ću pričati na italijanskom, pa ću onda na engleskom. Moraću da čestitam Kasperu i njegovom timu, nije danas imao sreću, znam koliko si vredno radio, tvoja radna etika je inspiracija i za mene, imao si fantastičnu godinu, čestitam tvom timu, vi ste svi fini ljudi, uvek imate poštovanje prema svima. Samo lepe stvari mogu da kažem o tebi i tvojoj porodici. Čestitam ti na celoj godini, znam da si se nadao da možeš da pobediš i večeras. Ovo su najveći turniri na turu. Siguran sam da ćeš uspeti da spustiš ruke na trofej vrlo brzo.

Ipak, posebnu zahvalnicu uputio je svom timu, koji je bio za njega.

- Govoreći o mladosti, želim da se zahvalim timu, porodici, oni su bili tu čitavo ovo putovanje, želim da zahvalim svima vama koji prolaze kroz sve ove trenutke. Davali ste mi rame na koje mogu da se oslonim, na kojima sam plakao, veća je pobeda što smo prošli kroz to, cenim što ste ostali uz mene, ovaj trofej je jednako vaš koliko i moj.

Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Misli da je ovaj turnir spektakularno organizovan i nada se povratku i naredne godine.

- Kasper se svima zahvalio, on me je podsetio, treba da se zahvalim svima. Bio je vrlo detaljan, teško je sada tebe prevazići, naravno želim da se zahvalim sponzorima, ATP turu što su uspeli da odrade. Ovo je najbolji turnir koji imamo. Igramo po grupama, drugačije je. Uvek je zadovoljstvo i čast biti deo tog turnira, znači da ste uradili nešto dobro ove sezone. Ne možemo da se žalimo, sport je popularan tokom čitave godine. Vidite koliko ljudi dolazi da nas gleda uživo. Oni nas doživljavaju kao nešto pozitivno. Tenis može da raste na ovaj način. 

A potom se prebacio na italijanski i dobio stojeće ovacije publike.

- Prelazimo na italijanski. Neću pričati mnogo dugo, mnogo vam hvala na podršci meni i Kasperu večeras. Bili ste fantastični. Od kako je turnir ovde od prve godine, sve je fantastično turniru, ja sam lično prezadovoljan što se vraćam u Italiju, zemlji koja je važna za moju karijeru, koja je u mom srcu. Mogu sa vama da provedem čitavo veče, želim vam reći hvala. Nadam se da će ovo veče inspirisati još mališana da uzmu rekete u ruke i zaigraju tenis. Hvala Italijo, hvala Torino!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija