• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2023

07:30

SENZACIJA U MELBURNU! Rafael Nadal ispao sa Australijan opena! Povredio se, mučne scene... (FOTO)

Tanjug/AP

Tenis

SENZACIJA U MELBURNU! Rafael Nadal ispao sa Australijan opena! Povredio se, mučne scene... (FOTO)

Podeli vest

Velika senzacija u Melburnu! Rafael Nadal je u drugom kolu Australijan opena poražen od 65. tenisera sveta Mekenzija Mekdonalda 4:6, 4:6, 5:7, posle dva sata i 26 minuta igre

Australija će dobiti novog šampiona!

Rafael Nadal je prošle godine osvojio titulu pošto je pobedio u finalu Danila Medvedeva, ali je sada za njega nepremostiva prepreka u drugom kolu Australijan opena bio Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

Amerikanac je mučio Nadala, koji se i povredio tokom drugog seta, ali ni nakon ukazane pomoći nije mogao da se revanšira Mekdonaldu i napravi preokret. Teško je bilo gledati Nadala kako se muči na terenu, dao je i poslednji atom snage, ali je povreda bila jača. Da će mu biti teško da se vrati, sve je bilo jasno kada smo videli njegovu suprugu da plače i zabrinuto lice trenera Moje.

Mekenzi Mekdonald će u trećem kolu igrati sa pobednikom meča Jošihito Nišioka (33. na svetu) - Dalibor Svrcina (216).

Foto: printscreen

Nadalova supruga plače

Foto: Tanjug/AP

 

Mekdonald, 65. na svetu, dobio je prvi set posle 47  minuta igre. Sjajno je počeo meč Amerikanac, razbijao je Španca na startu seta. Vezao je dva brejka i poveo 4:1. Tada je Španac poludeo, pa se posvađao sa Marijanom Veljović, smetao mu je sat za serviranje. Uspeo je ipak da vrati jedan servis gem, ali to je bilo sve, na kraju je izgubio set sa 4:6.

Mekdoonald je nastavio da muči Nadala i u drugom setu. Nezaustavljiv je bio 27-godišnji Amerikanac. Otvorio je taj deo igre brejkom i poveo 2:0.  Rafa je ovog puta uspeo brzo da se revanšira i izjednači rezultat na 2:2.

Foto: Tanjug/AP

 

Nadal je napravio brejk, pa se obratio stručnom štabu. On je u toku pauze između četvrtog i petog gema pričao sa Mojom, kao da ga je pitao šta bi sada trebalo da radim. 
Mekdonald je prestao da osvaja lake poene, ali uspeo je da se vrati, pronađe ritam, nije dozvolio da mu se igra raspadne.  U sedmom gemu je Amerikanac ponovo uzeo servis nervoznom Rafi za 4:3. 

Foto: reuters

Rafael Nadal izgubio titulu

Nadal je pri rezultatu 5:3 za Mekenzija, koji je došao nadomak osvajanja drugog seta, zatražio pomoć lekara. Delovalo je da ima problem sa preponom. Zbog specifičnog mesta povrede, Nadal je morao u svlačionicu da mu se ukaže pomoć. 

Foto: Tanjug/AP

 

Kada se vratio izgubio je drugi set Nadal sa 6:4, ali već u trećem je bio drugi teniser. Pauza nije prijala Mekenziju, poremetila mu je ritam. Nadal je igrao bolje nego prva dva seta, ali nije to bilo dovoljno da osvoji set i eventulano u nastavku napravi preokret. Mekenzi je napravio brejk u 11. gemu, a potom iskristio prvu meč loptu za veliku pobedu. Izbacio je šampiona!

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija