• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2023

07:14

ĐERE NAMUČIO ŠPANCA! Laslo bez senzacije protiv Alkaraza! Lajović može da osveti zemljaka!

Tanjug/AP

Tenis

ĐERE NAMUČIO ŠPANCA! Laslo bez senzacije protiv Alkaraza! Lajović može da osveti zemljaka!

Podeli vest

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Buenos Ajresa pošto ga je savladao drugi reket sveta Karlos Alkaraz u tri seta - 6:2, 4:6, 6:2.

Španca čeka još jedan Srbin! Dušan Lajović je stigao do četvrtfinala i sa Karlosom Alkarazom će se boriti za polufinale ovog ATP turnira.

Imao je Španac problema protiv Žerea, dobro ga je namučio srpski teniser, ali nažalost nije imao snage da slomi otpor drugog tenisera sveta. 

U prvom setu je Alkaraz iskoristi brejk loptu u trećem  i sedmom gemu sa vođstvo od 5:2 i bez problema dobio prvi set sa 6:2. Laslo je uzvratio udarac u drugom setu, u kom smo skoro u svakom gemu videli šansu sa brejk s jedne ili druge strane. 

Ključni momenat se dogodio u 10. gemu kada je Đere obezbedio tri vezane set lopte od kojih je drugu osvojio i vratio se u meč.

Međutim, nije Đere imao snage da nastavi u istom ritmu i u trećem setu. Alkaraz je odmah napravio brejk, potom i u sedmom gemu, pa je nakon dva sata iskoristio prvu meč loptu i trijumfovao 6:2, 4:6, 6:2. 

Foto: Tanjug

Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da se plasira u prvo ATP četvrtfinale još od juna prošle godine pošto je u Buenos Ajresu opravdao blagu ulogu favorita i savladao domaćeg predstavnika Kamila Uga Karabelija sa lakih 6:3, 6:1. Ukoliko želi korak dalje, moraće preko drugog reketa sveta Karlosa Alkaraza.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija