• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2023

14:18 >> 14:19

MELBURN PROGUTAO JOŠ JEDNOG FAVORITA - KRAJ ZA MEDVEDEVA! Korda OBRISAO Rusa sa terena!

Tanjug/AP

Tenis

MELBURN PROGUTAO JOŠ JEDNOG FAVORITA - KRAJ ZA MEDVEDEVA! Korda OBRISAO Rusa sa terena!

Podeli vest

Američki teniser Sebastijan Korda savladao je Danila Medvedeva i tako režirao novo iznenađenje na Australijan openu - 3:0 (7:6, 6:3, 7:6)

Nije se do sada Australijan open pokazao kao uspešan turnir za najveće favorite, a još jedan dokaz za to dobili smo danas. Sedmi nosilac Danil Medvedev počišćen je sa terena za samo dva sata igre. Od njega je bio bolji Sebastijan Korda sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:6) pa će mladi Amerikanac igrati u četvrtom kolu grend slema. 

Korda je svoj raskošan talenat pokazao pre desetak dana u finalu Adelejda kada je igrao protiv Novaka Đokovića. Srpski teniser se pošteno namučio, ali je na kraju došao do titule u 2023. godini. Ipak, bilo je jasno da bi Amerikanac mogao da bude prijatno iznenađenje ove sezone, a potvrda je stigla već na startu iste. 

Foto: Tanjug/AP

Sjajno je američki teniser otvorio meč, napravio i brejk, ali se ruski bombarder vratio. Igralo se gem za gem sve do završnice prvog seta koja je rešena u taj-brejku. Bio je to početak kraja za Medvedeva budući da je Korda dobio na samopouzdanju i rutinski "samleo" protivnika do kraja. 

Već drugi set mnogo lakše je Amerikanac rešio u svoju korist sa 6:3, a u trećem se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Sebastijan Korda će u četvrtom kolu Australijan opena igrati protiv Huberta Hurkača koji je danas bio bolji od Denisa Šapovalova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 1 godinu

nova generacija ima dosta dobrih tenisera i svi jurisaju na Noleta nadam se da mu ta povreda nece smetati

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija