• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2023

00:15

NOVAK PRIČAO O PRIORITETIMA PTPA! Ovo mora POD HITNO da se URADI!

Tanjug

Tenis

NOVAK PRIČAO O PRIORITETIMA PTPA! Ovo mora POD HITNO da se URADI!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković priznao je da su mečevi postali intenzivniji i dodao da postoji velika konkurencija u ovom sportu.

Đoković je izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju pobedom nad Talonom Griksporom 2:0 (6:2, 6:3).

- Sve evoluira, napreduje. Tako bi trebalo da bude. Tehnologija je drugačija. Tenis je ne tako davno igran drvenim reketima. Uvedeni su neverovatno otporni, ali lagani materijali koji vam omogućavaju da zamahujete brže, da imate veću kontrolu. To je tehnologija. Potom fizička priprema, oporavak, trening, režim rada. Mnogo se vodi računa o podacima. Kako vreme više prolazi, i tehnologija napreduje, imaćemo više uvida u tenis i šta možemo da uradimo sa udarcima. Saglasan sam da je tenis postao fizički jači u smislu tržanja, proklizavanja - rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Dubaiju.

On je ponovio da u tenisu vlada velika konkurencija.

- Sada svi igraju na velikim turnirima, konkurencija je jaka. Sezona je duga. Po meni je i preduga i to već duže vreme govorim, posebno sad kad sam stariji nego pre deset godina. Mislim da možemo da reorganizujemo sezonu na bolji način. Malo je komplikovano, ali to je druga stvar. Ima mnogo interesa u svemu, pre svega tela u tenisu koja odlučuju o kalendaru. Generalno, tenis je u boljoj poziciji, ali moramo da iskoristimo potencijal na globalnom nivou koji imamo - objasnio je Nole.

Foto: reuters

 

Najbolji teniser sveta je odgovorio i na pitanje šta je prioritet njegov organizacije PTPA.

- Imamo ljude koji pokrivaju sve aspekte u jednoj dobroj organizaciji. Mislim da će direktor elaborirati sve što se tiče strategije i pravaca i prioriteta. Po meni, postojanje PTPA je najvažnije u smislu toga da služi igračima. Mučili smo se, nažalost, poslednjih decenija imamo tu podelu između ITF, ATP. Imamo hiljade, desetine hiljada igrača igrača širom sveta. Samo 400 ili 500 kod igrača i igračica, u singlu, dublu, miksu žive od ovog sporta. O tome mnogi ne žele da pričaju, ali mislim d aje pravi trenutak da se podsetimo da smo statistički treći najglobalniji sport što se tiče gledanosti - kaže petostruki šampion Dubaija.

Srpski as je naglasio da bi PTPA trebalo da bude globalna organizacija za sve igrače.

- Pokušavao sam da pričam sa rukovodećim telima i organizacijama, da se udružimo i rešimo ovo zajedno. Nažalost, to se još nije desilo. Nadam se da hoće, jer podele nisu nešto za šta se PTPA zalaže. Želimo jedinstvo, da predstavimo glasove više igrača koji se ne čuju, koji ne možete tako često da čujete ili vidite. Oni su većina, mi smo manjina. Moramo da napravimo bolji sistem, da se može bolje živeti od toga - istakao je Đoković.

Novak će u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača. Taj meč na programu je u četvrtak od 16 časova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Ludilo mozga! Krvavi Boris hteo da izvši invaziju na Holandiju! Ne, ovo nije šala: Bivši premijer sve priznao medijima!
BOŽE SAČUVAJ

Ludilo mozga! Krvavi Boris hteo da izvši invaziju na Holandiju! Ne, ovo nije šala: Bivši premijer sve priznao medijima!

Bivši britanski premijer Boris Džonson, koji je zbog uloge u obustavljanju pregovora Rusije i Ukrajine nazvan "krvavi Boris" izjavio je da je u martu 2021. godine naredio vojnim komandantima da osmisle plan napada na holandsku fabriku kako bi obezbedili isporuku pet miliona doza vakcine protiv COVID-19, čiji je izvoz Evropska unija pretila da zabrani Velikoj Britaniji.

29.09.2024

10:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija