• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2023

12:27

SVETSKI MEDIJI OPLELI PO ĐOKOVIĆU! Novakovog oca stavljaju na stub srama zbog Rusije! (VIDEO)

printscreen

Tenis

SVETSKI MEDIJI OPLELI PO ĐOKOVIĆU! Novakovog oca stavljaju na stub srama zbog Rusije! (VIDEO)

Podeli vest

Kao bomba je odjeknula vest da je Srđan Đoković, Novakov otac, bio u društvu Srba koji su nosili ruske zastave sa likom Vladimira Putina

Srđan Đoković je viđen kako pozira u društvu navijača koji su držali rusku zastavu s istaknutim licem Vladimira Putina. Navijači su imali i proruske simbole, jedan je imao majicu sa znakom "Z", a svi oni su izbačeni s tribina, a prenosi se da je uzviknuo i "živela Rusija".

Svi svetski mediji su munjevitom brzinom preneli ovu infrmaciju. "Dejli mejl" piše:

- Otac Novaka Đokovića upozoren je na svoje buduće ponašanje nakon što je izazvao gnev na Australijan openu pozirajući sa ruskom zastavom na kojoj je bilo lice Vladimira Putina. Zvaničnici turnira bili su primorani da daju saopštenje nakon što se na proruskom Jutjub kanalu pojavio video koji prikazuje nepromišljene postupke kontroverznog roditelja srpske zvezde.

Ubrzo nakon što je Đoković stigao do polufinala u četvrtak uveče, njegov otac se pomešao sa navijačima koji su izjavili da podržavaju Rusiju, a policija i teniski tenis Australije su potvrdili da su četiri gledaoca izbačena iz Melburn parka. Prikazano je da ga obožavaoci njegovog sina srdačno pozdravljaju Đokovića seniora koji je dao podršku, pre nego što je nastavio dalje.

Foto: printscreen

Dejli mejl opleo po Srđanu Đokoviću

Srdan je bio posebno otvoren prošle godine kada je njegov sin deportovan nakon što je bio pritvoren zbog toga što nije vakcinisan, optužujući australsku državu da pokušava da „ubije“ njegovo "potomstvo superzvezde".

Sam igrač je očajnički pokušavao da izbegne kontroverzu od dolaska u Australiju kako bi se fokusirao na svoje napore za titulu dok se priprema da se sastane sa Amerikancem Tomijem Polom u polufinalu u petak. Nehotice ili ne, u sredu je moglo da se vidi kako potpisuje nešto za čoveka koji je ranije nosio majicu „Z“ – Z koja je postala improvizovani logo ruskih osvajača Ukrajine.

Foto: printscreen

Gardijan

Ovo je navelo osramoćeni Tennis Australia da izda opšte upozorenje na turniru gde su igrači iz agresorskih nacija još uvek ostavljeni.

- Mala grupa ljudi je istakla neprikladne zastave i simbole i pretila obezbeđenjima posle utakmice u sredu uveče i bila je iseljena! Nastavljamo da blisko sarađujemo sa agencijama za obezbeđenje događaja i za sprovođenje zakona - navodi se u saopštenju.

Frakcija srpskih navijača u Melburn Parku je želela da pokažu svoje srodstvo sa Rusijom, uprkos ogromnim ljudskim troškovima invazije Ukrajine na obe strane.Pokušaji da ih se spreči da javno ispoljavaju podršku Putinu na tenisu nisu bili uspešni, sudeći u sredu uveče. Ukrajinski ambasador Vasil Mirošničenko zgrožen je tim ponašanjem.

- To je pun paket. Među srpskim zastavama nalazi se ruska zastava, Putin, Z-simbol, takozvana zastava Donjecke Narodne Republike. To je takva sramota - rekao je on za Herald Sun.

Foto: printscreen

 

 

Foto: printscreen

 

Organizatori Australijan opena podsetili su igrače i njihovu pratnju na njihovu politiku prema „neprikladnim zastavama“ nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi otac Novaka Đokovića, Srđan, kako se slika sa navijačima koji drže ruske zastave - piše Skaj i dodaje:

Đoković stariji tada daje komentar čoveku, što je na snimku prevedeno kao „živeli Rusi“. Tenis Australija saopštio je u sredu da su četiri osobe ispitane od strane policije i deložirana sa lokacije zbog "neprikladnih zastava i simbola" i pretnji obezbeđenju.

Foto: Printscreen/Tiktok

 

Japan today piše:

- Na snimku koji je kasnije objavljen na proruskom nalogu Australije na Jutjubu vidi se Đokovićev otac Srđan kako pozira sa čovekom koji drži Putinovu zastavu. Na njemu je pisalo: „Otac Novaka Đokovića daje smelu političku izjavu“.

Srpski teniski izveštači potvrdili su da je to Đokovićev otac, a list Melburn Age objavio je da je rekao na srpskom: „Živela Rusija“.

BBC piše da je Srđan Đoković na slici sa muškarcem koji drži rusku zastavu sa Putinovim licem i nosi majicu sa odštampanim proratnim Z simbolom i podseća da su ruske i beloruske zastave i simboli zabranjeni su u Melburn parku otkako je ruska zastava istaknuta tokom meča između Ukrajinke Katerine Baindl i Ruskinje Kamile Rakhimove na dan otvaranja.

Dodaju da je postojala podrška Putinu nakon Đokovićeve četvrtfinalne pobede nad Rusom Andrejem Rubljovim u sredu uveče.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

TO SU MOŽDA NAVIJAČI RUBLJOVA. ČOVEK JE UČTIVO PRIHVATIO DA SE SLIKA SA NJIMA. PROBLEM JE ORGANIZATORA KOJI JE DOZVOLIO DA TAKO UĐU A ONDA NAVALILI NA NOLETA. NE MOGU MU NIŠTA NA TERENU PA VRŠE PRITISAK.

NM

pre 1 godinu

STA OVDE IMA LOSE ZA NOVAKA,AUSTRALIJA JE ZEMLJA ABORIDZANA A OVI OSTALI SU DOSLJACI KOJI SU DOSLI SA SVIH STRANA SVETA.

ratko

pre 1 godinu

sta onda ako se slikao nas odnos sa rusijom znate stoko nacisticka

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17