• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2023

19:30

DA SE NISAM POVREDIO, POBEDIO BIH NADALA! Zverev se prisetio STRAVIČNE povrede sa ROLAN GAROSA!

reuters

Tenis

DA SE NISAM POVREDIO, POBEDIO BIH NADALA! Zverev se prisetio STRAVIČNE povrede sa ROLAN GAROSA!

Podeli vest

Nemački teniser Aleksander Zverev verovao je u pobedu nad Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu prošle godine.

Delovalo je da bi era Rafaela Nadala na Rolan Garosu mogla da se prekine prošle godine. Izašao je Aleksander Zverev silno motivisan na parisku šljaku da sruši "Kralja", početak je obećavao, a onda je doživeo povredu zbog koje je morao da pauzira više meseci...

Zverev se povredio u taj-brejku drugog seta kada je prilikom jednog proklizavanja stradao zglob. Morao je nemački teniser i olimpijski šampion na operaciju, a kasnije i višemesečnu rehabilitaciju zbog čega je odsustvovao sa terena. 

Uveren je nemački teniser da bi mogao da zaustavi Nadala u polufinalu Rolan Garosa, samo da nije bilo povrede. Španac je kasnije u finalu deklasirao Kaspera Ruda i došao do svoje 14. grend slem titule u Parizu. 

- Iz nekog razloga jesam. Ne želim da zvučim arogantno. Rafa je svakako najbolji igrač ikada na toj podlozi, tako da nikad ne znaš šta može da se dogodi. Nikad se ne zna šta bi se dogodilo na tom meču, da se nisam povredio. Osećao sam da igram najbolji svoj tenis u karijeri na toj podlozi. Osećao sam da mogu da se takmičim sa njim, što sam i radio. Ishod meča uvek zavisi od sitnica. Osećao sam da je to mogla da bude moja nedelja - rekao je Aleksander Zverev. 

Foto: reuters

Nemac ističe da ne razume kako najveći teniseri odmah posle povrede pronalaze pravu formu i ređaju sjajne rezulatte. 

- Rafa i Rodžer su različiti. Ne znam kako to rade. Ali rade već 20 godina. Trebalo mi je vremena, moja povreda je bila drugačija. Nisam mogao da hodam dva meseca. Moraš ponovo da učiš pokrete, da hodaš, da trčiš. Sve su to faktori koji mogu da igraju ulogu. Ali ne možete da poredite Rafu sa mnom jer se Rafa vraća i počinje da pobeđuje. Ne samo da pobeđuje nego to radi sa 6:0, 6:1, 6:2 - dodao je Zverev. 

Mnogi teniski stručnjaci smatraju da bi Zverev u punu formu mogao da se vrati ove sedmice u Monte Karlu. Nemački teniser u utorak igra meč prvog kola, a protivnik će mu biti Aleksander Bublik. 

- Moram da budem spreman. Protiv njega morate biti spremni, fizički pre svega, mnogo da trčite - podvukao je nemački teniser koji je trenutno 16. na ATP listi uprkos činjenici da je veći deo prošle sezone propustio zbog povrede, a na teren se vratio tek pred kraj godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija