• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2023

22:02

OSETIO SAM DA MOGU DA DOBIJEM! Dušan Lajović presrećan posle velike pobede nad Novakom!

Starsportphoto

Tenis

OSETIO SAM DA MOGU DA DOBIJEM! Dušan Lajović presrećan posle velike pobede nad Novakom!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović izneo je utiske na konferenciji za novinare posle pobede nad Novakom Đokovićem.

On je prvi put slavio protiv Novaka, rezultatom 6:4, 7:6 (6), posle dva časa i 25 minuta igre.

- Pre meča nisam mnogo razmišljao šta će se desiti na terenu. Fokusirao sam se na pripremi. Posle prvog seta sam osećao da sam spreman da se borim i u drugom. Nakon neiskorišćenih prilika na 4:4 mislio sam da ćemo ući u treći set. Trudio sam se da zanemarim tu misao i da se borim poen po poen. Fokus na prave stvari u odlučujućim momentima mi je donelo poziciju da igram do samog kraja u drugom setu, bez obzira što sam gubio 6:3 u taj-brejku. Uspeo sam da dobijem taj drugi set, iako sam mislio da neću - rekao je Lajović.

Raniji njihovi dueli nisu prošli dobro po Lajovića.

- To uvek utiče na nove susrete. Uvek je to u malom mozgu. Pokušao sam da raščlanim te stvari, šta može dobro, a šta loše da donese. Igrao sam sa nekom dozom uverenja ne da nemam šanse nego da ne mogu da igram na istom nivou u prethodnim mečevima. Danas razmišljao o tome koja je sledeća stvar koju mogu da uradim u sledećem trenutku. Kada to uradiš, deluje jednostavno, a nije. Ono što je bilo bitna stvar za mene, osećao sam da nisam dozvoljavao da me to optereti, prevlada. Uspevao sam da eliminišem u tom trenutku kada sam bio stegnut. Već sledećeg trenutka nisam osećao da je to velika razlika - dodao je on.

Foto: Starsportphoto

Lajović je u taj-brejk drugog seta spasao tri set lopte.

- U tom trenutku jedino što mi je bilo u glavi jeste daj probaj da dobiješ dva svoja servisa. Kada sam dobio prvi, ajmo sad još ovaj poen, pa šta bude, biće. Imao je servis na 6:5... Imao sam možda sreće na 6:6, ali generalno ceo taj-brejk sam osećao da mi izmiče kontroli. Kada sam se vratio na 6:6, osetio sam da mogu da dobijem. Na meč lopti sam rekao samo igraj poen do kraja, bez glupih odluka i to je urodilo plodom - istakao je on.

Dodao je da je na meč dosta uticalo što Novak nije iskoristio mnogo brejk lopti.

- Više stvari. Nije iskoristio većinu brejk lopti. Kada ti to uđe u glavu, osećaš taj pritisak. Osećao sam da se on ne oseća najbolje na terenu. Delovalo je i da ga lakat muči. Procenat prvog servisa mu je bio nizak za igrača njegovog kalibra. Jako je teško igrati protiv Noleta, posebno kod nas gde ga svi vole. Nemamo prilike da igramo pred domaćom publikom, razumem situaciju i nekako je najbolje za turnir da Nole dođe do kraja. Ali ostaju naši igrači. Nadam se da će biti pune tribine, bez obzira ko uđe u finale da vikend tenisa bude podjednako popunjen - kaže Dušan.

Lajović još uvek ne razmišlja još o trofeju.

- Iskreno ne. Razmišljam o večeri šta ću da jedem. Sledeći meč sutra nije nimalo lak. Oporavak, pa meč - zaključio je Lajović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija