• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2023

15:20

NOVAK SVAKE GODINE POMERA GRANICE! Đorđe Đoković: Uradio je nešto, što smo mislili svi da je nemoguće

Tenis

NOVAK SVAKE GODINE POMERA GRANICE! Đorđe Đoković: Uradio je nešto, što smo mislili svi da je nemoguće

Podeli vest

Đorđe Đoković, bio je gost u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji, gde je priča o predstojećem turniru "Srpska open", koji će se od 16. aprila održati u Banjaluci, ali i velikim uspesima svog brata, koji je postao jedan od najboljih tenisera u istoriji

Đorđe Đoković je govorio  o tome kako će turnir ove godine umesto u Beogradu biti održanu BanjaLuci.

- Došli smo na tu ideju da se turnir izmesti na jednu godinu, kako bismo unapredili infrastrukturu i generalno sve ostale stvari u teniskom centru "Novak" i približili se licenci 500, koju želimo već godinama. ATP ima jako stroga pravila i teško nam je da predvidimo kada ćemo to dobiti - rekao je Đorđe Đoković.

Otkrio je i detalje turnira u Banjaluci

- Biće jedan sjajan turnir. Imamo odlične domaćine i veliku podršku grada Banjaluke i Vlade Republike Srpske. Grade se novi objekat, centralni stadion koji će izgledati jako impozantno, čitava Aleja, Bulevar, park, sve se renovira i dovodi u red za taj turnir. Mislim da ćemo imati jednu jako lepu predstavu i daćemo predstaviti Banjaluku, Republiku Srpsku i čitav naš narod u jednom lepom svetlu – rekao je Đorđe i objasnio razliku između turnira iz kategorije 250 i 500. Velika je razlika, jer su na ATP 500 igrači u obavezi da odigraju najmanje tri turnira iz ovog ranga, a Beograd bi bio jedan od tih. Manje bi se mučili da dovedemo bolje rangirane igrače  - dodao je on.

Brat Novaka Đokovića, ističe da trenutno pregovaraju sa velikim teniskim imenima, među kojima je i Nik Kirjos sa kojim je Nole imao veoma turbulentnu prošlost.

Foto: printscreen

- U pregovorima smo sa igračima, ne smem da otkrivam imena, ali Kirjos je jedan od igrača sa kojima razgovaramo da dođe. Svi znamo da njemu šljaka nije omiljena podloga, ali je odlučio ove godine da igra te turnire, pa se nadamo da ćemo uspeti da se dogovorimo. On je jedan jako iskrena osoba. Sve ono što se događalo sa Novakom ranije, iako se nama nije svidelo, je bilo veoma iskreno od njega. Ipak, pokazao se kao pravi džek kada je Novaku bilo najteže. Istupio je među svojim narodom i državom, podržao Noleta i siguran sam da mu on to nikada neće zaboraviti, a ni mi kao porodica. Rezultat svega toga je jedan odnos pun poštovanja i dogovara se svašta nešto. Verujem da ćemo ih u budućnosti gledati mnogo više zajedno – dodao je Đorđe.

Prokomentarisao je i uspeh svog brata na Australijan Openu.

- Žao mi je što nisam bio tamo. Bio je jedan sjajan turnir i bilo je mnogo emotivno, a najteže je gledati Novaka koji ulazi na turnir sa povredom.  Vidi se da se muči, da nije to onako kako bi on želeo. Verujem da nije bio Grend slem, da bi odustao od svega i otišao kući da se oporavlja od povrede. Novak svake godine pomera granice. Njegova igra sad izgleda mnogo čistije i mnogo lepše, nego 2011. kada je imao onih četrdeset i nešto pobeda zaredom. Lepo ga je gledati i videti. Ta borbenost i žar koju on ima, iako je osvojio sve, on jednostavno juri rekorde, da bude najbolji u istoriji. Definitvno igra najbolji tenis –  rekao je Đorđe.

Dodao je i da Nole ima taj neki "iks faktor", kao i da nema posvećenijeg i profesionalnijeg čoveka od njega.

- On živi tenis 24 sata dnevno. Stalno trenira, pazi šta jede. Uspeo je da napravi balans između porodice i profesionalnog tenisa. Uradio je nešto, što smo mislili svi da je nemoguće – dodao je brat Novaka Đokovića.

Đorđe Đoković u naredna dva meseca postaje tata

- Željno iščekujemo taj trenutak – kratko je odgovorio Đorđe Đoković

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NOVAK PODNEO MOLBU ZA ULAZAK U SAD!
Tenis

NOVAK PODNEO MOLBU ZA ULAZAK U SAD!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dostavio je dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD, kako bi zaigrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju

10.02.2023

13:53

sledeća vest

Vesti

Vesić: Moravski koridor biće gotovo krajem 2025. ili početkom 2026. godine
Društvo

Vesić: Moravski koridor biće gotovo krajem 2025. ili početkom 2026. godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će krajem 2025. ili početkom 2026. godine biti u potpunosti završen Moravski koridor, koji se trenutno radi, a da će do kraja ove godine u saobraćaj biti pušteno 30 kilometara tog koridora, čime će u saobraćaj biti uključeni Trstenik i Vrnjačka banja kao i deo deonice Preljina - Adrani najverovatnije do Mrčajevaca.

27.07.2024

15:21

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija