• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2023

12:24

HRVAT PODIGAO PRAŠINU: Đoković i Nadal ne mogu da se porede sa Federerom, on je neprikosnoven....

Tenis

HRVAT PODIGAO PRAŠINU: Đoković i Nadal ne mogu da se porede sa Federerom, on je neprikosnoven....

Podeli vest

Hrvat Ivan Ljubičić godinama je bio trener Rodžera Federera, a kaže da Novak Đoković i Rafael Nadal u jednom segmentu ne mogu da se porede sa švajcarskim teniserom.

Novak Đoković i Rafael Nadal su osvojili više najvećih titula od Švajcarca, jedan i drugi  imaju po 22, dok je Rodžer Federer osvojio 20 grend slem titula, ukupno 103 turnira na ATP Turu.

Srbin i Španac su i dalje na "turu", nema sumnje da će popraviti statistiku, dok je Švajcarac otišao u penziju u septembru prošle godine.

S druge strane, Ljubičić ističe činjenicu da je Federer imao najveći uticaj na sport. 

- Mislim da se ne može gledati isključivo kroz grend slemove. Rodžer već nije najuspešniji po tom pitanju. Međutim, veličina i uspešnost nisu identični pojmovi. Ako jesu, onda to Rodžer definitivno neće biti. Bude li se gledao uticaj na sport, mislim da se ni Nadal ni Đoković u tom smislu ne mogu porediti sa Federerom. Rodžer je tu neprikosnoven - smatra Ljubičić, a nema sumnje da će ovom izjavom iznervirati navijače Srbina i Španca.

Foto: reuters

 

Legendarni Amerikanac, Džon Mekinro, se možda ne bi složio da Ivanom Ljubičićem. Amerikanac Veruje da se Novak Đoković neće zaustaviti na onome što je postigao do sada.

- Ne znam još koliko će osvojiti, ali teško je zamisliti da neće osvojiti bar još dve ili tri. Rodžer Federer je osvojio tri posle 35, Rafa takođe. Novak je verovatno fizički najbolji od svih njih. Nije imao mnogo povreda tako da lako mogu da ga vidim kako osvaja bar još tri pehara. Novak je gospodar samomotivacije, da pronađe načine da održi tu glad, radi sve što treba da bi napredovao. To traži veliku posvećenost. Zato su ta tri momka, Rodžer, Novak i Rafa tu gde su. Gladniji su titula od ostalih igrača, disciplinovaniji i rade sve što je potrebno - rekao je Mekinro.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bio je iskren kada je govorio o tome kako se osećao što mora da igra sa Nadalom i Federerom.

- Prvo sam bio besan što sam deo te ere, ali onda sam shvatio da me njih dvojica čine jačim mentalno i fizički. Moja igra se popravila zbog mečeva koje sam imao protiv njih, pogotovo zbog velikih poraza - rekao je srpski teniser. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Kako da ne.? Profesionalni sport se igra radi rezultata i uspeha i svi sportisti funkcionišu u skladu sa tim. Do juče su bile bitne brojke na čelu sa brojem osvojenih slemova, sad kao to nije važno? Nije više važno zato što je Federer treći faktički po svemu. Realnost je surova a to je da je Federer pored svih mogućih vetrova u leđa, lobija, marketinga, želja raznih moćnika tek treći. To najveći u sportu ne postoji, to je nasilno izmišljen pojam. To je nemerljivo i uvek ostaje u domenu subjektivnog doživljaja. Sa druge strane zna se ko je najbolji - onaj ko je i najuspešniji, posebno u individualnim sportovima. To da je Rodžer imao najveći uticaj u i oko tenisa je takođe laž. To je bila želja mnogih mićnih kompanija, uticajnih ljudi ne samo iz sveta tenisa i sa marketinške strane sve je rađeno i peglano da to tako i bude uz činjenicu da je protiv Novaka konstantno vođena sofisticirana antikampanja, gde je on uvek perfidno predstavljan kao neki bed boy, sa dovoljnom merom da zapadnoj publici bude makar za nijansu odbojniji.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija