• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

12:43

RAMPA ZA NOVAKA U AMERICI, ali je srpski teniser na listi učesnika za predstojeći masters!

reuters

Tenis

RAMPA ZA NOVAKA U AMERICI, ali je srpski teniser na listi učesnika za predstojeći masters!

Podeli vest

Objavljena je lista nosilaca za Indijan Vels, a očekivano prvo mesto zauzima Novak Đoković, prvi teniser sveta

Najbolji teniser sveta je prvi nosilac na mastersu u Indijan Velsu koji je na programu od 6. do 19. marta. Prijava za Indijan Vels je automatska,  pa ne znači da će Novak Đoković i igrati na mastersu u Americi.

Lista nosilaca se pravi na osnovu rang liste. Međutim, Novak Đoković ne može da uđe u Ameriku jer nije vakcinisan, pa će najverovatnije propustiti ovaj, kao i masters u Majamiju, na kojima iz istog razloga nije igrao ni prošle sezone. 

- Znate poziciju u kojoj se nalazim, tako je kako je. Nadam se da ću igrati, ali ako ne mogu da idem, ne mogu i to je to - rekao je Đoković nedavno o igranju u Americi.

 

 

Kako su američki mediji preneli pre nekoliko dana, zabrana ulaska nevakcinisanim stranicima trebalo bi da bude ukinuta 11. maja.  To znači da će Novak moći da igra na US openu, ako do tada ne bude promena.

Direktor mastersa u Indijan Velsu Tomi Has nedavno je rekao da bi bila šteta ako srpski teniser ne bude igrao u Americi. 

Foto: USA Today

Indijan Vels, peti grend slem

- Bila bi šteta da Đoković ne dođe na ove turnire, ili mu ne bude dozvoljeno da dođe. Vlasti bi trebalo da ukinu ova pravila sredinom aprila. Bilo bi lepo da se odreknemo tih obaveza malo ranije kako bi Đoković mogao da dođe i igra u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu. Nadam se da će Đoković igrati u Indijan Velsu - istakao je Has.

Novak Đoković je u karijeri osvojio 38 masters titula, a od toga pet na Indijan Velsu: 2008, 2011, 2014, 2015, 2016. godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15