• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2023

07:59

PROMENE NA ATP LISTI! Evo na kom mestu je Novak posle kraha u Banjaluci! Lajović 40. na svetu posle osvajanja titule!

REUTERS/Eric Gaillard

Tenis

PROMENE NA ATP LISTI! Evo na kom mestu je Novak posle kraha u Banjaluci! Lajović 40. na svetu posle osvajanja titule!

Podeli vest

Novak Đoković je posle Monte Karla rano eliminisan i na Srpska openu, ali je i dalje prvi na ATP listi.

Počeo je Novak Đoković 384. nedelju na vrhu ATP liste u ponedeljak, Karlos Alkaraz nije uspeo da mu otme tron. 

Novak Đoković je lider sa 7.135 bodova, Šapanac Karlos Alkaraz  je drugi sa 6.770. Treći na svetu je Danil Medvedev (5.240), napredovao je jedno mesto,  potom slede Kasper Rud (5,210), Stefanos Cicipas (5.195), Andrej Rubljov (4.280), Holger Rune (4.070), osmi na svetu je Janik Siner (3,615), sledi Feliks Ože Alijasim (3.405), dok je na desetoj poziciji Tejlor Fic (3.290). Rafael Nadal je ove nedelje na 14. mestu sa 2.715 bodova.

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje 33. teniser sveta (1.170 bodova), dok Dušan Lajović posle osvajanja Srpska opena napredovao čak 30 pozicija i zauzima 40. mesto (994). Na 70. poziciji je Laslo Đere (741), dok je 79. Filip Krajinović (711).

Foto: Starsportphoto©

 

Novak Đoković neće igrati ove nedelje na mastersu u Madridu, pa će se spremati za Rim i ono najvažnije Rolan Garos.

Srpski teniser će ostati prvi do mastersa u Rimu, čak i ako Karlos Alkaraz odbrani trofej u Madridu. Ako mladi Španac kiksne biće to dobra vest za našeg asa pred nastavak sezone na šljaci. Nakon toga Novak će braniti 1.000 bodova u Rimu, dok Alkaraz nema šta da brani i svaki njegov bod i prolazak dalje bi mogao da dovede do smene na čelu ATP liste.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija