• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2023

10:36

OGLASIO SE NAJVEĆI NOVAKOV KRITIČAR: On je za Srbe MESIJA, kod Đokovića je snažan nacionalni naboj!

Reuters/printscreen

Tenis

OGLASIO SE NAJVEĆI NOVAKOV KRITIČAR: On je za Srbe MESIJA, kod Đokovića je snažan nacionalni naboj!

Podeli vest

Ben Rotenberg, poznat po kritikama na račun Đokovića, kaže da naš narod slavnog tenisera doživljava kao mesiju koji Srbiju izvodi iz mračnog perioda istorije

Srbi doživljavaju Novaka Đokovića (35) kao mesiju koji je došao da ih izvuče iz mračnih vremena, tvrdi američki novinar Ben Rotenberg!

Poznati izveštač sa teniskih događaja i novinar "Njujork tajmsa" poznat je po tome što ne voli srpskog asa, a sad kaže da su Đokovićevi mečevi obojeni nacionalizmom zato što je Novak veoma vezan za svoj narod.

Benu smetaju navijači

Rotenberg je gostovao u podkastu "No Challenges Remaining", a između ostalog je i priznao da je Đoković najveći teniser svih vremena.

- Pojedini teniseri imaju određenu vrstu nacionalnog naboja, a to je kod Đokovića jako snažno. Mislim da je Novak vezan za srpski identitet i srpski nacionalni ponos. Ne verujem da je bilo koji teniser ikad ranije bio toliko vezan za svoju zemlju. Njegovi ime i slika projektuju se na neboderima u Beogradu, organizuju se dočeci i proslave na ulicama kad pobedi i sve to se radi sa velikim žarom. Znate, on je u Srbiji mesijanska figura, koja je došla da izvuče Srbiju iz mračnog vremena u kojoj je bila, na svetlo. Kao najveći šampion ikada u sportu - naglašava Rotenberg.

Američki novinar je, međutim, u nastavku izlaganja morao i da potkači Noleta i njegove navijače. U jednom delu ističe da patriotski stav Đokovićevih fanova može samo da dodatno raspali tenzije u tenisu i da napravi štetu tom sportu!?

Foto: reuters

Novak Đoković posle osvajanja desetog trofeja u Melburnu

Imao raspravu sa Jelenom

Ben Rotenberg u poslednjih nekoliko godina veoma iritira srpske navijače zbog udara na Novaka. Njegove reči često nemaju utemeljenje, a jedna od čuvenih prepirki desila se sa Novakovom suprugom Jelenom prošle godine. Rotenberg je na Tviteru napisao da će prošlogodišnji Vimbldon biti poslednji grend slem za Noleta, jer se nije vakcinisao i da zato ne može u SAD. Odmah je usledio Jelenin odgovor, koja je optužila Rotenberga da je upravo on Novaka etiketirao kao antivaksera.


- Mislim da bi trebalo "spustiti loptu", odnosno, spustiti tenzije koliko god je to moguće. Mislim da je toliki naboj kod publike nepoželjan. Gledam šta su uradili sa Sabalenkom i ostalim Rusima i Belorusima na Australijan openu. Oduzeli su im zastave. Postavljam pitanje, možemo li onda da oduzmemo svima zastave? Mislim da je to izvodljiva opcija - kaže Rotenberg.

Jeftine prozivke

Rotenberg je pokušao i da unizi Novakov uspeh u Australiji od pre nekoliko dana. Srpski as je osvojio deseti grend slem u Melburnu, a ukupno 22. u karijeri. Australijski zvaničnici potvrdili su da je poslednji grend slem bio najgledaniji u istoriji.

Meč Novaka i Cicipasa ukupno je gledalo više od 2,3 miliona gledalaca, a prosečno je mečeve iz Melburna pratilo 1,7 miliona ljudi. Rotenberg, ipak, tvrdi da su brojevi daleko manji i da su zvanični brojevi lažirani.

- Rejting finala Australijan opena je znatno opao, posebno u muškoj konkurenciji, gde je Đokovićeva deseta pobeda bila najmanje gledano muško finale u poslednjoj deceniji. Televizijske brojke su generalno smanjene u Australiji -  prokomentarisao je Rotenberg.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Claire

pre 1 godinu

Ljubomora je bolest. A kom narodu ti pripadaš mladi čoveče. Amerikanci nisu narod, kao ni Švajcarci. Pljuvanjem najboljeg sportiste nećeš se uzdići kao novinar.

Dimitrije

pre 1 godinu

Ispravite ovaj nije novinar već samo obično ljudsko đubre kome je dostupna neka "društvena mreža"

Ljuba

pre 1 godinu

U mrak ste nas vi uveli i vaša lažna demokratija koja se svodi na ugnjetavanje drugih naroda, ali docice i Vama kraj. A ovaj jadni novinar i njegovi komentari ima da unište tenis jer tenis se igra iz zadovoljstva i za zemlju, a ne ko vaši sve gledaju kroz novac. JADNO DA JADNIJE NEMOŽE BITI.

Dragi

pre 1 godinu

Ima li iko muda da ovom američkom idiotu kaže: "Je*em te u usta cionistička! Vi ste zlo čovečanstva!"

ratko

pre 1 godinu

A KO SI TI MAJMUNCINO JEDNA NEUSPELO LJUDSKO BICE KOJI SAMO TROSI KISEONIK DRUGIMA ,DNO DNA DALJE NEMA

Fikus

pre 1 godinu

Amerikanci su izmišljen narod i zato ih frustriraju i bole uspesi autentičnih istorijskih naroda. Jedini autentični Amerikanci su pripadnici takozvanih Indijanaca a svi ostali su samo potomci belosvetskih avanturista (uglavnom iz Evrope) koji su okupirali taj kontinent i izvršili najveći genocid u istoriji čovečanstva kao i potpmci robova koji su nasilno dovedeni iz Afrike.

opanak

pre 1 godinu

Danas je svakoj budali dostupan neki eMedij, na kome leci sopstvene frustracije i nebitnost; ovaj slinavi prica o srbima, i mraku u kome zive, pa onda on zivi u nekoj jazbini prema sopstvenom ponasanju?! Srpski navijaci su nacionalno obojeni, a pijani australijanci koji vredjaju direkto Novaka su normalni za ovakve moralne nakaze. Posle bude cudno kad ih prebijaju na ulici, pa neko mora da ih prevaspitava dok nije bas kasno? Ko god sebi daje za pravo da vredja nacije, religije, e pa taj isti mora da bude spreman i da dobije kontra udarac, u kojoj formi to vec zavisi od stepena uvrede i onog koji uzvraca, ali svakako zasluzeno. Ameri su sebi dodelili ulogu mere demokratije, a to je samo ono sto je njihov interes i sve sto se ne povinuje proglasavaju negativnim, sto je naravno njihova budalastina kojoj samo oni veruju i mozda jos samo neki od vazala iz straha, jer je suludo i uporedjiati hiljadugodisnje civilizacije koje su gradile svet, sa ovim razbojnicima koje tek 3 veka postoje ali i previse obzirom na kolicinu zla pricinjenu ostalima. U ostalom, previse paznje se poklanja ovom ofucalom jednoumnom nebitnom!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija