• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2023

09:06

SKANDALOZAN TEKST! Sebične, sramotne žurke za vreme KORONE, debakl za vizom... Novinar opljuvao Đokovića! ŠTA JE ON URADIO ZA TENIS?

Reuters

Tenis

SKANDALOZAN TEKST! Sebične, sramotne žurke za vreme KORONE, debakl za vizom... Novinar opljuvao Đokovića! ŠTA JE ON URADIO ZA TENIS?

Podeli vest

Australijski novinar Skot Galan je na ružan način komentarisao Novaka Đokovića, tenisera koji je ispisao istoriju Australijan opena, ali i tenisa uopšte

U sportnom tekstu koji je objavljen na dan kada je Novak Šoković trebao da ispiše svoje ime još jednom zlatnim slovima u istoriju "belog sporta" , autor je u listu Herald San, tvrdio da naš as ni po jednom kriterijumu nije najveći svih vremena!

- Postoji i druga strana priče, ona o inspiraciji, osvajanju srca, prokrčiti put za ljude, učiniti svet boljim ponuditi nešto više od udaranja loptice preko mreže uspešnije od drugog tenisera. Čak i da pričamo o suvoj statistici, i dalje nije u korist Novaka Đokovića.... kaže Skot Galan, rekavši da će se Đoković sa 22. grend slemom "samo izjednačiti" sa Rafaelom Nadalom.

Foto: Tanjug/AP

 

- Iako se desila povreda Nadala u Melburnu, španski teniser planira da se pojavi na Rolan Garosu gde osvaja titule i sa zavezanim rukama. Takođe, šta god mislili o Margaret Kort, ona je osvojila 24 grend slem titule, odnosno čak 64 ako u obzir uzmemo i dublove i miks-dublove. Tu je i Serena Vilijams koja ima 23 grend slema, pa Štefi Graf sa 22 kao jedina koja je osvojila svaki grend slem po bar četiri puta, dok ima i 'zlatni slem'.  Pa onda tu je i Rod Lejver koji je jedini dva puta osvajao kalendarski slem i to dva puta, a Đoković to nijednom nije uspeo. Nije osvojio najviše Australijan opena (to je uspeo Kort), nije osvojio najviše puta Rolan Garos (to je učinio Nadal) niti Vimlbdon (poput Federera), dok u svojoj biografiji ima i samo tri titule na US Openu - piše očigledno isfrustrirani novinar iz Australije!

Foto: Reuters

 

- Dakle, šta je to Đoković uradio za tenis van terena? Hm... Sigurni smo da postoji neki tamo humanitarni rad, ali prva stvar koja dolazi na pamet su sebične, sramotne žurke za vreme pandemije korona virusa koje su uticale na to da se zaraza žiri. Onda je tu i debakl sa vizom za Australiju zbog njegovih antivakserskih stavova. To je njegov lični izbor na koji očigledno ima pravo, ali pokušavati da uđeš u zemlju koja ima striktna pravila tražeći rupu u zakonu bilo je bezobzirno, kalkulantski i jednostavno sebično od njega. Kada pričamo o statusu najboljeg ikada, brojke nikada ne bi trebalo da budu odlučujući faktor. Pogledajte recimo Muhameda Alija, jednog od najvažnijih sportista 20. veka koga upisuju kao najvećeg boksera ikada. Da li je imao najbolji skor svih vremena? Ne, ali kada se uzmu u obzir drugi faktori - imao ih je. Đoković ih nema - piše ogorčeni  Skot.

Srpski teniser je odigrao sjajan turnir, oduševio ceo sportski svet, osvojio je 10. titulu na Australijan openu, a ukupno 22. grend slem trofej.

Iako ima 35 godina, teniski stručnjaci se slažu da se to na njemu ne vidi, a u prilog tome govori i koliko je suvereno stigao do novog trofeja!

Zlih jezika će uvek biti, ali je to ono što je uvek pružalo Noletu dodatnu motivaciju, da začepi baš takvima usta i dokaže da je sa razlogom tu gde jeste - na tronu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 1 godinu

Izgleda da je tip Austrijanac jer ga među Australijancima nema. Treba proveriti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17