• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.01.2023

13:27

POLJAK ODJAVIO ŠAPOVALOVA! Hurkač u osmini finala Australijan opena POSLE MARATONA! Prošao i Hačanov!

Tanjug/AP

Tenis

POLJAK ODJAVIO ŠAPOVALOVA! Hurkač u osmini finala Australijan opena POSLE MARATONA! Prošao i Hačanov!

Podeli vest

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu pobedio kanadskog igrača Denisa Šapovalova sa 7:6 (3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Meč između Hurkača i Šapovalova, 11. i 22. tenisera sveta trajao je tri sata i 37 minuta.

Teniseri su napravili po dva brejka u prvom setu, pa je uvodni deo igre rešen u taj-brejku u kojem je sa 7:3 slavio Hurkač.

Čak pet brejkova viđeno je u drugom setu, od čega je tri napravio Hurkač.

Foto: Tanjug/AP

Denis Šapovalov

U nastavku je bolje zaigrao Šapovalov koji je u trećem setu rivalu prepustio samo jedan gem, dok je u sledećem setu bio dovoljan brejk u trećem gemu.

Hurkač je u odlučujućem setu brejk napravio u šestom gemu, a zatim je spasao četiri brejk lopte u devetom gemu i iskoristio prvu meč loptu.

Poljski igrač u osmini finala čeka pobednika meča između sedmog i 29. nosioca Rusa Danila Medvedeva i američkog igrača Sebastijana Korde.

U osminu finala prvog grend slema u sezoni prošao je i 18. nosilac Rus Karen Hačanov. On je bio bolji od 17. tenisera sveta Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (9).

Hačanov u sledećoj fazi igra protiv japanskog tenisera Jošihita Nišioke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija