• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2023

07:18

NOVAK ODUŠEVIO FANOVE! Hoće da PRESTIGNE Rafu i bude NAJBOLJI!!!!

Tanjug

Tenis

NOVAK ODUŠEVIO FANOVE! Hoće da PRESTIGNE Rafu i bude NAJBOLJI!!!!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred početak Australijan opena, na kome će pokušati da osvoji jubilarnu desetu titulu

Nole će na startu Australijan Opena igrati protiv Roberta Karbaljesa Baene iz Španije.

- Utisci su veoma pozitivni, jako mi je drago što sam dočekan tako kako sam dočekan, pred punom Rod Lejver arenom. Bez dileme najuspešniji teren na kojem sam igrao, gde sam beležio najbolje rezultate karijere u prošlosti. Svaki put kada izađem na teren, naročito kada je pun stadion, vrate se sećanja na sve te osvojene titule i mečeve koje sam igrao u prošlosti. Od momenta kada sam došao u Australiju, u Adelejd, do sada sam imao samo pozitivne reakcije od ljudi. Dočekan sam na jedan prijatan način, podrške ima na pretek, pogotovo od naših ljudi. Sve mi to daje dodatnu energiju i impuls za turnir - rekao je Đoković posle treninga.

Upitan da li je očekivao posle prošlogodišnje golgote tokom januara u Australiji, igrati kolo u Melburnu, srpski as je odgovorio:

- Verovatno ne! Doduše su igrali su kolo ispred hotela gde sam bio zatvoren i isk0ristio bih još jednom priliku da se zahvalim srpskoj zajednici, ljudima koji su bili ispred tog hotela svaki dan i pružali mi podršku. Neću nikada zaboraviti. Dvanaest meseci kasnije, došao sam da se pokažem na terenu. Osvojio sam titulu u Adelejdu, kako sam završio prošlu, tako sam počeo i ovu. Sviđa mi se kako se osećam na terenu i igram, imao sam te neke manje probleme, mini povredice, nadam se da ću to sanirati do prvog meča. Juće pred izlazak na teren sam imao malu dilemu kako će me dočekati, ceo stadion, iako je u Adelejdu bilo izvrsno. I stvarno, sve pozitivno, nisam ni jedan negativan komentar čuo i hvala ljudima što su mi pokazali da žele da sam ovde.

Foto: Tanjug

 

Novo-staro lice u stručnom štabu vratio je Novak, pošto mu se na Australijan openu priključio Miljan Amanović.

- Da, jeste. Sa Ulijem sam završio saradnju, počeo novu sa Klaudijom. Hteo sam da počnem sezonu sa nekim koga poznajem i ko poznaje moje telo.

ČESTITAO SRBIMA NOVU GODINU

Čestitao je Đoković pravoslavnu Novu Godinu Srbima širom sveta, a onda se osvrnuo na večitu borbu sa Nadalom oko titule najboljeg u istoriji svetskog tenisa.

- Srećna pravoslavna Nova godina! Ne smemo to da zaboravimo. To je realnost, pogotovo u medijima. Mediji tome posvećuju dosta pažnju, dosta članaka pišu o tome, prate to nadmetanje Nadala i mene, pogotovo na najvećoj teniskoj sceni, Grend slemovima. Stalno se vodi ta debata ko je veći u istoriji i sigurno je da sam svestan toga. Na neki način, ja želim da budem bolji od njega, želim da budem bolji od svih, ne znam zašto se ne bih tako postavljao, zato i igram i dalje - kazao je Đoković, ali je u isto vreme najavio da je pred njim još duži niz prilika i sezona:

- Ne osećam da mi je kraj iza ugla, pa da možda osećam neki pritisak zbog skorašnjeg završtka karijere. Da moram da uradim nešto sada na ovom turniru, ove godine... Mislim da sav trud i rad celog mog tima, čitave karijere, negovanje mog tela, sada se isplaćuje. Sada se osećam mlado i dobro, inspirisan sam da igram na najvećem mogućem nivou. Da li ću da osvojim još Grend slemova ove godine, sledeće ili one tamo, verujem da ću biti u dobroj poziciji.

Nastavio je Novak u istom tonu:

- Verujem da ću imati dobre šanse, jer uvek verujem u sebe. Prioritet mi je da sebe dovedem u najbolje psihofizičko i emotivno stanje kako bih mogao da se takmičim i sa Nadalom i ostalima koji nas izazivaju. Duga je sezona, ima puno razigravanja, moje misli su sada samo na Australijan Openu. Trudiću se na ovom turniru koji je najuspešniji turnir od svih turnira, zabeležim još jedan dobar rezultat. Naravno, idem na titulu - zaključio je Đoković.

Foto: Tanjug

 

 

ŽELIM DA BUDEM NAJBOLJI

Nastavlja se trka za najveći broj osvojenih Grend slemova, Nadal ima jednu više i to bi moglo da se promeni na kraju ovog turnria.

- Naravno da je bitno. Zato nastavljam da igram profesionalni tenis, da se takmičim. Želim da budem najbolji, da pobeđujem na najvećim svetskim turnirima. Tu nema nikakve tajne. Ne može biti veće od ovog. Imate četiri Grend slema koji imaju istorijsku težinu, to je jedan od najvećih razloga zašto sam toliko mnogo želeo da se vrati u Australiju: Ovde su mi rekordi. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, pogotovo noćne termine. Mogao bi niz uspeha da se nastavi i ove godine - istakao je Novak Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija