• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2023

07:42

ISTORIJAAAA! Rekli su da je nemoguće, ali Đoković je izjednačio veliki rekord Štefi Graf!

AP Photo/Ng Han Guan

Tenis

ISTORIJAAAA! Rekli su da je nemoguće, ali Đoković je izjednačio veliki rekord Štefi Graf!

Podeli vest

Novak Đoković započeo je 377. nedelju u karijeri na prvom mestu na ATP listi i tako se izjednačio sa Nemicom Štefi Graf.

Čuvena Štefi je apsolutni rekorder kada računamo žensku i mušku konkurenciju. Trku sa Nemicom počeo je Đoković kada je pretekao Federera, koji je ostao na 310 nedelja. Ovog ponedeljka Đoković je izjednačio dostignuće Nemice, a za sedam dana će biti apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na prvoj poziciji. 

Novak uskoro rekorder

Retko kada se poređeni rezultataži muškog i ženskog tenisa minulih godina, dok nije Đoković počeo da ruši rekord za rekordom. Nakon što je stigao legendarnu Nemicu, za sedam dana će i nju nadmašiti. Ostaće sigurno na prvom mestu, šta god se bude dešavalo u međuvremenu, do 6. marta, što daje garantovanih 378 sedmica. Ukoliko dobije dozvolu američkih vlasti da igra na Indijan Velsu i Majamiju, nema dileme da bi vladavinu mogao da produži za još koju nedelju. Ukoliko mu Amerikanci ne dozvole ulazak, onda će Karlos Alkaras i Stefanos Cicipas pre svih imati priliku da na dva predstojeća mastersa u SAD svrgnu, bar na neko vreme, srpskog asa sa trona.

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Novak Đoković stigao rekord Štefi Graf


Srpski teniser je ove nedelje prvi sa 7.070 bodova. Karlos Alkaraz je drugi sa 6.730, treći na svetu je Stefanos Cicipas, a ove nedelje ima  5.940 bodova.

Slede Kasper Rud sa 5.515, Andrej Rubljov sa 4,065, te Rafael Nadal sa 3.815 bodova, iza njega su Tejlor Fric sa 3.455  bodova, Feliks Ože Alijasim sa 3.260, a Holger Rune je deveti - 3.136, dok je deseti Hurkač sa 2.950 bodova.

Novaku legende gledaju u leđa

Novak Đoković i Štefi Graf su 377. nedelja na vrhu liste, Martina Navratilova sa 322 sedmice na vrhu je treća, a Serena Vilijam je tokom 319 nedelja bila prva teniserka sveta.

Peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer - 310. Šesti je Pit Sampras sa 286, slede Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268. Amerikanka Kris Evert je provela 260 nedelja na čelu. Švajcarkinja Martina Hingis i Španac Rafael Nadal proveli su po 209 nedelja kao najbolji na svetu.

Novak nakon Australijan igra na turniru u Dubaiju, od 27. februar do 4. marta. Ako bude igrao, Novak će se boriti za šestu titulu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prethodno je turnir osvajao 2009-2011, 2013. i 2020. godine.  Nadamo se da će igrati i na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ukoliko mu Amerikanci dozvole ulazak u zemlju, s obzirom na to da nije vakcinisan. 

Miomir Kecmanović je ove nedelje 33. teniser sveta (1.275), dok Laslo Đere zauzima 57. mesto (793). Napredak od dva mesta zabeležio je Filip Krajinović koji je 67. na listi (775), dok je Dušan Lajovicć 90. teniser sveta (591).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 1 godinu

Ne on je daleko ispred Stefi Graf... Samo su sve uradili da to ne bude vidljivo za sada ... Zamrzli listu, nisu racunali, nisu dodali bodove na Vimbldonu, onemogucili mu da godinu dana igra notmalno i opet prvi... Ovo je za film ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija