• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2023

06:44

POHOD NA NOVI TROFEJ U DUBAIJU! Novak bi mogao na STAROG PRIJATELJA, u polufinalu preti teniser koji je konačno izašao iz krize, a u finalu...

reuters

Tenis

POHOD NA NOVI TROFEJ U DUBAIJU! Novak bi mogao na STAROG PRIJATELJA, u polufinalu preti teniser koji je konačno izašao iz krize, a u finalu...

Podeli vest

Novak Đoković ove nedelje počinje avanturu na turniru u Dubaiju

Ovo će biti prvo takmičenje za Novaka Đokovića nakon što je trijumfovao na Australijan Openu i osvojio 22. grend slem titulu u karijeri.

Bilo je pitanje da li će Novak igrati Ujedinjenim Emiratima zbog povrede s kojom je imao problema u Australiji, ipak sada dileme nema. Prošle godine je zaustavljen u četvrtfinalu Dubaija od Jiržija Veselog iz Češke.  Najbolji teniser sveta je pet puta do sada bio na šampionskom postolju u Dubaiju: 2009, 2010, 2011, 2013. i 2020. godine.

PRVI PROTIVNIK KVALIFIKANT

Ove sezone prvi meč za Đoković trebalo da bude lagan ispit. Čeka ga češki teniser Tomaš Mahač koji je morao da prođe kvalifikacije kako bi učestvovao na turniru. Trenutno 117. teniser planete je apsolutni autsajder na ovom meču, te se čini da Srbin neće imati većih problema u ovom duelu.

Foto: USA Today/Jayne Kamin-Oncea

Tomaš Mahač

Što se tiče mečeva na profesionalnim turnirima, Mahač ima negativan skor, a nije ni zabeležio preveliki broj nastupa na elitinim takmičenjima. Do sada je zabeležio devet pobeda i 12 poraza, a samo dva dva puta je prošao prvu rundu grend slem takmičenja. Novak se do sada još nije sretao sa ovim igračim, ali sada će imati priliku.

MOGUĆ DUEL S MAREJEM U ČETVRFINALU

U drugom kolu ga čeka pobednik meča Talona Grikspora iz Holandije i francuskog tenisera Konstanta Lestijana.

Čini se da bi ovo trebalo da bude "lagan zalogaj" za Srbina, ako sve prođe kao što je predviđeno u prvom kolu.

U njegovom delu žreba za četvrtfinale najbolje rangirani teniser je Poljak Hurbert Hurkač koj je zauzima 10. poziciju na ATP listi.

Foto: REUTERS/Sandra Sanders

Hubert Hurkač

Ipak, Hurkač u prvom kolu ovog turnira igra protiv uvek nezgodnog Endija Mareja koji može da bude potencijalna "mina" za njega.

Jasno je da nekadšnji prvi reket planet nije više u vrhunskoj formi, ali svakako zadaje glavobolje svakom igraču koji se nađe sa suprotne strane.

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Endi Marej

Nisu Marej i Đoković igrali od 2017. godine i susreta u Dohi kada je bolji bio Novak, a prošle godine Marej se povukao sa turnira u Madridu kada je u osmini finala trebalo da se sastane upravo sa Đokovićem.

MEDVEDEV ILI ĆORIĆ NAJIZGLEDNIJI PROTIVNICI U POLUFINALU

U delu žreba  u kojem je Novak za polufinalni obračun najizgledniji protivnici su Danil Medvedev i Borna Ćorić.

Oba igrača bi trebalo da dobiju prva dva susreta u Dubaiju, pošto su apsolutni favoriti, a onda bi usledio njihov međusobni obračun.

Medvedev je svakako ozbiljnije ime, a i konačno je uspeo da tempira formu. Nakon lošeg starta sezone i eliminacije sa Australijan Opena  u trećoj rundi, Rus je osvojio takmičenja u Roterdamu i Dohi. On se tako vratio ekspresno u Top 10 tenisera sveta.

Foto: EUTERS/Ibraheem Al Omari

Danil Medvedev

S druge strane Borna Ćorić zauzima 20. mesto na ATP listi, a za njega početak godine nije baš bajan.

U osam mečeva, on je zabeležio pet pobeda i tri poraza, od toga dva trijumfa su upisana u Dejvis kup takmičenju, tako da mu na profesionalnim turnirima ne ide baš sjajjno.

Foto: REUTERS/Lisa Leutner

Borna Ćorić

Na Otvorenom prevnstvu Australije poražen je na samom startu, dok je u Monpeljeu eliminisan u drugom kolu.

KO GA ČEKA U FINALU?

S druge strane žreba nosioci su : Andrej Rubljov (2), Feliks Ože Alijasim (4), Karen Hačanov (6) i Aleksandar Zverev (7).

Trenutno peti teniser sveta, Andrej Rubljov već je imao suret s Đokovićem u četvrtfinalu Australijan Open kada je lako poražen sa 3:0 u setovima. Nije ruski teniser baš u briljantnoj formi, što dokazuje da je na turniru u Roterdamu ispao već posle prvog meča.

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Andrej Rubljov

Možda je baš Dubaiji turnir gde će uspeti da se vrati u "šine", ali čeka ga težak put koji počinje duelom protiv Filipa Krajinovića. Ako favoriti budu pobeđivali, u četvrtfinalu će se sastati Andrej Rubljov i Karen Hačanov.

Za razliku do Rubljova, Hačanov je dogurao do polufinala Australijan Opena, a tu je izgubio od Stefanosa Cicipasa. Kao što je slučaj s Novakom i Hačanovu će ovo biti prvi turnir posle Melburna.

Foto: REUTERS/Loren Elliott

Karen Hačanov

Feliks Ože Alijasim več duže važi za jednog od perpektivnijih tenisera, ali ni njegov početak godine nije bio odličan.

Ipak, ukoliko opravda ulogu favorita, u četvrtifinalu će se susresti Aleksandrom Zverevom koji se nedavno vratio nakon duge pauze koja je prouzrokavana povredom na Rolan Garosu.

Foto: Reuters

Feliks Ože Alijasim

Zverev se još nije vratio među Top 10, trenutno zauzima 16. poziciju, a na svim takmičenjima ove sezone poražen je u drugom kolu.

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Aleksandar Zverev

Svakako, ako se bilo ko od njih nađe u finalu sa Đokovićem, biće autsajder, ali svakao može da priredi iznenađenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija