• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2023

15:00 >> 17:42

FURIOZNI NOLE BRŽI OD KIŠE! ĐOKOVIĆ ODRŽAO ČAS TENISA! PREGAZIO GRIKSPORA I PLASIRAO SE U ČETVRTFINALE DUBAIJA!

reuters

Tenis

FURIOZNI NOLE BRŽI OD KIŠE! ĐOKOVIĆ ODRŽAO ČAS TENISA! PREGAZIO GRIKSPORA I PLASIRAO SE U ČETVRTFINALE DUBAIJA!

Podeli vest

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP Dubaija, pošto je savladao Holanđanina Talona Grikspora rezultatom 2:0 (6:2, 6:3),

Nije uspeo 39. igrač sveta da parira razgoropađenom srpskom asu, koji je pružio daleko bolju partiju nego dan ranije sa Čehom Mahačem, kada se mučio u tri seta.

Već u drugom gemu Nole je stigao do brejka, a iako je kiša pretila da poremeti njegov ritam, “leteo” je po terenu i sjajnom partijom preslišao nedoraslog Grikspora.

Iako je holandski teniser nekoliko puta pokazao razorne udarce, Novak je rutinski priveo posao kraju. U poslednjem šestom gemu, imao je vođstvo 40:0, Grikspor je spasio sve tri brejk prilike, ali je u odlučujućim trenucima napravio duplu grešku i “pomogao” Đokoviću da potvrdi dominaciju u uvodnom delu igre.

Kao i u prethodnom periodu, na startu drugog seta, u drugom gemu, Novak je iznenadio Holanđanina, koji je delovao nemoćno pred naletima srpskog asa. Držao je Srbin kontrolu tokom celog meča i, brže nego što se očekivalo, “kupio” povratnu kartu Talonu za odlazak iz Dubaija.

Nadmoćnost je dokazao i u najdužem gemu u meču, četvrtom, u kome je viđeno čak 14 đuseva, ali je Srbin posle velike borbe ponovo oduzeo servis rivalu i stigao do duplog brejka, odnosno, džinovske prednosti od 4:0.

Potom je Nole potvrdio servis za ubedljivih 5:0, međutim, Talon je sa tri vezana gema i jednim brejkom "zakuvao" i smanjio na 5:3. Ipak, Đoković je u šampionskom stilu završio meč i prošao dalje.

Foto: reuters

 

Za plasman u polufinale, Nole će igrati protiv pobednika duela između Poljaka Huberta Hurkača I Rusa Pavela Kotova.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TALON GRIKSPOR 2:0 (6:2, 6:3)

TOK MEČA

DRUGI SET

 

 

6-3 Kraj! Nole je u četvrtfinalu, posle dve vezane meč lopte, iskoristio je prvu i proša pobedivši Grikspora!

5-3 Ne predaje se Holanđanin, njegov treći vezani gem.

5-2 Stiže neočekivano Grikspor do brejka u sedmom gemu, smanjuje Talon.

5-1 Izbegao je "krompir" Holanđanin i osvojio prvi gem u drugom setu.

5-0 Gazi Novak holandskog tenisera, na svoj servis se ne muči i sada je na gem od četvrtfinala!!!

4-0 BREEEEEEEEEEEEEEEEEJK!!! IDEMOOOO NOLEEEE!!!! Ludi gem odigrali su Grikspor i Đoković, šest brejk prilika imao je Srbin, holandski teniser je na svaku imao odgovor, viđeno je 14 "đuseva" i sjajan tenis. Viner za pamćenje izveo je Đoković iz lob-riterna, veličanstven potez mu je doneo izjednačenje međutim, Talon je snažnim servisima odgovarao. Razmenjeno je 36 udaraca, a Nole stiže do ogromne prednosti.

3-0 Bez izgubljenog poena Đoković upisuje i treći gem u drugom setu. Holanđanin nemoćno gleda kako Nole "šamara" lopticu.

 

 

2-0 BREEEEEEEEEEJK!!!!! Odmah Novak lomi Grikspora, kao i u prethodnom setu, u ranoj fazi stiže do ogromne prednosti. Sada samo čudo može da zaustavi Đokovića da ne ode među osam najboljih u Dubaiju!!!

Foto: reuters

 

1-0 Gde je stao, tu nastavlja Nole, pun samopouzdanja ekspresno stiže do vođstva u drugom setu.

Počeo je drugi set servisom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

PRVI SET

6-2 Imao je tri vezane brejk lopte Novak, Holanđanin je uspeo da se izvuče i izbori "đus", ali je Novak sjajnim bekendom stigao do četvrte šanse da oduzme servis.

Ipak, i tada se Grikspor spasio trećim asom, ali nije spasio četvrtu brejk loptu, dupla greška Holanđanina, pa Srbin vodi u setovima i na korak je od polufinala!!! 

5-2 Malo sreće za Novaka na mreži, namestio se unazad i opalio po lopti za 40:30. Potom i siguran servis za novu potrvdu brejka i sada je na gem od osvajanja prvog seta.

4-2 Ne predaje se Talon, stiže Holanđanin i do drugog gema razornim forhendom.

Foto: Tanjug

 

4-1 Nema milosti Novak, bez greške, sigurnim servisima ne dozvoljava Talonu ni da "primiriše" brejku. Ponovo ga je "počistio" sa nulom i na dva gema je od osvajanja prvog seta.

3-1 Osvaja Grikspor prvi gem u ovom meču. Konačno je Holanđanin uspeo da probije led, iako je Nole i sada mogao da zapreti. 

Foto: reuters

 

Novak Đoković je u seriji od 18 pobeda, a čak 13 ima od početka ove godine.

3-0 Siguran Nole na svoj servis, drži brejk viška, bez izgubljenog poena posle 40:0 iskoristio je prvu šansu i potvrdio prednost.

Nastavljen je duel Novakovim servisom!

Neverovatno! Kiša je počela da pada u Dubaiju prvi put ove godine, i to kad Nole igra sa Griksporom! Ipak, ne radi se o jakim padavinama, pa će se duel nastaviti, neće biti prekida!

2-0 BREEEEEEEEEEEEEEJK!!!! Već na startu meč Novak oduzima servis Holanđaninu!!!! Divnim udarcima Đoković odmah stavlja na znanje rivalu ko je gazda na terenu!!!!

1-0 Prvi as za Novaka u prvom gemu i sa dva dobra servisa Đoković rutinski osvaja prvi poen u ovom duelu, iako je krenuo sa duplom greškom.

Počinje meč! Ajmoooooooooooo Noleeee

UŽIVO

16.17 - Holanđanin je izabrao da prvi prima servis, pa će Novak otvoriti meč početnim udarcem.

16.14 - Akteri se zagrevaju.

Izašo je na teren najbolji teniser sveta, dočekan ovacijama i aplauzima.

15.54 - Uskoro na teren izlaze Novak Đoković i Talon Grikspor. Meč će ipak krenuti na vreme.

15.53 - Italijan Sonego plasirao se u četvrtfinale, pošto je sa 2:0 (7:6 (7:4), 6:4) savladao favorizovanog Kanađanina Ožea-Alijasima.

15.36 - Novak Đoković će igrati posle meča Lorenco Sonego - Feliks Ože Alijasim.

15.26 - Već smo dobili prvi četvrtfinalni par, pošto je Rus Andrej Rubljov eliminisao posle preokreta Španca Fokinu sa 2:1. On će za plasman u polufinale igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa koji je istim rezultatom izbacio Šveđanina Mikela Imera.

15.02 - ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.

15.02 - Pobednik duela između Đokovića i Grikspora igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz susreta između Rusa Pavela Kotova i Poljaka Huberta Hurkača.

15.02 - Najbolji teniser sveta je pet puta do sada bio na šampionskom postolju u Dubaiju: 2009, 2010, 2011, 2013. i 2020. godine.

15.02 - Holanđanin Talon Grikspor je sa 6:4, 3:6, 6:2 savladao 56. igrača sveta, Konstanta Lestijena.

- Nismo dugo igrali, svi igraju dobar tenis, nije igrač iz vrha, ali igra dobro ako dobije priliku. Sigurno će kao i Mahač pokušati da igra tenis života. Nemaju šta da izgube protiv mene, svako hoće skal - rekao je Novak Đoković pred duel sonine finala.

15.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog Informera, posvećen meču osmine finala ATP Dubaija između Novaka Đokovića i Talona Grikspora.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija