• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.01.2023

20:26

HRVATIMA SMETA NOVAKOVO PONAŠANJE! Medij iz komšiluka tvrdi da Đoković TERORIŠE IVANIŠEVIĆA!

REUTERS/Hannah Mckay REUTERS/Loren Elliott

Tenis

HRVATIMA SMETA NOVAKOVO PONAŠANJE! Medij iz komšiluka tvrdi da Đoković TERORIŠE IVANIŠEVIĆA!

Podeli vest

Najbolji svetski teniser Novak Đoković dominantno je osvojio 10. jubilarni Australijan open, a povodom toga hrvatski medij "Slobodna Dalmacija" je objavio tekst o njegovom odnosu sa trenerom Goranom Ivaniševićem

Novak je bez problema pobedio Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima i tako je ponovo digao trofej u Melburnu.

Cela planeta danas čestita Novaku Đokoviću na velikom uspehu, ipak "Slobodna Dalmacija" je objavilča tekst o njegovom odnosu sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Foto: REUTERS/Jaimi Joy

Novak Đoković

Tako se u hrvatskim medijima pojavio se tekst u kojem se pitaju do kada će Goran Ivanišević trpeti živčanog Đokovića.

Naslov teksta hrvatakog medija je: "Dokle će Ivanišević da trpi nervoznog Đokovića? Incidenata je sve više, očigledno je da je nešto puklo "u centrali".

Njihov tekst prenosimo u celosti:

"Novak Đoković osvojio je Australijan open. Nekako očekivano, odigrao je ubedljivo ceo turnir i na kraju je pomo Stefanosa Cicipasa i tako izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22 osvojena grend slem turnira.

Foto: Tanjug/AP

Ali igra Novaka Đokovića nije baš tema. Majstorstvo je svakako ogromno, to je nesumnjivo najbolji reket na svetu, ne sada, već svih vremena. Ali njegovo ponašanje, posebno na ovom turniru, prešlo je sve granice dobrog ukusa. Novak se posle osvojene titule obratio Goranu Ivaniševiću, hrvatski as je svašta doživeo u Australiji. - Kakvo je ovo putovanje bilo za mene, moju porodicu. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da me tolerišeš, čak i najgore strane mog karaktera – rekao je Novak, a zatim se okrenuo Goranu, više u šali. - Zašto se smeješ. I nastavio: - Ne znam da li ćeš ikada oprostiti. Šta sam radio ove godine? I radio je svašta. Doslovno. Na humanitarnom duelu protiv Nika Kirgiosa zaigrao je Užičko kolo, konsultovao se sa publikom, a Goranu dao „otpust“ rečima: - Gorane, ne trebaš mi više.

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Goran Ivanišević

Nakon toga, tokom turnira izazvao je polemiku odlaskom u toalet, navodno bez dozvole, protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, zapravo se suprotstavio sudiji koji je hteo da ga zaustavi. Zatim je u četvrtfinalnom meču protiv Andreja Rubljova ponovo pobesneo i vikao na svoju ložu. Srpskom teniseru je navodno zasmetala povreda, a ni jak vetar mu nije pošao na ruku, pa je odlučio da frustracije iznese na svom stručnom štabu. - Ne mogu, vidiš li?! - urlao je besni Đoković na Gorana Ivaniševića, a u jednom trenutku drugog seta povikao: - Ne mogu, ubilo me je!

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Ništa mu nije pomoglo ni ponašanje Srđanovog oca, koji nije napravio incident na tribinama... Uglavnom, porodica Đoković je napravila predstavu malo većeg obima. Zapravo, u finalu je čak opsovao publiku koja je mislila da predugo čeka između dva servisa. Nakon finala, mnogi ljubitelji tenisa koji sve prate detaljno su secirali odnos Novaka i Gorana, mnogi smatraju da se srpski teniser prilično nepravedno odnosi prema Ivaniševiću, mnogi komentarišu da Goran tako nešto nije zaslužio. Pored toga što je sve vreme ostao uz njega, vredno je radio i rezultati se vide u Novakovoj igri. Ali ovi ispadi su pravi znak da nešto "u centrali" nije sređeno kako treba, bez obzira koliko dobar igrač bio Đoković, ispao je iz ritma. Uostalom, Goran Ivanišević je uz Džona Mekinroa bio jedan od onih koji su umeli da budu „nervozniji“, a dokle je Novak prešao tu granicu kada mu je sam Ivanišević rekao „dobro je, smiri se“. Postavlja se pitanje zašto Goran toleriše takvo ponašanje, novac sigurno nije u pitanju jer je Splićanin zaradio ozbiljnu svotu za svoju igračku karijeru. Izazov je raditi sa najboljima, Goran je tip čoveka koji se izazova ne plaši, zapravo. Ali Goran je svetsko lice, i tako nešto mu ne treba, stekao je ime i reputaciju koja otvara vrata svuda u svetu. Sigurno je da bi sutra bar deset vrhunskih igrača želelo da radi sa njim, da im bude trener, sa sigurno manje stresa i ovakvih eskapada - zaključuje "Slobodna dalmacija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maestro

pre 1 godinu

uvek se nadje neko da lupeta nista to nije ozbiljno, oni se znaju preko 20 godina i to je sve uigrana sema za izbacivanje stresa tokom meca goran je legenda

ratko

pre 1 godinu

AJDE ZAVIDNE USTASE IDITE SE LECITE OD KOMPLEKSA ,ZA VAS GRANICA DNA NE POSTOJI

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija