• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2023

00:00

NOVAK POSTAO BESMRTAN! Đoković srušio rekord ŠTEFI GRAF, DA LI VREDI VIŠE POLEMISATI O GOAT TRCI?

Reuters

Tenis

NOVAK POSTAO BESMRTAN! Đoković srušio rekord ŠTEFI GRAF, DA LI VREDI VIŠE POLEMISATI O GOAT TRCI?

Podeli vest

Novak Đoković je zvanično počeo 378. nedelju kao prvi teniser na svetu, tako je rekord nemačke teniserke Štefi Graf srušen

Novak Đoković je uspeo da sruši dugo čuvani rekord nemačke teniserke i tako je sada teniser koji je proveo najviše nedelja na prvom mestu. Srbin trenutno ima 6,980 bodova što ga čini prvi teniserom na svetu.

On je to odavno postao u muškoj konkurenciji, a sada dileme više nema, niko nije ravan našem teniseru.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ostavio je Novak iza sebe mnoge velikane "belog sporta" i tako ponovo ispisao istoriju tenisa.

Već 2021. godine je Đoković pretekao Federera kada je u pitanju broj nedelja provedenih na prvom mestu kada je u pitanju muška konkurencija. 

To se desilo kada je Novak proveo 311 nedelja kao lider na ATP listi, a sada je otišao korak dalje.

Foto: reuters

Apsolutni rekord je srušen, već prošle nedelje se izjednačio sa legendarnom Štefi Graf, a sada ju je pretekao. Iza njih na ovoj večnoj listi su Martina Navratila sa 322 nedelje i Serena VIlijams koja je na prvom mestu povela 317 nedelja.

Ovaj rekord je srušen, sada je ostala samo trka sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem titula, a trenutnio su izjednačeni, imaju po 21 trofej turnira velike četvorke.

Foto: reuters

Novak Đoković


U prvih 10 su još i Stefanos Cicipas (5,805), Kasper Rud (5,515),Tejlor Fic (3,660) Andrej Rubljov (3,405),Danil Medvedev (3,320) Rafael Nadal (3,315), Feliks Ože Alijasim (3,245), Holger Rune (3,161).

Novak je sezonu počeo na najbolji mogući način, tako što je trijumfao deseti put u karijeri na Australijan Openu.

Srbina sada čeka turniru u Dubaiju, a svi njegovi fanovi se nadaju da će 11. juna kada je finale Rolan Garosa postati apsolutni rekorde po titulama na grend slem turnirima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija