• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2023

12:48

POGLEDAJTE - TEKTONSKE PROMENE NA ATP LISTI! Novak se vratio gde mu je i mesto - NA TRON!

Tanjug/AP

Tenis

POGLEDAJTE - TEKTONSKE PROMENE NA ATP LISTI! Novak se vratio gde mu je i mesto - NA TRON!

Podeli vest

Vratio se na tron Novak Đoković, nakon što je osvojio deseti trofej na Australijan openu, a 22. u karijeri

Novak Đoković je opet najbolji teniser sveta, svrgnuo je sa trona Karlosa Alkaraza, nakon što je 13. juna prošle godine to mesto prepustio Danilu Medvedevu.

Nije na odmet podsetiti da je naš as osvojio Vimbldon ali ne i 2.000 bodova jer su Englezi kažnjeni pošto nisu dali Rusima i Belorusima da se takmiče, pa nije bilo bodova na Vimbldonu. Nije igrao Nole na Australijan openu, Ju Es openu, mastersima u Majamiju, Indijan Velsu, Sinsinatiju i Montrelu, nisu mu dali jer nije vakcinisan, i tako su ga sprečili da ostane na tronu.

Foto: Tanjug/AP

Novak je opet prvi na svetu

Ali, polako sve dolazi na svoje mesto. Osvajanjem titule u Melbrunu osvojio i 2.000 bodova pa je opet prvi sa 7.070 bodobva. Karlos Alkaraz je drugi sa 6.730. Stefanos Cicipas je napredovao za jedno mesto i od ponedeljka će biti treći na svetu sa 6.195 bodova.

Foto: Tanjug

Rafael Nadal pao na šesto mesto

Slede Kasper Rud sa 5.765, Andrej Rubljov će imati 4.200, a za četiri mesta je plasan ranom eliminacijom pokvario Rafael Nadal pa je šesti sa 3.800 bodova, iza njega su Feliks Ože Alijasm 3.715, Tejlor Fric sa 3.410 bodova, Holger Rune je deveti - 3.046, dok je na desetom mestu Hubert Hurkač, koji je napredovao jedno mesto i ima 2.995 bodova. 

Đoković ima najviše nedelja je na prvoj poziciji, a povratkom na tron blizu je rušenja apsolutnog rekorda. Srpski teniser je počeo 374. nedelju na tronu, u muškoj konkurenciji mu niko nije ravan, a samo je Štefi Graf bolja sa 377 nedelja. JOš tri nedelje i izjednačiče rekord legendarne igračice. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija