• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S. M.

06.01.2023

09:46

ZAPANJUJUĆE KVOTE PRED AUSTRALIJAN OPEN! Novaka su hteli da ponize, vraća se u Melburn, a neki već sad čupaju kosu!

Tenis

ZAPANJUJUĆE KVOTE PRED AUSTRALIJAN OPEN! Novaka su hteli da ponize, vraća se u Melburn, a neki već sad čupaju kosu!

Podeli vest

Poznate svetske kladionice nemaju dilemu da će Novak Đoković biti šampion prvog grend slema u sezoni, a kvota je 2,1

Novak Đoković osvojiće predstojeći Australijan open (16-29. januara) bez većih problema, tvrde najpoznatije svetske kladionice.

Kvota da će srpski teniser podići deseti put pehar u Melburnu je samo 2,1, a sledeći na listi favorita je prvi reket sveta Karlos Alkaraz sa koeficijentom od čak 6.

Španci za petama

Sledi prošlogodišnji finalista, Rus Danil Medvedev (7), a zatim Australijanac Nik Kirjos (11), u koga domaća publika polaže velike nade otkad je igrao finale Vimbldona ove godine. Peti favorit je aktuelni šampion Rafael Nadal (11), a ostalima, poput Janika Sinera, Feliksa Ože-Alijasima i Stefanosa Cicipasa ne daju se prevelike šanse.

I teniski novinari jednoglasno prognoziraju Đokovićev trijumf. Razloga za to je nekoliko. Najpre jer mu je prošle godine onemogućeno da osvoji trofej. Australijanci su pokušali da ga ponize i deportovali su ga zato što je nevakcinisan protiv koronavirusa. Međutim, i novinari britanskog dnevnog lista "Dejli ekspres" svesni su da je Novak iz svega izašao samo jači. Drugi razlog zašto je po njihovom mišljenju favorit jeste to što bi osvajanjem Australijan opena stigao do 22. grend slema, koliko ima njegov najveći rival Rafael Nadal.

Novak spremio osvetu

KVOTE ZA POBEDNIKA AO


1. Novak Đoković 2,1
2. Karlos Alkaraz 6,0
3. Danil Medvedev 7,0
4. Nik Kirjos 11
5. Rafael Nadal 11
6. Janik Siner 15
7. Feliks Ože-Alijasim 15
8. Aleksandar Zverev 17
9. Holger Rune 17
10. Kasper Rud 21

- Srbin sigurno osvaja 10. Australijan open i izjednačava se sa Rafom. Biće gladan uspeha više nego ikad pre, želi da se dokaže jer se posle godinu dana pauze vraća na svoj omiljeni grend slem. Ovo važi čak i ako ne bude u vrhunskoj formi, a ukoliko bude, biće nepobediv - kaže mlada novinarka Jasmin Sajed.

Njen kolega Aleks Miln još slikovitije je opisao zašto će Novak podići trofej.

- Uoči Novakovog povratka u Australiju, nakon nejneobičnije sage u istoriji sporta prošlog januara, u zvezdama je zapisano da će se osvetiti onima koji su mu naneli nepravdu - poručuje Miln.

Foto: reuters

 

Igra u Adelejdu

Iskusni novinar poznatog britanskog lista Stjuart Balard posebno se raduje Australijan openu.

- Novakova turneja u Australiji biće jedan od vrhunaca u 2023. godini kada su svi sportovi u pitanju. Na misiji je da nadoknadi sve što je propustio prošlog januara - smatra Balard.

Naš as uoči Australijan opena igra na turniru iz kategorije ATP 250 u Adelejdu. U borbi za polufinale u petak igra protiv Denisa Šapovalova.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17