• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2023

08:08

ŠAMPIONKA IZBACILA ŠAMPIONKU! Australijan open zanimljiv od samog starta!

Tanjug

Tenis

ŠAMPIONKA IZBACILA ŠAMPIONKU! Australijan open zanimljiv od samog starta!

Podeli vest

Prvog dana Australijan opena nije bilo iznenađenja kada je reč o teniserkama, a najzanimljiviji meč je bio duel dve bivše šampionke

Pobeda Viktorije Azarenke nad Sofijom Kenin od 6:4, 7:6 (3)  je bio najinteresantniji meč u noći za nama!

To je bio duel dve igračice koje se mogu pohvaliti da u vitrinama imaju pehare sa prvog Grend slema u godini, pa se može reći da je jedna bivša šampiona eliminisala drugu .

Beloruskinja je osvajala AO 2012. i 2013, a Amerikanka 2020. Sada je Azarenka oduzela Kenin nadu da to može učiniti ponovo!

Foto: Tanjug

 

Kada su ostali mečevi u pitanju, Marija Sakari je rutinski savladala Kineskinju Jue Juan sa 6:1, 6:4.

Sa druge strane, Petra Kvitova je samo u prvom setu imala problema sa Alison van Ujtvank, ali je slavila sa 7:6 (3), 6:2. Karolina Muhova je eliminisala Lesku Curenko sa ubedljivih 6:2, 6:1, dok je Angelina Kalinina savladala Koko Vandevej 6:3, 6:1.

Jelena Ostapenko je bila bolja od Dajane Jastremske sa 6:4, 6:2, dok je Aliksandra Sasnovič  "preskočila" Brendu Fruhvirtovu 7:5, 6:2.

Ženski singl

Ema Radukanu – Tamara Korpač 6:3, 6:2

Katerina Sinijakova – Kori Gauf 1:6, 4:6

Ju Juan – Marija Sakari 1:6, 4:6

Alison van Ujtvank – Petra Kvitova – 6:7 (3), 2:6

Koko Vandenvege – Anhelina Kalinina 3:6, 1:6

Dajana Jastremska – Jelena Ostapenko 4:6, 2:6

Sofija Kenin – Viktorija Azarenka 4:6, 6:7 (3)

Bronda Fruvirtova – Alijaksandra Sasnovič 5:7, 2:6

Babrora Krejcikova – Sara Bejlek 6:3, 6:1


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija