• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2023

07:38

MISLILA SAM DA ĆU UMRETI! Martina Navratilova pobedila rak i otkrila potresne detalje borbe!

Tenis

MISLILA SAM DA ĆU UMRETI! Martina Navratilova pobedila rak i otkrila potresne detalje borbe!

Podeli vest

Legendarna teniserka Martina Navratilova potvrdila je da se izlečila od raka grla i dojke.

Martina Navratilova je lepe vesti otkrila u intervjuu sa Pirsom Morganom, kada je priznala da se plašila da neće dočekati sledeći Božić. 

Ona se od 2010. godine lečila od raka dojke, ali se kancer vratio, a potom je posle detaljnih analiza saznala da sada ima rak na drugoj dojki i rak grla. Nije se predala, borila se i pobedila. Do kraja lečenja ostale su još dve nedelje, nakon čega će i zvanično pobediti rak.

- Početkom prošlog decembra mi je otkriveno da imam i rak dojke i rak grla. Pomislila sam koliko je to nestvarno, da imam dva raka istovremeno. Bila sam u panici, mislila sam da neću dočekati naredni Božić, da ću umreti. Ali, onda sam shvatila da se to neće desiti, da su velike šanse da se izlečim - rekla je Martina Navratilova, koja je osvojila 59 grend slem titula, od toga 18 u singlu.

Foto: Informer

Martina Navratilova (desno)

Pobedila je u najvažnijem i najtežem meču.

- Znala sam da će biti teško, ali ne i koliko. Najteže mi je padalo što nisam mogla da jedem onoliko koliko sam htela, a volim mnogo da jedem. Zračenje i terapije utiču na vase grlo, usta… 

Kada je videla kako se deca bore sa opakom bolešću kaže da je prestala da se sažaljeva.

- Shvatite da se sa istom bolešću suočavaju i deca, bebe od šest do osam meseci. Moraju da ih uspavaju da bi im davali terapiju. Tada prestanete da se sažaljevate, a počinjete da bodrite sebe i uveravate da ćete pobediti - poručila je Navratilova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija