• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2023

15:27

NA KOGA JE NOVAK MISLIO!? NA NADALA! Srbin poslao SNAŽNU PORUKU! Svi su ŽRTVE I HEROJI, a on jedini FOLIRANT! DOSTA JE BILO!

Tanjug

Tenis

NA KOGA JE NOVAK MISLIO!? NA NADALA! Srbin poslao SNAŽNU PORUKU! Svi su ŽRTVE I HEROJI, a on jedini FOLIRANT! DOSTA JE BILO!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je pomračenje nakon što su novinari pokušali da ospore njegovu povredu zadnje lože

Trpi Novak Đoković kritike poslednjih godina, za mnoge, iz nepoznatih razloga. Meta je zapadnjačih medija iz dana u dan, a bez ikakvog povoda. Trpeo je, trpeo je, ali je danas nakon plasmana u četvrtfinale Australijan opena rešio da progovori i kaže šta mu je na srcu. 

Igrao je Đoković pod bolovima prva tri kola, mnogo se pričalo o njegovoj povredi zadnje lože. Srpski teniser nije trenirao između mečeva kako bi odmarao svoj mišić, ali ni to nije bio dovoljan dokaz da mu se "skinu sa grbače". Naprotiv, nakon današnje pobede nad Aleksom De Minorom sumnje vezane za njegovu povredu postale su još veće...

Foto: Tanjug/AP

Bila je to kap koja je prelila čašu. Novak više nije mogao da sluša neosnovano prozivanje, vređanje i sumnjanje u svaku njegovu reč. Zagrmeo je iz sve glasa na konferenciji za medije, a u jednom momentu indirektno je pomenuo Rafaela Nadala. 

- Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moje povrede sumnja, a kada se drugi igrači povrede i to utiče na njih, onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. Nemam neki osećaj da nekome nešto moram da dokažem. Imam snimak magnetnom rezonancom i ultrazvuk što ću i dokazati. Ne znam da li ću to objaviti u dokumentarcu. Možda hoću, a možda i neću. Apsolutno me ne interesuje šta ljudi misle, zabavno mi je kako se nastavlja narativ drugačiji nego na neke druge igrače. Navikao sam da se suočavam sa tim, to me motiviše i to mi daje dodatnu snagu - rekao je Novak Đoković. 

Iako srpski teniser nije rekao ime Rafaela Nadala jasno je da se radi o Špancu. On je prethodne sezone osvojio dva grend slema, a zanimljivo je da je na oba došao povređen, da mu se povreda pogoršavala kako je turnir odmicao, a on igrao sve bolji tenis bez obzira na to. 

Stekao je tada Rafael Nadal simbol mučenika i heroja, koji se svojoj publici daje na tacni, priča iskreno kako bi znali šta od njega da očekuju. Sa druge strane, kada Novak prvi put u svojoj karijeri otvoreno priča o fizičkom problemu njegovi potezi i odluke se preispituju... Dugo je Đoković izdržao pod takvim pritiskom! 

Kukao je Rafael Nadal uoči prošlogodišnjeg polufinala Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića. Kukao iz sve glasa, a onda odigrao verovatno najbolji meč u čitavoj karijeri. Bio je Španac fizički nadmoćan, dominantan, na svakoj loptici je bio na vreme, a i one najjednostavnije poene činio ekstremno komplikovanim. Na njegovom telu se tada nije videlo da muči muku sa bilo kakvom povredom, ali je posle meča ponovo zakukao. 

Foto: Tanjug

- Igrao sam bez ikakvog osećaja u stopalu. Noga mi je bila potpuno utrnula, jedino sam tako mogao da nastupi. Anestetici koje sam primao direktno u živac su mi pomogli, a sada ću proći proceduru koja interveniše u dva živca. To mi je pomagalo i otklanjalo bol u prošlosti. Sastoji se od primanja injekcija s pulsirajućom radiofrekvencijom koja može smanjiti osetljivost živaca u stopalu. Od anestetika mi stopalo potpuno utrne i ne osećam ga, dok je tretman s radiofrekvencijom mnogo kontrolisaniji. On polovično uspava živac - govorio je tada Rafael Nadal. 

Prethodno je slična priča bila i na Australijan openu, a ishod - isti. Španac je osvojio titulu na grend slemu, potom na štakama stigao kući, prikupio simpatije i odradio posao na najbolji mogući način...

- Pre dva meseca nisam znao da li ću biti nazad na turu, a sada gledam samo da igram tenis i uživam... Nemam više 21 godinu. Posle ovog meča dobro je imati dva dana meča. Mislim da sam se dobro osećao i dobro sam se kretao, iako su uslovi teški zbog vrućine. Umoran sam, ali srećan što sam dobio priliku ponovo da igram ovde na Rod Lejver areni - rekao je Španac posle jednog meča na Australijan openu prošle godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija