• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2023

10:00

OD ČEGA JE NOVAK?! OD ČELIKA, BRE! Ništa povreda, ništa bolovi! STISNUO ZUBE USRED BOŽIĆA I IZBACIO MEDVEDEVA za finale Adelejda! (VIDEO/ FOTO)

Reuters

Tenis

OD ČEGA JE NOVAK?! OD ČELIKA, BRE! Ništa povreda, ništa bolovi! STISNUO ZUBE USRED BOŽIĆA I IZBACIO MEDVEDEVA za finale Adelejda! (VIDEO/ FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković je pobedio Danila Medvedeva 6:3, 6:4 u polufinalu turnira u Adelejdu i sutra od 8.30 će se boriti za trofej protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

Kakav meč, ponovo je Novak pokazao da je stena, i uprkos povredi zadnje lože stisnuo je zube, igrao pod bolovima i pobedio velikog rivala. 

Đoković je dobro otvorio meč i osvojio gem na svoj servis, a Medvedev je uzvratio istom merom. Srpski teniser je potom na svoj servis poveo 2:1, a onda je napravio brejk i stigao do 3:1. Đoković je potvrdio brejk i poveo 4:1. Srpski teniser je u sedmom gemu spasao brejk loptu, a onda je u pauzi između gemova pri vođstvu od 5:2 zatražio medicinski tajm-aut.

On je morao da ode u svlačionicu zbog povrede zadnje lože, ali se posle nekoliko minuta vratio na teren. Đoković je prvi set dobio rezultatom 6:3.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV 2:0 (6:3, 6:4)

Ruski teniser je osvojio prvi gem u drugom setu na svoj servis. Potom se igralo gem za gem do rezultata 3:3. Đoković je potom oduzeo gem na servis protivnika i poveo 4:3. Velika borba je zatim viđena u osmom gemu.

Ruski teniser je imao dve brejk lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji gem. Srbin je potom zadržao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do pobede. ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara.

Pobedniku turnira pripašće 250 bodova za ATP listu i 94.560 dolara, dok će poraženi da osvoji 150 poena i 55.035 dolara.

TOK MEČA:

 

 

DRUGI SET

6:4 - Duga razmena - Medvedev pobednik. Odličan servis - izjednačenje! Novak je od čelika! Neuništiv! Na kraju osvaja i drugi set i pobeđuje velikog rivala za finale Adelejda!!!

5:4 - Kao da se naljutio Medvedev, munjevito, razarajućim servisima stiže do gema, ali Đoković sada servira za meč!

5:3 - Poveo je Medvedev, izjednačio Novak. Ipak, preti ruski teniser 15:30! Ima brejk loptu Medvedev, ali kakav drugi servis Noleta! 200 na sat!!! Đus! Kakva borba, kakva duel, a Đoković u bolovima! Prednost za srpskog tenisera. fantastičnu razmenu dobija Medvedev. Izjednačenje. Greši Novak, lopta je ostala na mreži, nova brejk prilika za Rusa. Ide prvi servis! Ide as! Novi đus! Novi aaaaaaaaas! Linija! Servis viner, ogromnu prednost ima Noleeeee!

Foto: Reuters

4:3 - Medvedev stiže do prednosti, ali odlično se sada kreće Novak i izjednačuje. Sjajnooooooo! Preti sada srpski teniser brejkom, ali za bum bum servis Rusa ipak nema rešenje 30:30. Rutinski viner, sjajan forhend! BREJK LOPTA ZA NOVAKA! EVO BREJKAAAAA, dupla servis greška Medvedeva, Nole je od kamena!!!!! 

3:3 - Servira Novak. Dobar početak gema, rival šalje loptu u aut - 15:0. Novak bekendom stiže do 30:0. Siguran je Nole u ovom gemu koji brzo osvaja.

2:3 - Fantastičan forhend Novaka, ali je Medvedev ipak našao rešenje. Štetaaaaaa mali aut - 15:0! Dva brza poena protivnika za 40:0. Dupla servis greška 40:15. Gem za Rusa.

2:2 - Novak na servisu stiže do prednosti. Moćan servis, pa volej na mreži! Tooooo 30:0! Ide prvi servis, ovo hrabri, tri gem lopte! Još jedan bombastičan servis Novaka za izjednačenje.

1:2 - Odlično servira Medvedev. Već je 30:0. Na kraju ruski teniser i ovaj gem dobija ekspresno i lako! Drž se, Noleeeeeeee!

Foto: Reuters

1:1 - Novakova taktika sada je - servis. Ne želi posle bola ništa da rizikuje i hoće što pre da dođe do poena. Osvaja gem na svoj servis i izjednačuje.

0:1 - Prilično lako osvaja uvodni gem druge deonice Medvedev. Iako je bilo 30:30, Rus je rutinski poveo.

 

 

PRVI SET

6:3 - Novak sada skraćuje poene, na levoj butini mu je zavoj. Stegnuo je Đoković zube, kao i uvek i ima 30:0. Greši, smanjuje Rus. Odličan prvi servis, dve set lopte ima Nole! Prvi as za kraj prvog seta! Bravo Nole!

 

5:3 - Srećom meč je nastavljen, Novaku je zavijena leva butina. Izgleda da će Novak biti okej, Medvedev servira. Rus dobija gem, smanjuje rezultat, a Đoković će servirati za prvi set!

 

5:2 - Nije to bio dobar volej Novaka na mreži 0:15. Moćan servis rastura Medvedeva. Izjednačenje. Novi odličan servis, lopta ide u aut 30:15. Ekstra kontra Medvedeva, pa forhend za kraj 30:30. Prva brejk lopta za Medvedeva, proklizao je Nole, drži se za zadnju ložu. Boli ga. Sjajan forhend, nastavlja Novak meč, dobro je, posle one neprijatne scene. Đus. Spasava Nole brejk loptu. Prednost Đoković. Supeeeer! kakav lob! Gem za Đokovića posle spasene brejk lopte. Prekid! Medicinski tajm aut. Ipak ga mnogo boli. Novak je napustio teren, videćemo.

Foto: Reuters

Novak napušta teren

4:2 - Ekspresno ruski teniser stiže do velike prednosti i tri gem lopte. Smanjuje Đoković na 40:15. Ipak, protivnik osvaja gem i smanjuje rezultat.

 

4:1 - Prvi poen na Novakovom servisu uzima Medvedev. Izjednačenje, greši Rus. Đokovićeva prva dupla servis greška. Izlazi Nole na mrežu i to donosi rezultat 30:30. Iz ćoška reternirao Medvedev, ali poen je za srpskog asa. E, ovu razmenu dobija rival. Đus. Super slajs servis, prednost ima Nole! Najduži reli u dosadašnjem toku meča i pravu bekend bitku dobija Srbin! Brejk je potvrđen!

3:1 Odličan volej Đokovića, ali asom uzvraća Rus. Izjednačenje. Nova greška protivnika, Nole ima 30:15, pa odmah potom novi poen i prve brejk lopte. Spasava Danil prvu, a duplom servis greškom Medvedeva Novak stiže do prvog brejka na meču!

Foto: Reuters

2:1 - Đoković dobija i drugi reli 15:0. Greši Medvedev iz bekenda. Prednost je duplirana. Plovi srpski teniser mirno kroz ovaj gem koji vrlo sigurno i lako osvaja.

1:1 - Dva dobra servisa Medvedeva za 30:0. Prvu malo dužu razmenu, reli, dobija Nole. Odlično servira ruski teniser 40:15. Greška rivala posle drugog servisa, ali ipak osvaja gem i izjednačuje.

1:0 - Duel je počeo Novak prvi servira. Odličan servis Đokovića prednost na startu za srpskog tenisera. Još jedan strašan servis za 30:0.  Milimetri su bili u pitanju, lopticu je u teren vratio Rus 30:15. Ima Novak ima dve gem lopte i osvaja uvodni gem u meču.

UŽIVO:

11.13 - U toku je zagrevanje, meč uskoro počinje. 

11.10 - Na teren su praćeni ovacijama publike u Adelejdu izašli prvo Danil Medvedev, a onda i Novak Đoković.

10.49 - Ruski teniser kaže da može da se očekuje još jedan lud meč:

- Dva meča koja smo igrali bila su luda. Podigao sam nivo tokom 2022. Čak i poslednji u Torinu, gde nisam bio motivisan na neki način, pronašao sam motivaciju. Bili su to odlični mečevi. Stvarno sam razočaran što ih nisam dobio. U Australiji smo igrali tri puta. Ne bih previše dirao u to, ali sam ih sve izgubio. Izazov je igrati protiv Novaka u Australiji. Možda može biti lakše u Adelejdu nego u Melburnu, nikad se ne zna, svakako je izazov i odličan test pred Australijan open da igram protiv jednog od najboljih igrača i verovatno najboljim igračem ikada u Australiji - rekao je Medvedev.

 

10.33 - Na turniru u Adelelejdu odigrano je prvo polufinale u kom su se sastali Sebastijan Korda i Jošihito Nišioka. Plasman u finale ostvario je američki teniser i to tako što mu je Japanac predao meč početkom drugog seta.

10.30 - U najavi današnjeg meča Novak Đoković je rekao: 

- Nadam se još jednoj dugoj noći, ne verujem da će biti mnogo kratkih poena iako obojica serviramo dobro. Kada igrate protiv Danila morate da bude spremni na težak meč mentalno i fizički, on je bivši broj jedan na svetu, neko kog jako poštujem, imali smo nekoliko sjajnih mečeva - izjavio je srpski teniser pred okršaj sa ruskim teniserom.

10.00 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Đoković - Medvedev na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija