• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2023

13:31

NOVAK NA SRPSKOM JEZIKU USRED AUSTRALIJE: Srećno Badnje veče!

reuters

Tenis

NOVAK NA SRPSKOM JEZIKU USRED AUSTRALIJE: Srećno Badnje veče!

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je Denisa Šapovalova u meču četvrtfinala u Adelejdu u dva seta 6:3, 6:4

U borbi za finale Novak Đoković će u subotu igrati protiv Danila Medvedeva, protiv koga vodi 8:4 u međusobnim mečevima.

Nole je u dva seta dobio Kanađanina, ali nije bilo lako, na terenu je proveo dva sata. 

- Hvala što sve ste došli, bila je sjajna atmosfera. Imali smo sjajnu podršku i energiju - zahvalio se Novak prvo navijačima, a kao i prethodnih dana dominirale su srpske zastave na tribinama.

Foto: Tanjug/AP

 

Pri rezultatu 2:1 u prvom setu usledio je vatromet koji je trajao oko osam minuta. Malo je to iznerviralo igrače, pa je posle meča voditelj razgovora poručio Novaku:

- Izvinite zbog vatrometa!

Đoković je oduševio sve u Srbiji. 

- Verovatno je bilo zbog pravoslavnog Božića - rekao je na engleskom, a onda poručio na srpskom: 

Srećno svima Badnje veče koji slave - kazao je Nova.

- Ponosan sam kada vidim srpske zastave na tribinama. Blagosloven sam što igram na ovom nivou, ne uzimama nijedan meč zdravo za gotovo. Deluje kao da igram kod kuće, zahvalan sam što imam podršku.

Priznao je Nole da meč nije bio lak.

- Mislim da je rezultat ne govori šta je bilo na terenu. Bio je to neizvestan meč, dva sata za dva seta. U prvom setu je bilo iscrpljujuće, gurali smo jedan drugog do fizičkog limita. Napravio je nekoliko grešaka, na 4:3 se meč preokrenuo, počeo sam da se osećam bolje na terenu, vratio sam se. U drugom sam uspeo da odigram najbolji teniser u važnim trenucuma. Tadovoljan sam kako sam se odigrao. 

Foto: Tanjug/AP

 

Rival u polufinalu biće Danil Medvedev.

- Nadam se još jednoj dugoj noći. Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Kada igrate protiv Danila morate biti spremni na dug meč, mentalno i  fizički. Morate da igrate pametno. On je etablirao sebe, grend slem šampion. Nekoga koga jako poštujem, imali smo neke sjajne borbe, nadam se da će biti tako i sutra.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15