• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2023

21:10

VAJDA!? OBOŽAVAM GA! Bivši ĐOkOVIĆEV trener "napravio" još jedno TENISKO ČUDO!

Starsportphoto

Tenis

VAJDA!? OBOŽAVAM GA! Bivši ĐOkOVIĆEV trener "napravio" još jedno TENISKO ČUDO!

Podeli vest

Mladi slovački teniser Aleks Molčan je posle pobede nad Laslom Đereom i plasmana u polufinale Srpska opena za sajt takmičenja rekao da je mu je saradnja sa Marijanom Vajdom značajno unapredila karijeru.

Molčan trenira sa Vajdom, nekadašnjim trenerom Novaka Đokovića, a o saradnji sa njim govorio je samo u superlativu. Osvrnuo se na nekoliko segmenata njihovog zajedničkog rada, a kako je istakao, da bi sve funkcionisalo  najbolje moguće, bitno je poverenje.

- Vajda je fenomenalna osoba, ekstremni profesionalac, dobar trener i čovek. Ne pričamo samo o tenisu, već i o životnim stvarima. Verujem mu 100 posto. Veoma sam mu zahvalan na svemu, kao i celom timu. Radimo svakodnevno na svemu što ne valja da ispravimo i to jako. Poštujemo se, uživam u treninzima sa njim. Nadam se i velikim rezultatima.

Na pitanje da li veliki treneri garantuju i vrhunske rezultate, Molčan je imao spreman odgovor.

- Teniski trener je veoma bitan, ali to ne znači da će igrač koji radi sa njim sigurno biti u top 10 na svetu. Svaki teniser je drugačiji, kao osoba, igrač. Nije lako sve uskladiti. Ipak, Marijan je veliki profesionalac, pokazao mi je kako i šta bi trebalo da radim. Pokazao mi je pravi profesionalizam. Slušam ga i verujem mu, volim da sarađujem sa njim.

Foto: Starsportphoto

Učestvovao je Molčan i na turniru u Beogradu, za koji je imao samo reči hvale. On je 2021. kroz kvalifikacije u glavnom gradu Srbije stigao do prvih ATP bodova.

- Nekad sam igrao, četvrtfinale, polufinale čelendžera, a posle Beograda poraslo mi je samopouzdanje. Definitivno, taj turnir mi je promenio karijeru. Počeo sam da verujem u svoju igru. Otkako sam počeo da verujem u sebe, igrao sam skoro svaki turnir dobro. Oko Beograda sam bio 180. na listi, bio sam daleko od Top 100, bila je i korona i morao sam mnogo bodova da osvajam. Te godine mi je trebalo 700 bodova da uđem u Top 100. Imao sam samopouzdanje posle tog turnira i on mi je sigurno promenio karijeru - zaključio je Molčan.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija