• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2023

23:10

SRAMNO! Alkaraz uz pomoć organizatora osvojio Madrid! SLAVNA TENISERKA SVE OTKRILA! (FOTO)

EPA-EFE/CHEMA MOYA

Tenis

SRAMNO! Alkaraz uz pomoć organizatora osvojio Madrid! SLAVNA TENISERKA SVE OTKRILA! (FOTO)

Podeli vest

Karlos Alkaraz je odbranio titulu na ATP turniru masters serije u Madridu, ali je neposredno pred početak finala bivša zvezda "belog sporta" ukazala na nesportsku pomoć koju je Španac imao u svom rodnom gradu.

Danijela Hantuhova je, naime, kao stručni konsultant u teniskoj emisiji posvećenoj ovom meču, istakla da organizatori madridskog mastersa favorizuju mladog Španca tako što su pred borbu za trofej koju je vodio sa Janom Lenardom Štrufom više puta "zalivali" teren. Time su šljaku učinili prilično sporom i 20-godišnjaku olkašali posao da ukroti snažne servise prvog igrača u istoriji tenisa koji je kao "srećni gubitnik" došao do finala turnira iz serije 1000.

Štruf je jednom izgubio od Alkaraza do ovog finala, ali ga je jednom i dobio, pa je Hantuhova istakla da su "šefovi turnira evidentno pokušali da stvari okrenu u Karlosovu korist" jer je videla "da se teren poliva više nego što je to uobičajeno".

 

 

Tome je dodala i sledeće, kada ju je Katerina Vitaker pitala da li je taj "poseban tretman" na delu zbog toga što je u pitanju domaći, španski igrač:

- Naravno. Slično može da se desi i Italijanima na predstojećem rimskom mastersu. Na šljaci to naročito možete da očekujete kada u Španiji igrate protiv Španca, odnosno u Italiji kada igrate protiv nekog iz Italije.

Što se finala tiče, 20-godišnjak iz Španije je u njemu došao do svoje desete ATP titule: kao drugi teniser sveta je 65. dobio posle dva sata i 27 minuta borbe a rezultat je glasio 6:4, 3:6, 6:3.

Naredni turnir za njega, ali i Novaka Đokovića, je rimski masters koji se odvija od 10. do 21. maja.

Podsetimo, ovom madridskom titulom Karlos Alkaraz će se približiti Noletu na samo pet bodova zaostatka i Špancu će biti dovoljno samo da se pojavi na turniru u Rimu (gde Đoković brani titulu i ne može da uveća svoj bodovni saldo, a Alkaraz 2022. nije učestvovao) da preuzme od Srbina prvo mesto na svetskom rangiranju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija