• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2023

06:29

DRAMA U MELBURNU! Prekinuti mečevi na Australijan openu! Šta ovo znači za Novaka?

Tanjug/AP

Tenis

DRAMA U MELBURNU! Prekinuti mečevi na Australijan openu! Šta ovo znači za Novaka?

Podeli vest

Drugog dana takmičenja na Australijan openu skoro svi mečevi su prekinuti oko 14.00 po lokalnom vremenu

Razlog su velike vrućine u Melburnu. Indeks zračenja bio je 10, a temperatura oko 36 stepeni, na terenu jer bilo verovatno i više, a duvao je i vruć vetar. 

Zbog toga su mečevi prekinuti i teniseri će u svlačionici sačekati nastavaka mečeva. Igra se samo na najvećim stadionima, Rod Lejver Areni, Margaret Kort Areni i Džon Kejn Areni.

Australijan open je 2019. uveo promene kako bi igrači bili bezbedniji pri visokim temperaturama. Nova skala detektuje faktore poput temperature vazduha, jačine zračenja, brzine vetra... Svaki faktor se ocenjuju od 1 do 5, a ako se pređe ocena 3, igračima se omogućava rashlađivanje i hidratacija.

Foto: TANJUG/ JOVANA JOVANCIC,

NOvak Đoković tokom treninga u ponedeljak u Australiji

Ukoliko se očita "četvorka", sudija ima pravo da predloži produžene pauze između setova, a u slučaju "petice" prekida se meč. 

To se u utorak desilo u Melburnu, a mečevi bi trebalo da budu nastavljeni od  07.00 po sredeevropskom vremenu. 

Pošto  kompleksu "Rod Lejver arena“ ima krov, igra nije ni prekidana. Samo je malo kasnio susret Endija Marija i Matea Beretinija. Novak Đoković tako ostaje u istom terminu i nema straha od pomeranja susreta sa Robertom Karbaljes Baenom.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija