• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2023

18:10

ZVAO JE SVE KOJI IMAJU KONEKCIJU SA BAJDENOM! Američki novinar otkriva kako je Đoković POKUŠAVAO DA UĐE U AMERIKU!

reuters

Tenis

ZVAO JE SVE KOJI IMAJU KONEKCIJU SA BAJDENOM! Američki novinar otkriva kako je Đoković POKUŠAVAO DA UĐE U AMERIKU!

Podeli vest

Metju Futerman, novinar "Njujork tajmsa" pisao je o načinima na koje je Novak Đoković pokušao da uđe u SAD kako bi igrao na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

- Očajnički je želeo da igra i sve je započeto sa telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajdenovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena - navodi američki novinar i dodaje:

- Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.

U tekstu dalje stoji da su se ti pokušaji do sada pokazali neuspešnim, ali i da će se oni nastaviti u predstojećim nedeljama.

Foto: reuters

Đoković se sa svojim menadžerom Edoardom Artaldijem obratio i Kenu Solomonu.

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora ‘Tennis Channel‘ i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu.Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - navodi Futerman.

Dodaje da je četvoro osoba koji rade u tenisu, američkoj vladi i sa Đokovićem, opisalo pokušaje srpskog tenisera da uđe u SAD. Neki od njih su zatražili da ostanu anonimni kako ne bi ugrozili odnose sa Bajdenovom administracijom.

Novinar "Njujork tajmsa" smatra da je neigranje Đokovića veliki udarac za mini turneju po SAD koja će proteći i bez povređenog Rafaela Nadala.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 1 godinu

Dragi naši američki prijatelji, Novak će kao do sada opet biti najbolji teniser sveta a vi ćete imati lokalni turnir bez velikih imena. Razumemo vas, kod nas na šabačkom vašRu je isto tako.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija