• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2023

18:00

ATOMSKI TENIS NA STARTU RIMA! Fenomenalni "gaučos", ali NOVAK JE JAČI! Kao finale, a ne početak Mastersa! (VIDEO)

Tanjug

Tenis

ATOMSKI TENIS NA STARTU RIMA! Fenomenalni "gaučos", ali NOVAK JE JAČI! Kao finale, a ne početak Mastersa! (VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković pobedio je Argentinca Tomasa Martina Ečeverija 2:0 (7:6, 6:2) u 2. kolu mastersa u Rimu.

Odličan meč na Foro Italiku, "gaučos" je odigrao možda i meč karije protiv prvog reketa sveta, a posebno se isprsio u prvom setu, u kojem je imao 3:0 u taj-brejku, ali je Nole ipak okrenuo i poveo u setovima...

Meč je počeo loše po osvajača šest titula u glavnom gradu Italije, jer je Ečeveri odmah na startu napravio brejk. Đoković je uzvratio kad je izjednačio na 3:3, a do kraja seta nije bilo više brejkova, iako je kod vođstva 5:4 Đoković imao dve brejk, samim tim i set lopte, ali ih nije iskoristio.

U taj-brejku je Argentinac bio na korak od velikog iznenađenja, poveo je 5:3, ali se Đoković izdigao kad je bilo najvažnije, vezao četiri poena i osvojio prvi set. Tokom prvog seta delovalo je da Đoković ima probleme sa stomakom, ali je uspeo da ih prevaziđe.

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAS MARTIN EČEVERI 2:0 (7:6 /7:5/, 6:2)

U drugom igra mačke i miša, jer je Ečeveri bio slomljen. Đoković je stigao odmah do brejka, a zatim do još jednog kod vođstva 4:2, čime je i definitvno okončao snove Argentinca da može do iznenađenja.

Inače, prvi reket sveta je bio slobodan u prvom kolu, dok je Ečeveri na startu takmičenja savladao Francuza Luka van Aša 7:6 (9:7), 6:3.

Srpski as će se sastati u trećem kolu sa Bugarinom Georgijem Dimitrovim, koji je danas pobedio Stanislasa Vavrinku iz Švajcarske 6:4, 7:6.

TOK MEČA:

 

 

DRUGI SET

6:2 Odmah poen za prednost - 15:0. Prvi as Đokovića tek u ovim trenucima - 30:0. Tri meč lopte ima Novak. I - kraj! Novak osvaja i drugi set, pobeđuje Argentinca za plasman u treće kolo Rima, ali svaka čast i Ečeveriju, odigrao je možda i meč karijere. 

5:2 Novak u ovim trenucima dominira i potpuno lomi rivala. To je stari dobri Đoković! Sada je 0:30, pa smanjuje Ečeveri. Evo novog brejka, prvi reket sveta će servirati za pobedu.

4:2 - Kraći ritern rivala, a Nole moćnim forhendom to ne prašta - 15:0. Novak je uhvatio ritam, sada pogađa sve - 30:0. Nema šta Đoković lagano osvaja ovaj gem.

3:2 - Kreće Novak poenom na servis Argentinca. Ovog puta ipak aut. Tomas izjednačuje, pa stiže do prednosti. Nova greška našeg asa, a onda protivnik osvaja gem.

3:1 - Strašna borba u četvrtom gemu ovog seta. Stiže Ečeverija do 15:30, Novak preokreće na 40:30. Ovo kao da je finale Rima, a ne 2. kola. Atomski tenis gledamo. Odličan drop šot Novaka novi gem za srpskog tenisera.

Foto: Tanjug

2:1 - Lako Argentinac osvaja ovaj gem i prekida Đokovićevu seriju.

2:0 - Nema šta slomio je Novak Argentinca. Đoković hita ka drugom gemu i potvrdi brejka. Smanjuje Ečeveri. Neverovatno šta je odbranio "gaučos" - 40:30. Zamalo da izjednači, odličan volej Noleta, a Ečeverija umalo da vrati loptu u teren, aut i potvrda brejka.

1:0 - Ečeveri ima prvi servis na početku drugog seta. Velika borba na startu ovog dela igre. Novak poveo, Ečeveri izjednačuje 30:30. Prva brejk lopta za Novaka i - brejk!  

 

 

PRVI SET

TAJ-BREJK 

7:5 - Prvi poen osvaja Argentinac. As za Ečeverija, 196 km na čas je "letela" lopta - 0:2. Nova greška Novaka, sjajno se brani rival, lopta ide u aut - 0:3. Odličan servis našeg tenisera 1:3. Novi poen za Đokovića, lopta ide van terena - 2:3. Tera srpski as protivnika na grešku. Novi aut - 3:3. Nije najbolje Srbin skratio volej, Tomas je stigao i poentirao. Prekinuta Noletova serija - 3:4. Aut, greši Nole - 3:5. Sad loptu u aut šalje "gaučos" - 4:5. Velika borba u taj brejku, odličan tenis gledamo. Nova duga razmena koju dobija Đoković - 5:5. To je taj ritern, tako jeeee! To čekamo! - 6:5. Evo prvog seta posle 70 minuta. Bravo Noleeeeee!

6:6 - Ekspresno "gaučos" stiže do 40:0. Smanjuje Nole. Teško je lobovati Ečeveriju. Gledaćemo taj-brejk u prvom setu

6:5 - Stiže Đoković do prednosti, odgovara Argentinac. Izjednačenje. Skratio servis Nole, to je donelo rezultat - 30:15. Dve gem lopte ima Novak. Ponovo vodi i dobija tabletu od članova svog tima. Da li Novak ima problema sa stomakom?

5:5 - Kao da je pod pritiskom sad Ečeveri, servira da ostane u setu. I evo greške, pa zatim drugi as - 15:15. Novak u odličnoj seriji, bekend paralelom stiže do dve set lope - 15:40. Vadi se "gaučos" - 30:40, pa sa još jednim dobrim serisom protivnik ostaje u setu. Aut, štetaaaa, prednost. Spasao je Argentinac dve set lopte. Izjednačenje. 

Foto: Tanjug

5:4 - Greši Đoković, koji ima 14 grešaka, a Ečeveri 9. Izjednačenje. Smeč, za "rupu u terenu" - 15:15. Sluša forhend, a super je i slajs. Novi viner - 30:15. Greši Nole, ali i uzvraća - 40:30. Tooo, prava raketa - novi gem, novo vođstvo.

4:4 - Kreće Ečeveri poenom svoj servis. Odličan je rival u defanzivi odlično se brani od Noletovih brutalnih udaraca, pa onda uzvrati - 30:0. Istrčava Srbin na mrežu, koja mu pomaže - 30:15. E ovaj drop-šot je bio kratak - 40:15. Gem za protivnika.

4:3 - Nastavlja Nole tamo gde je stao u prošlom gemu. Za tren oka je 40:0. Ide lopta u aut, nema veze Novače, idemo dalje - 40:15. I tera on dalje. Gem! Novak Đoković vodi konačno u prvom setu.

 

 

3:3 - Ečeverija forsira prvi servis danas. Već je 15:0. Još jedan Novakov moćni forhend 15:15. Ne da se "gaučos" - 30:15. Dve gem lopte ima protivnik. Greška. Novak smanjuje. Kakav slajs, strašan slajs! Na liniju! Bravo, Noleeee!!! Đus. Mešutim, Ečeverijina bomba i prvi as. Izmučio je Đoković Đoković rivala u dugačkoj razmeni, Nole u jednom trenutku "počistio" liniju, a onda je Argentinac pogodio mrežu. Odličan prvi servis. Prednost Argentinac. U ovoj razmeni čak 19 udaraca, na kraju naš as izlazi kao pobednik. Novi đus. Dupla servis greška, brejk lopta. Aut! Evo brejka! Uzvraća Đoković udarac. 

I trener Rome Žoze Murinjo je na tribinama. 

 

2:3 - Sreća za Novaka na mreži 15:0. Novi poen - 30:0. Evo sada Ečeveri greši u seriji konačno. Tri gem lopte ima naš as. Odličan servis volej, Đoković smanjuje prednost rivala.

1:3 - Na servisu "gaučos". Sjajan drop-šot Noleta - 0:15. Štetaaa, napao je Ečeverijin servis Đoković, lopta ide u aut - 15:15. Oštra paralela - novi aut - 30:15. Srpski teniser greši, a njegove greške koristi Argentinac i osvaja i treći gem. 

1:2 - Divan forhend Novaka - 15:0. Dva vinera za 30:0. Odličan forhend, pa bekend smeč - 40:0. Protivnik smanjuje, ali u jednoj dužoj razmeni Nole topovskim udarcem završava gem. To je onaj pravi Nole, ulazi srpski as u ritam.

Foto: Tanjug

0:2 - Odgovara Đoković - 0:15. Izjednačenje 15:15. Jedna duža razmena pripala je Noletu - 15:30. Greš srpski teniser, lopta ide van terena - 30:30. Sad Ečeveri ima gem loptu, koju Novak poništava. Izjednačenje. Evo brejk lopte za našeg igrača, morao je da se ispruži da bi uhvatio volej koji je završio u terenu. Odličan servis Argentinca, pa viner - novo izjednačenje. Prednost Argentinac. Novi odličan servis, Ečeveri potvrđuje brejk. 

0:1 - Meč počinje Novakovim servisom. Šalje Đoković loptu u mrežu, a zatim brutalan servis 15:15. Odličan forhend "gaučosa" - 15:30. Posle forhenda tiop bekend, dve brejk lopte za rivala - 15:40. Sada Nole uzvraća odličnim forhendom - 30:40. Šalje srpski as lopticu u aut - brejk već na startu. Neočekivano.

UŽIVO:

18.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog uživo meča Đoković - Ečeverija na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija