• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

16.04.2023

07:33

SRPSKI TENISER OZBILJNO ZABRINUO NAVIJAČE POSLE PORAZA! Novaka opet muči stara povreda lakta!

REUTERS/Eric Gaillard

Tenis

SRPSKI TENISER OZBILJNO ZABRINUO NAVIJAČE POSLE PORAZA! Novaka opet muči stara povreda lakta!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu turnira u Monte Karlu od Lorenca Muzetija (4:6, 7:6, 6:4), međutim, postoji bojazan je obnovio povredu desnog lakta, koji je operisao pre pet godina.

Novak Đoković je, po svemu sudeći, obnovio povredu lakta! Navijači srpskog asa strahuju da je stara povreda uzročnik ranog ispadanja sa mastersa u Monte Karlu od Lorenca Muzetija 6:4, 5:7, 4:6.

Srpski teniser je meč počeo sa bandažom preko desnog lakta, koji je operisao 2018. godine. On je 2017. ranije završio sezonu zbog velikih bolova u laktu i skoro godinu dana je izbegavao operaciju.

Trenirao u bolovima

Zarđao

Novaka je upropastila duga pauza. Da je igrao turnire u Americi, ovo se ne bi desilo
Nikola Pilić

Posle ispadanja od Muzetija isplivale su fotografije sa prošlonedeljnog Đokovićevog treninga sa Mateom Beretinijem, na kojem se srpski teniser drži za desni lakat uz bolnu grimasu na licu. Zabrinjavajuće je to što je tih fotografija nekoliko, u raznim pozama, a to bi moglo da znači da bol nije osetio samo pri jednom pokretu.

Legendarni Nikola Pilić, nekadašnji teniser i trener, smatra da povreda nije ozbiljnija i da eventualni problem sa laktom nije uzrok Novakove neočekivano rane eliminacije u Monaku.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Nikola Pilić



- Ne plaši me njegov lakat. Uspostaviće Novak svoju karakterističnu formu. Njega je upropastila preduga pauza. Da je igrao Indijan Vels i Majami, ovo se ne bi desilo. Neigranje u SAD nije njegova krivica. Nisam zabrinut za njega. Đoković je profesionalac, a ispao je rano u Monaku i prošle godine, kad ga je eliminisao Alehandro Davidovič, pa je posle toga osvojio Rolan Garos. Njemu šljaka ne odgovara, loptice su spore, još je na sve to pala i kiša - kaže Pilić u razgovoru za Informer.

Novak posle poraza od italijanskog tenisera nije potvrdio, ali ni demantovao da li je obnovio staru povredu lakta.

- Ne mogu ništa da kažem. Dobro sam, idemo dalje - kratko je rekao srpski as, mada takvom izjavom nije ubedio navijače da je zaista u idealnom fizičkom stanju.

Debliker: Vidi se da nešto nije u redu

Erik Debliker, konsultant Eurosporta i bivši trener Rišara Gaskea, kaže da je bilo evidentno da Novaka nešto muči i da protiv Muzetija nije mogao da igra punim potencijalom.

- Đokovićev prvi servis nije prelazio brzinu od 180 kilometara na čas. Izvesno je da oseća neprijatnost u desnom laktu. Njegov tim mora da se baci na posao i reši ovaj problem. Igrao je ispod svojih mogućnosti - rekao je Debliker.

Dugo se mučio

Đoković bi trebalo da učestvuje na Srbija openu već sledeće nedelje, ali sad se sa strepnjom čeka da se oglasi i potvrdi hoće li doputovati u Banjaluku. Navijačima srpskog asa preostaje da se nadaju da će se prvi reket sveta u potpunosti oporaviti pred najvažnije turnire u godini - Rolan Garos i Vimbldon.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 



On se 2017. i 2018. mnogo mučio dok nije pristao da operiše lakat.

- Uvek sam se brinuo o svom telu i tražio najprirodnije načine za lečenje, a moje telo me je nagradilo sa nekoliko neverovatnih godina. Poslednje dve godine vučem povredu lakta. Pomoć sam tražio od mnogih lekara. Istina je da je bilo različitih mišljenja, dijagnoza, sugestija... Nije mi bilo lako da odlučim. Prošle sezone sam potrošio šest meseci u nadi da ću se potpuno oporaviti, ali nažalost, i dalje osećam bol. Sada sam operisao lakat i nadam se da ću se u potpunosti oporaviti - govorio je Novak pre pet godina.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 1 godinu

Kosi tata, kosim ja...vreme je Nole da se prebaciš u narodnjake. Što se tiče tenisa, reci zbogom. Nemoj da brukaš sebe, a ni nas, tvoje navijače. Postao si GOAT i već sutra u Banja Luci, kad vidiš dvojicu komšija iz Monte Karla...dr.prof.doc.lopova i ministra Ranka Škrbića i njegovog kuma, zaboravio sam mu ime, ali inicijali su M.D., reci DOSTA JE BILO!

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija