• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2023

08:30 >> 12:08

GOAT I TAČKA - NOVAK PREGAZIO AMERIKANCA! Đoković se u nedelju bori za ONO ŠTO MU PRIPADA! Desetu TITULU i PRVO MESTO na svetu!

Tanjug

Tenis

GOAT I TAČKA - NOVAK PREGAZIO AMERIKANCA! Đoković se u nedelju bori za ONO ŠTO MU PRIPADA! Desetu TITULU i PRVO MESTO na svetu!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena pošto je sa 3:0 savladao Tomija Pola

Muče ga povrede, nervoza je nešto učestalija nego inače, navijači su protiv njega, protivnicima je najveća motivacija, ali sve je to uzalud! Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i koliko god se ljudi bunili i tražili razloge da mu ospore "trofej" Srbin se potrudi da im još jednom natrlja na nos svoju magiju! 

I danas mu je to pošlo za rukom, iako je ponovo zaigrao sa bandažiranom nogom, ponovo nije imao naklonost publike, svađao se sa svojim boksom i glavnim sudijom, ali ništa od toga nije pomoglo Tomiju Polu. Amerikanac je počišćen sa terena, a Novak Đoković će se za 22. grend slem titulu i povratak na vrh ATP liste boriti u nedelju protiv Stefanos Cicipasa - 3:0 (7:5, 6:1, 6:2). 

Foto: Tanjug

Ništa nije išlo od ruke Novaku Đokoviću na startu meča, Tomi Pol je već u prvom gemu imao dve brejk šanse, ali je srpski teniser uspeo da se odbrani. I ne samo to već je u narednom gemu devetostruki šampion Australijan opena oduzeo servis protivniku te napravio krupan korak ka osvajanju prvog seta. 

Nije se Tomi Pol predavao, uspeo je da smanji zaostatak, a potom još jednom zapreti Đokoviću. Srpski teniser se mučio sa realizacijom prvog servisa, imao je gotovo 20 neiznuđenih grešaka posle prvog seta, ali je uprkos tome uspeo da napravi još jedan brejk. Ipak, omela je Đokovića rasprava sa glavnim sudijom da završi posao u nakraćem mogućem roku. Amerikanac se vratio, napravio dva brejka i poravnao na 5:5. 

Delovalo je da Tomi Pol može do iznenađenja i potpunog preokreta, ali je usledio ono čemu se malo ko nadao. Đoković je vezao osam gemova, samo jedan prepustio Amerikancu, osvojio dva seta i došao na korak od plasmana u svoje deseto finale na Australijan openu - 7:5, 6:0. 

Foto: Tanjug

Davao je Tomi Pol znake života na startu trećeg seta, ali je posle maratonskog gema koji je trajao 15 minuta sve bilo rešeno. Novak Đoković napravio je novi brejk, potom još jedan i tako za nešto više od tri sata borbe na Rod Lejver Areni savladao američkog predstavnika. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMI POL  3:0 (7:5, 6:1, 6:2)

UŽIVO

Treći set: 

6:2 - KRAJ! Novak Đoković plasirao se u svoje deseto finale na Australijan openu! 

5:2 - Uspeva Tomi Pol dodatno da ublaži poraz u polufinalu, ali sada sledi teži deo posla! Đoković servira za plasman u deseto finale na Australijan openu. 

5:1 - Nikakvu šansu Novak nije dao Amerikancu da se vrati u gem... Đoković je za nešto više od jednog minuta stigao do petog gema u trećem setu, a sada će Pol servirati za ostanak na turniru! 

4:1 - Predao je Đoković utešni gem Tomi Polu, ponovo je Amerikanac uspeo da izbegne gubitak seta bez osvojenog gema, ali je sada na potezu Novak koji bi mogao dodatno da se približi plasmanu u novo finale. 

4:0 - Imao je Tomi Pol brejk šansu da vrati makar jedan izgubljen gem, ali Đoković to nije dozvolio. Pitanje je momenta kada će meč biti završen budući da Novak igra kao u transu! 

Foto: Tanjug

3:0 - NOVI BREJK! Čini se da je pitanje pobednika na Rod Lejver Areni rešeno. Novak ima dva brejka prednosti u trećem setu i hrabro grabi ka svom desetom finalu u Melburnu! 

1:0 - Veliku borbu vodili su Tomi Pol i Novak Đoković na startu trećeg seta. Servis gem Amerikanca trajao je gotovo 15 minuta, a na kraju Srbin još jednom set počinje sa brejkom prednosti... Put ka desetom grend slem finalu je potpuno otvoren! 

Drugi set: 

6:1 - FURIZNO! Mučio se Novak na početku meča sa Tomijem POlom, a u drugom setu ga je potukao do nogu! 

5:1 - Uspeva da izbegne blamažu Tomi Pol i smanjuje zaostatak u odnosu na Novaka Đokovića.

5:0 - Naštelovao je Đoković nišanske sprave i došao na korak od osvajanja drugog seta. Nije Novak prepustio ni poen nemoćnom Tomiju Polu koji će servirati za ostanak u setu...

4:0 - Novi brejk za Đokovića koji se sada poigrava sa Tomijem Polom! Srpski teniser je protutnjao kroz servis gem Amerikanca. 

Foto: Tanjug

3:0 - Bio je Đoković u teškoj situaciji, Tomi Pol je imao čak dve brejk lopte, ali je uspeo Novak da se iskobelja i potvrdio brejk napravljen u prethodnom gemu. Ponovo je servis nešto slabije služio srpskog tenisera, na sreću nakon deset minuta velike borbe Amerikanac to nije uspeo da iskoristi. 

2:0 - BREEEEEJK! Odmah je napao srpski teniser Tomija Pola i stigao do ranog brejka na startu drugog seta. Čini se da se Đoković potpuno smirio nakon nekoliko minuta nervoze u finišu prvog seta i da je sada sve u njegovim rukama!

1:0 - Stiže Novak do 40:0 u ovom prvom gemu na svoj servis, a potom dobrim servisom zaključuje posao i nastavlja da vrši pritisak na Tomija Pola.

Prvi set: 

7:5 - Drama sa srećnim krajem! Vodio je Đoković sa 5:1, ali nije uspeo da završi set sve do sada kada je napravio i treći brejk u ovom setu te poveo sa 1:0 posle bezmalo sat vremena igre na Rod Lejver Areni. 

6:5 - Seče Novak Đoković nalet Tomija Pola i uzima prvi servis gem bez izgubljenog poena. Čini se da je uspeo da se skoncentriše srpski teniser, a Amerikanac će ponovo servirati za ostanak u prvom setu. 

Foto: Tanjug

5:5 - Izjednačenje... Uspeo je Tomi Pol da veče čak četiri gema nakon što je Đoković mogao sve da reši. Ipak, ušao je srpski teniser "u crveno" nakon svađe sa glavnim sudijom što je Amerikanac iskoristio! 

5:4 - Vraća se Tomi Pol u meč u prvi set! Koristi Amerikanac drugu brejk priliku, ponovo oduzima serivs Novaku Đokoviću i sada je u ogromnoj psihološkoj prednosti! 

5:3 - Raspucao se Tomi Pol i dobio još jedan servis gem. Čini se da Novak od rasprave sa sudijom ne uspeva da pronađe pravi ritam, a sada će imati još jednu šansu da servira za osvajanje prvog seta!

 

 

 

5:2 - Ušao je Đoković u raspravu sa glavnim sudijom kada je imao set loptu, nije se to dobro odrazilo na srpskog tenisera pošto je Tomi Pol iskoristio njegovu nervozu i vratio jedan od dva brejka! 

5:1 - BREJK! Ponovo je Đoković sjajno iskoristio loše serviranje američkog bombardera, napao njegov drug servis i napravio drugi brejk. Sada će Novak servirati za osvajanje prvog seta!

4:1 - Imao je sada Novak verbalni "sukob" sa Goranom Ivaniševićem koji mu je izgleda nešto dobacio sa tribine. Nije se to svidelo Đokoviću, ali ga je razbudilo te je srpski as uspeo da preokrene dešavanja u gemu i još jednom sačuva svoj servis. 

Foto: Tanjug

3:1 - Upisao se američki teniser i izbegao "krompirić", služio je Tomija Pola servis u četvrtom gemu koji je uspeo da reši u svoju korist i smanji zaostatak. 

3:0 - Imao je Tomi Pol šansu na startu meča - nije je iskoristio, a pitanje je da li će drugu dobiti! Počeo je Đokovića da služi servis, te američki teniser nije imao nikakve šanse...

2:0 - Dodao je Đoković gas u prvom gemu na servisu Tomija Pola i stigao do tri vezane brejk-lopte. Poslužila je malo i sreća srpskog tenisera pošto je loptica zakačila mrežicu i prešla na polovinu rivala. Uspeo je Amerikanac da spasi prvu, ali je već drugu uspeo da iskoristi srpski as. 

1:0 - Nešto više problema imao je Đoković na startu meča. Nije prvi servis služio srpskog tenisera što je dalo brejk šansu Tomiju Polu, ali je Novak uspeo da se izvuče. Izbrojao je Đoković čak tri neiznuđene greške već u prvom gemu, na svu sreću Amerikanac nije uspeo da iskoristi ni drugu brejk šansu. 

09:30 - Meč će početi sa zakašnjenjem od nekoliko minuta. Prvi na servisu biće Novak Đoković!

Foto: Informer

09:09 - Istorija kaže da Novak Đoković nikada nije izgubio polufinale u Melburnu! Tomi Pol jeste rival koji i te kako ume da zagorča život favoritima, ali svima je jasno da danas sve zavisi od Đokovića.

08:50 - Atmosfera u kompleksu u Melburnu je sjajna pred početak meča Tomija Pola i Novaka Đokovića, a čini se da će srpski teniser imati veću podršku sa tribina Rod Lejver Arene nego Amerikanac. 

08:43 - Doktorka Nina Marković, direktorka u firmi koja se u Australiji bavi imigracionim pravom nalazi se na treningu Novaka Đokovića pred početak polufinala sa Tomijem Polom. 


08:30 - Dobro došli na lajv prenos polufinalnog meča na Australijan openu između Novaka Đokovića i Tomija Pola. Sve detalje sa Rod Lejver Arene možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SURDUKTOR

pre 1 godinu

TOMMY је пристојно укусан мајонез, НОЛЕ управо сееецкааааа, биће дооообрааа РУСКА салата !!!!!

Atlija Milorad

pre 1 godinu

Kako se ponasa otac bolesnik,izdrzi novace

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Djokovic je kod 5:1 i trecem setu uzeo drugi reket jer ce ga nekome dati nakon meca

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Moralo bi se znati da ljudski organizam hranjen ubijenim bikovima sa korida a uz to pomalo i dopingovan , se teze oporavlja od oorganizma koji je hranjem recimo grickanjem zelene trave .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59