• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2023

11:30

O NJEMU BRUJI PLANETA! Hrvat rođen u Beogradu, bio prikovan za krevet 8 meseci, pa iz direktorske fotelje izašao na teren i pobedio!

printscreen

Tenis

O NJEMU BRUJI PLANETA! Hrvat rođen u Beogradu, bio prikovan za krevet 8 meseci, pa iz direktorske fotelje izašao na teren i pobedio!

Podeli vest

Teniser Matija Pecotić rođen je u Beogradu, ali igra pod zastavom Hrvatske, a upisao je prvu ATP pobedu u 33. godini.

Matija Pecotić živi san! Ušao je u drugo kolo ATP turnira u Delrej Biču, a trenutno je 784. teniser sveta. Pobedio je Amerikanca Džeka Soka, koji je 143. na ATP listi, sa  4:6, 6:2, 6:2. Prvi put je igrao u glavnom žrebu ATP turnira, i to u 33. godini. Do nastupa je došao preko kvalifikacija u koje je ušao kao zamena.

Pecotić inače ima stalan posao, direktor je u kompaniji koja se bavi nekretninama, a vredi oko četiri milijarde dolara. 

- Sok je bivši Top 10 igrač s mnogo teniskog iskustva, bio bih arogantan kad bih rekao da sam došao da pobedim. Nisam pao pod pritiskom i uspeo sam. Morao sam ranije da odem sa posla. Šef me pustio, moraću da tražim još jedan slobodan dan sutra - rekao je posle pobede.

Rođen u Beogradu, ali su ga roditelji sa samo tri godine preselili na Maltu gde je prvi put naučio da se bavi belim sportom. Još 2014. godine je postao profesionalac, ali bitnijeg i većeg angažmana od ITF turnira nije imao. Povrede i problemi ga nisu zaobilazili.

 

 

Od 2009. do 2013. godine je igrao za Prinston, po nekim informacijama se razboleo i imao infekciju osam meseci, a onda završio Harvard na kom je takođe igrao tenis. Pre Australijan opena 2016. godine imao je operaciju.

- Završio sam sa ozbiljnom stafilokoknom infekcijom i bio sam prikovan za krevet osam meseci. To je promenilo moj teniski put i maju karijeru - rekao je on.

Morao je da bira, tenis ili obrazovanje. Izabrao je koledž, pa je brzo diplomirao. Na Harvardu je upoznao Endrua Rueba, člana stručnog štaba teniskog tima ovog univerziteta i ubrzo postaje volonter pomoćni trener.

 

 

- Rekao je "Čuli smo da si se vratio u kampus i voleli bismo da budeš sa ovim momcima". Nisam igrao tenis neko vreme i rekao mi je da sam dobrodošao da dođem kad god želim. Ubrzo sam tamo bio sa momcima šest dana nedeljeno i počeo opet da igram tenis i da otkrivam svoju ljubav prema ovoj igri - poručio je Pecotić, koji je posle Harvard odlučio je da još jednom pokuša.

Igrao je sjajno, ali je usledila pandemija koronavirusa koja mu je zatvorila mnoga vrata. Danas radi kao direktor u firmi, nakon posla ide u teretanu ili na trčanje. Bio je alternativa u kvalifikacijama i umalo nije upao.

- Probudio sam se u nedelju ujutru i rekao sebi  "Bolje da se odvezem do Delreja da pokupim svoje rekete". Pojavio sam se tamo, a supervizor mi je rekao da postoji šansa. Kasnije mi je rekao da sam upao na turnir. Odigrao sam težak meč i pobedio Tenisa Sandgrena u drugoj rundi kvalifikacija što je bila posebna poslastica, bilo je to potpuno neočekivano. Uživao sam i radio na tome da dođem što dalje. Ako ništa drugo, vratiću se na posao.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija