• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2023

15:30

MUKA ŽIVA! UMALO ŠOK NA STARTU DUBAIJA! Čeh kao Nadal, Novak u taj-brejku sprečio senzaciju! ĐOKOVIĆ PIO "ČUVENI NAPITAK", ALI I TABLETE! (VIDEO)

REUTERS/Amr Alfiky

Tenis

MUKA ŽIVA! UMALO ŠOK NA STARTU DUBAIJA! Čeh kao Nadal, Novak u taj-brejku sprečio senzaciju! ĐOKOVIĆ PIO "ČUVENI NAPITAK", ALI I TABLETE! (VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković teže nego što se očekivalo pobedio je Čeha Tomaša Mahača 2:1 (6:3, 3:6, 7:6) u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju.

U prvom setu neizvesnost je trajala do četvrtog gema, kada je srpski teniser prvi put brejknuo rivala. Iznenađujuće, Čeh je uzvratio brejkom, pa Novak napravio novi, koji je i potvrdio i stigao na korak od prvog seta koji je osvojio posle samo 37. minuta.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAŠ MAHAČ 2:1 (6:3, 3:6, 7:6)

E u drugom setu, iznenađenje. Novak je pao, a Čeh igrao kao u transu. Poveo je 3:0 uz jedan brejk, imao šanse i za drugi. Na 5:3 spasio je brejk loptu za Đokovića i dobrim servisom osvojio drugi set.

Treći set doneo je pravu dramu. Srpski as je brzo napravio brejk poveo sa 4:1 i kada se činilo da će rutinski privesti meč kraju Mahač se potpuno vratio u meč i izjednačio na 4:4. Na kraju meč je otišao u taj-brejk u kojem je Đoković pokazao klasu i dobio ovaj napeti meč. 

Đoković će u sredu od 16.00 igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, koji je ranije savladao Konstanta Lestijena.

TOK MEČA:

TAJ-BREJK! 

7:6 - Odlično je počeo Novak! Osvojio prvi, a potom i drugi poen u taj-brejku. Ne da se Čeh - 2:1. Stiže Nole do 3:1. Dobar servis, ipak poklon Čeha, lopta ide u aut 4:1. Ubacio je Nole u petu brzinu, tako jeeeeeeee!!! Još dva poena do pobede! Kakav poeeeen!!! Čišćenje linijeeeee! I onda kraaaaaaj!!!! Pobeda Novaka posle muka živih! Đoković je u 2. kolu Dubaija!

TREĆI SET

6:6 Mahač je poveo, Novak ima odgovor 15:15! Ponovo čisti liniju Tomaš Mahač 30:15. taj brejk odlučuje! Svaka čast za Čeha!

6:5 - Teško, ali... Dobija Đoković još gem, kojim je ako ništa obezbedio taj-brejk protiv neverovatnog Čeha!

5:5 - Novak je na dva poena do pobede! Uhhh, izjednačenjeeeeee! Osvaja ipak Mahač gem i izjednačuje!

5:4 - Novak osvaja prvi poen na svoj servis. Odlični servisi 30:0. Tri gem lopte ima srpski teniser. Sa nulom! Idemo Nole, napadni sledeći servis rivala za pobedu!

Foto: REUTERS/Rula Rouhana

4:4 - Peti as za Mahača - 15:0. Izjednačuje Novak, ali Čeh pogađa liniju za 30:15. Deset bekend vinera za Mahača u trećem setu! Dupla servis greška. Izjednačenje. Gem za Čeham koji se potpuno vratio u život.

4:3 - Poveo je češki teniser na Novakov servis, ali onda moćni forhendi od kojih nema spasa za 15:15. Smeč! Super! Vodi Nole, ali kakav volej Čeha, odigrao je kao da je Noletu sa druge strane Nadal! Izjednačenje. Brejk lopta za Mahač. Čeh se vraća u život! Brejk!

4:2 - Mahač dobro servira, a odlično i lobuje - 40:0. Smanjuje Nole. Strašan ritern već je 30:40. Auuuut. Gem za Čeha.

 

4:1 - Servira Nole za potvrdu brejka. Ima Mahač 15:30. Izjednačenje. Deseti Novakov as za gem loptu. I odličan servis za novi gem.

3:1 - Idemooooo! To je to! Nova pretnja brejkom! Novak ima 0:30 na servis Čeha. Sada ima tri vezane brejk lopte! sa nulom Đoković stiže do brejka! 

2:1 - Osvaja Novak prvi poen, ponovo hrabar drugi servis. Izjednačenje. Novak traži savete od Ivaniševića. Ipak, osvaja ovaj gem i ponovo vodi!

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

1:1 - Preti Novak brejkom. Ima 15:30 na servis rivala. Opet bekend Čeha, pa šta je ovo?! Tri poena u nizu za mahača 40:30. Izjednačenje, ali Mahač je povredio zglob i usred poena će mu se ukazati pomoć. Bolna grimasa... Fizio je na terenu! Nastavljen je meč. Poen za češkog igrača i prednost. Mekano je ovo odigrao Nole, izjednačenje. 

1:0 - Po poen na obe strane na startu trećeg seta. Servira Novak. Dobar servis i aut. Riskantan drugi servis i četvrta dupla za Novaka. Neverovatan je Čeh. Kakav poluvolej za Mahača. Brejk lopta! Mnogo hrabar i moćan drugi servis za đus! sad radi servis! Prenost Đoković. Mahač bekendom gađa liniju. Opasan viner! As u pravi čas. Nova prednost za Novaka i gem.

 

 

DRUGI SET:

3:6 - Loš izlazak na mrežu Čeha, Novak koristi 0:15, ali odličan servis volej za izjednačenje. Strašan ritern Ajde Noleee čuje se sa tribina - 15:30. Aut, štetaaaaaa! Novo izjednačenje. Brejk lopta za Đokovića. Hrabro, hrabroo od Mahača! Bekndom je Čeh počistio liniju za đus! Set lopta za rivala! Set za Čeha, šok za sve u Dubaiju, idemo u treći set! 

3:5 - Ne izgleda ovo dobro! Nikako! Poveo je Mahač, ali pravi prvu pravu grešku u ovom setu 15:15. Odličan servis za 30:15. Lopta ide u aut, 16. neiznuđena greška Novaka Đokovića. Sedmi as! Još jedan odličan servis za gem.

 

2:5 - Novak će dobiti neke tablete od svog stafa, da li to opet znači da Nole ima neki problem? Mahač ima tri gem lopte, 130. na svetu igra kao da je u top 10! Sada je 40:30 naterao je Novak protivnika na greške. Mahač ne posustaje. 

2:4 -  As! U asovima 5:3 za Noleta! Ova lopta je išla 203 na sat! Druga dupla greška 15:15. Greši Đoković, ali greši i rival 30:30. Strašan poen za Đokovića! Kakav bekend! Aplaudira sa rekrtom i Mahač. Dobija Novak ovaj gem, ali Čeh sjajno reternira i srpski as mora da se preznoji za svaki poen. 

 

 

1:4 - Prednost za Mahača. Duplira vođstvo Čeh novim poenom, a odmah stiže do tri gem lopte. Smanjuje Novak. Ipak novi gem za Mahača, koji dominira u drugom setu.

1:3 - Servira Novak. Prvi poen je njegov u četvrtom gemu. Odličan poen Mahača, izgledalo je da će skratiti loptu, a onda paralela, namazano, nema šta. Šta se dogodilo sa Đokovićem u drugom setu, dve brejk lopte ponovo ima Mahač. Jednu više nema, a nema ni drugu! Nole je perfektno pogodio liniju! Razgoropadio se Novak! Budi se, budi seee naš as! Prednost za Srbinam pa opet đus! Zakucava Đoković loptu, a onda osvaja gem. 

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

0:3 - Potvrđuje Tomaš Mahač brejk! Novak je stao u drugom setu, mora reakcija, i to pod hitno!

0:2 - Prednost za Noleta. Izjednačenje! Sa dva poena zaredom Mahač stiže do brejk lopti. Skida Đoković jednu. Jedan poen sa dugim relijem, Novak na kraju greši i dozvoljava brejk Čehu. 

0:1 - Poenima na obe strane kreće drugi set. Izlazi Nole na mrežu, ali uzvraća i rival 30:30. Dobija uvodni gem ove deonice Čeh.

PRVI SET

6:3 - Odličan servis, pa viner za Novaka. Dokl dlanom o dlan 30:0. Tri gem set lopte ima Novak. Prvu koristi Nole i za 37 minuta osvaja prvi set. 

5:3 - Novaka služi i servis i bekend. Na servis rivala stiže do 0:30. Sada je 15:30. Drugi Tomašov as, pa odmah i treći. Toliko ima i Novak 40:30. Četiri poena vezuje češki teniser posle 0:30. 

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

5:2 - Prednost za Mahača, ali Novak zakucava loptu bekendom 15:15. Od ovoga nema spasa - 30:15. Dve gem lopte za Đokovića. Odličan drugi servis. Odlepio se Nole.5:2

4:2 - Servira Mahač, odličan ritern, prednost za Noleta. Evo Đokovića u naletu - 0:30. Tri brejk lopte ima Novak! Novi brejk, treći zaredom!

3:2 - Odgovara, međutim češki teniser sa 0:30 na startu petog gema. Uzvraća Nole i smanjuje prednost. Greši ipak Novak, sad dve brejk lopte ima češki teniser. As! Tako je! I još jedan! Dva vezana asa! Đus! Uh, aut! Nova brejk lopta. Greška Novaka, uzvraća čeh brejkom!

3:1 - Servira Mahač, evo Novak preti brejkom. Prve brejk lopte za Đokovića. Prvu ne koristi. Jeftina greška i aut za Novaka. Šteta. Đus! I treća šansa za brejk. Evo ga! Breeeeejk! Prvi brejk za Đokovića. 

Foto: REUTERS/Amr Alfiky

2:1 - Lako je Novak došao do drugog gema u meču. Igra koja podseća na onu u Melburnu, Čeka se prvi brejk srpskog tenisera

1:1 - Stiže protivnik do prednosti, ali uzvraća Nole 15:15. Prvi as za Mahača - 30:15. Đoković šalje loptu u aut - dve gem lopte. Odličan prvi gem na servisu za Čeha...

1:0 - Novak prvi na servisu. Osvaja srpski teniser prvi poen, a onda odgovara Čeh - 15:15. Stiže Đoković do nove prednosti. Odličan poen za rivala, Mahač se odbranio, pa preuzeo kontrolu i poentirao za izjednačenje. To, idemooo, prvi Noletov as - 40:30. Imao je Novak zicer, ali je pročitan. Đus. Odličan servis, neprecizan ritern, prednost Đoković. Prvi gem za Noleta. 

UŽIVO:

16.28 - Novak Đoković je uz ovacije izašao na teren sledi kraće zagrevanje, pa početak meča.

16.10 - Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju. On je posle sat i po vremena igre bio bolji od srećnog gubitnika Matea Arnaldija (6:4, 6:2). Sledeći je na terenu - Novak.

16.03 - Srpski teniser je pet puta u karijeri osvojio turnir u Dubaiju, a poslednji put 2020. godine. 

Foto: Starsportphoto

15.57 - ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.

15.30 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Đoković - Mahač.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija